13. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'na Başvurular Başladı!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Bergama Belediyesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'na başvurular başladı. Yarışma, İzmir'de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerini katkıda bulunmak ve başarılı çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenleniyor.

13. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'na Başvurular Başladı!
02 Temmuz 2024 - 13:37

13.  ŞAKİR SÜTER GAZETECİLİK YARIŞMASI

Bergamalı gazeteci-yazar merhum Şakir Süter anısına İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile Bergama Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek “Şakir Süter Gazetecilik Yarışması” için başvurular başladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Bergama Belediyesi, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV) ve Bergama Ticaret Odası’nın İzmir’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla düzenlediği “Şakir Süter Gazetecilik Yarışması”; Haber (Yazılı ve Görsel), İnceleme – Araştırma, Röportaj, Fotoğraf, İnternet Haberciliği ve Sayfa Düzeni, olmak üzere 6 ayrı kategoride yapılıyor. Yarışma, İzmir ve ilçelerindeki basın yayın organlarında çalışan gazetecilerin 1 Temmuz 2023-1 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki çalışmalarını kapsıyor. Gazeteciler için sarı basın kartı zorunluluğu ise bulunmuyor.

Adayların çalışmalarını en geç 1 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 17.30’a kadar İzmir Gazeteciler Cemiyeti,  [email protected] elektronik posta adresine iletmesi gerekiyor. Kazananlara ödülleri düzenlenecek törenle takdim edilecek.

YARIŞMA İLE İLGİLİ DETAYLAR

YARIŞMA DALLARI:
1) Haber
2) İnceleme - Araştırma
3) Röportaj
4) Fotoğraf
5) İnternet Haberciliği
6) Sayfa Düzeni

ÖZEL ÖDÜLLER:
1 )Vecdi Altay Özel Ödülü (İGC Özel Ödülü)
2) Bergama Belediyesi Özel Ödülü
3) Ekonomi Özel Ödülü (Bergama Ticaret Odası. BERTO)
4) Osman Bayatlı Özel Ödülü ( Bergama Kültür Sanat Vakfı, BERKSAV)
5) Ahmet Ünal Eroğlu Özel Ödülü ( Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği)
6) Jüri Özel Ödülü
 
Eserin yayınlanma tarihi: 1 Temmuz 2023 – 1 Temmuz 2024
Son Başvuru: 09 Ağustos 2024 Cuma

GEREKLİ FORMLARIN VE ŞARTNAME’NİN LİNKİ
https://www.igc.org.tr/content/sakir-suter-gazetecilik-yarismasi-sartnamesi
 
BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN İLETİŞİM:
İzmir Gazeteciler Cemiyeti 0232 463 32 15 [email protected]

YARIŞMA JÜRİSİ:
İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından oluşturulan ön jüri, eserlerin katılım koşullarına uygun olup olmadığını denetler. Uygun olmayan başvurular Büyük Jüri’ye sunulmaz.
Büyük jüri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun İzmir’de görev yapan gazetecilere daveti ile belirlenir. Jüri yönetim kurulu üyeleriyle birlikte en az 7 üyeden oluşur. Yarışmaya katılanlar Büyük Jüri üyesi olamaz. Ön Jüri çalışmalarını tamamladıktan sonra, eserler büyük jürinin değerlendirmesine sunulur. Büyük Jüri, her beş yarışma için Ön Jüri’den geçen eserleri inceler ve değerlendirir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Ziyaret Etti
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Genel Başkanı Özgür...
Başkan Tugay'dan Kemalpaşa'da Önemli Açıklamalar
Başkan Tugay'dan Kemalpaşa'da Önemli Açıklamalar