2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı: Bergama'daki Yenilikler ve Hedefler

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, 2024-2025 eğitim öğretim yılına yönelik önemli bilgiler paylaştı. Ulus, öğrenci sayısındaki artış ve yeni projelerin detaylarını açıkladı.

 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başladı: Bergama'daki Yenilikler ve Hedefler
20 Eylül 2024 - 21:37

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus'tan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Dair Önemli Bilgiler 

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, 2024-2025 eğitim öğretim yılı hakkında yaptığı açıklamada, 3 bağımsız anaokulu, 34 ilkokul, 23 ortaokul, 2 Anadolu imam hatip lisesi bünyesinde imam hatip ortaokulu, 17 lise olmak üzere toplamda 79 resmi ve 11 bağımsız anaokulu, 2 ilkokul, 2 ortaokul ve 3 lise olmak üzere toplam 18 özel okulda 16.350 öğrenci ve 1.393 öğretmen ile eğitim öğretim yılına başladıklarını belirtti.

Ekrem Ulus, bir önceki eğitim öğretim yılına kıyasla, çevre ilçelerden gelen öğrenci sayısında yüzde 33 artış yaşandığını ifade etti.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Eğitim Reformu

Yeni Dönem ve Yeni Vizyon

Bu yıl, eğitim alanında ülkemizde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yeni bir döneme adım atıyoruz. Bu model, eğitim sistemimizi çağın gereklerine uygun olarak yenilemekte ve çocuklarımızın entelektüel, ahlaki ve sosyal gelişimlerini bir bütün olarak ele almaktadır.

Hedeflerimiz

Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, çocuklarımızın küresel rekabet gücü yüksek bireyler olarak yetişmesini hedeflerken, onları milli ve manevi değerlerimize bağlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu eğitim reformu, sadece bugünü değil, geleceği şekillendiren, uzun soluklu bir yolculuğun başlangıcıdır.

Başarılar ve Ödüller

TEKNOFEST 2024 ve Öğrenci Başarısı

2024-2025 eğitim öğretim yılına başlamadan önce aldığımız iki mutlu haberle gururlandık. TEKNOFEST 2024 Turizm Teknolojileri yarışmasına Üniversite ve üstü seviyede katılan öğretmenlerimiz Türkiye ikincisi oldu. Ayrıca, Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencimiz Rüzgar Sidar Gündoğdu, bir Fen Bilimleri dersi sorusunun iptal edilmesi sonucu yapılan yeniden değerlendirme ile Türkiye birincisi oldu.

Küçük Eller Güçlü Kalemler Projesi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Küçük Eller Güçlü Kalemler” projesi kapsamında geçtiğimiz eğitim öğretim yılında pek çok okulumuzdan öğrencilerimizin eserlerinin yer aldığı kitap ve dergiler okuyucularla buluştu. Bu eğitim öğretim yılında da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün titizlikle yürüttüğü gerek “Küçük Eller Güçlü Kalemler” ve gerekse “Dilimizin Zenginlikleri” projeleri kapsamında öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz, küçük kalplerinden dökülenleri yazmaya devam edecek. İnanıyorum ki yine muazzam eserler okuyacağız.

Sanat Etkinlikleri ve Kültürel Projeler

Bergama Güzel Sanatlar Lisesi

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılını birbirinden güzel ve renkli etkinliklerle kutladık. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle eğitim öğretime başlamış olan Bergama Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik alanı öğrencileri ilk konserlerini verirken, görsel sanatlar alanı öğrencileri ise ilk sergilerini açmanın heyecanını yaşadı. Bu yıl da tüm eğitim öğretim yılı boyunca Bergama Güzel Sanatlar Lisemizin koordinasyonunda pek çok etkinlikle sanatseverleri buluşturmaya devam edeceğiz.

Bergama Antik Kütüphanesi Canlanıyor Projesi

Bergama tarihine yakışır bir kitap sayısına ulaşma yolunda başlattığımız “Bergama Antik Kütüphanesi Canlanıyor” projesi ile okul kütüphanelerinde bulunan kitap sayımızı bu eğitim öğretim yılı itibariyle 153.232’ye çıkardık. Böylece her okul türünde öğrenci başına düşen kitap sayısı 9’a ulaştı. Projemize başladığımızda toplam kitap sayısının 44.000, öğrenci başına düşen kitap sayısının ise yaklaşık 3 olduğu düşünülecek olursa ne kadar anlamlı bir yol kat ettiğimiz daha net anlaşılır. Kitaplar konusundaki hedeflerimize ulaşmak bizi elbette yavaşlatmayacak. Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirme amacına yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz.

Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları

Bergama Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Bergama UNESCO Alan Başkanlığı ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro koordinesinde yürütülen Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları, Bergama’daki tüm ilk ve ortaokul öğrencileri ile tamamlandı. Bu eğitim öğretim yılında ise lise öğrencilerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Böylece proje tamamlandığında tüm öğrencilerimiz Bergama’nın üstün evrensel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulmuş olacak.

Bergama Lisesi’nin Tarihi Dönüşümü

1966 yılında Bergama Lisesi adı ile açılan ve Bergama’nın ileri gelen pek çok önemli şahsiyetini yetiştiren, 2010 yılında Anadolu Lisesi’ne çevrilirken adı da 14 Eylül Anadolu Lisesi olarak değiştirilen lisemiz, artık ismine kavuştu. Birkaç ay içerisinde 24 derslikli ve çağın gerektirdiği donanıma sahip yeni binaya kavuşacak olan lisemizin tabelasında “Bergama Lisesi” yazacak olması, inanıyorum ki bizi mutlu ettiği kadar mezun verdiği sayısız Bergamalı hemşehrimizi de mutlu edecektir."


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakırçay'ın Ticaret Odaları Ortak Hedefler ve Güç Birliği İçin Bir Araya Geldi
Bakırçay'ın Ticaret Odaları Ortak Hedefler ve Güç Birliği...
İzmir'in En İyi Cankurtaranı Dikili'den Seçildi
İzmir’in En İyi Cankurtaranı Dikili’den Seçildi