1 saatte 546 kilo atık toplandı
Nestlé Waters Türkiye çalışanları, Dünya Okyanus Günü’nde 1 saatte 546 kilo atık topladı....
Nestlé Waters Türkiye çalışanları Dünya Okyanus Günü kapsamında gerçekleştirilen “Birlikte Temizliyoruz” etkinliğinde 1 saatte 546 kilo atık toplayarak 175 litre su, 2,65 litre petrol, 13,65 kg hammadde ve 6.902 kWh enerji tasarruf edilmesini sağladı.
Plastik atık sorunuyla başa çıkmanın ilk adımının konuyla ilgili farkındalık yaratmak olduğuna inanan Nestlé Waters, Haziran ayındaki Dünya Okyanus Günü kapsamında, çalışanlarının katılımı ile 34 ülkede eş zamanlı kıyı temizleme etkinliği düzenledi.
Yaklaşık 120 Nestlé Waters Türkiye çalışanının katıldığı “Birlikte Temizliyoruz Kıyı Temizliği Aktivitesi” İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirildi. TURMEPA liderliğinde gerçekleştirilen etkinlikte toplanan 546 kilo plastik, kâğıt, cam ve metal atık sayesinde, 175 litre su, 2,65 litre petrol, 13,65 kg hammadde ve 6.902 kWh enerji tasarruf edilmiş oldu.
Kıyı temizliği aktivitesi öncesinde etkinliğin önemi hakkında çalışanlarla yapılan bilgi paylaşımında; Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü S. Serdar Seyhanlı, “Dünya sosyal, ekonomik ve çevresel olarak radikal bir değişimden geçiyor. Dünya nüfusu her geçen gün artıyor ve 2050 yılında yaklaşık 9 milyar kişiye ulaşması bekleniyor. Nüfus artışı ve ekonomik büyüme doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı her geçen gün daha da artırıyor. Çevre ve çevrenin sürdürülebilirliği, ulusal ve uluslararası yönde her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu nedenle bugün birçok devlet, kurum ve kuruluş bu konuyu sadece bir çevre yönetimi olarak değil bir paydaş yönetimi olarak ele alıyor.Hepinizin bildiği üzere biz de Nestlé Waters olarak çevre ve sürdürülebilirlik konularını bu bütünlükle ele alıyor ve çok paydaşlı çözümleri beraber üretmeyi hedefliyoruz. Bugün burada olma amaçlarımızdan biri olan çevresel ayak izimizi azaltma konusunda, global ölçekte taahhütlerimiz var.” dedi.
Seyhanlı sözlerine, “2018 yılında yayınladığımız stratejimizde de belirttiğimiz gibi; 2025 yılına kadar kullandığımız tüm ambalajlarımız geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir nitelikte olacak. 2030 yılına kadar ise etkin toplama yöntemleri geliştirerek, ürettiğimiz kadar ambalajın daha fazlasını geri toplamayı hedefliyoruz.” diye devam etti.
Çevresel sorunlar için çözümlerin tanımlanması, uygulamaya koyulması ve değerlendirilmesi için düzenleyici kurumlar, bilim insanları, iş ortakları, sivil toplum örgütleri ve kamuoyu dahil olmak üzere uzun vadeli proaktif girişim ve ortaklıkların kurulması üzerine çok paydaşlı yönetim modelini benimseyen Nestlé Waters, çalışanlarından başlamak üzere toplumun çevre duyarlılığı konusunda bilinçlendirilmesinde aktif rol oynamayı amaçlıyor.