4. Kozmetik Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kozmetik Kısa Film Yarışması’nda birinciliğe 50.000, ikinciliğe 30.000 ve üçüncülüğe 20.000₺ ile birlikte Iva Natura kişisel bakım ürünleri paketi de verilecek.

4. Kozmetik Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı
03 Mayıs 2024 - 13:22
Laber Kimya Organik Kozmetik A.Ş’nin “ Sürdürülebilir Kozmetik” ana teması ile düzenlediği 4. Kozmetik Kısa Film Yarışması’nın başvuruları gerçekleşen basın lansmanı ile başladı.

Laber Kimya’nın İzmir, Torbalı’daki fabrikasında düzenlenen tanıtım toplantısında, etnokozmetik kültür politikası anlatılarak yarışma ile ilgili bilgiler aktarıldı.  4. Kozmetik Kısa Film Yarışmasına son katılım tarihi ise 1 Ekim 2024 olarak açıklandı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kozmetik Kısa Film Yarışması’nda birinciliğe 50.000, ikinciliğe 30.000 ve üçüncülüğe 20.000₺ ile birlikte Iva Natura kişisel bakım ürünleri paketi de verilecek. Değerlendirmesinin; temaya uygunluk, özgünlük, yönetmenlik, duygusal etki, prodüksiyon performansı, ses ve müzik kullanımı ve görüntü yönetmeliği başlıklarında yapılacak Kısa Film Yarışmasının başvuruları ise 1 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. 

Laber Kimya ceo ve kurucusu Levent Kahrıman yaptığı lansman konuşmasında “Ülkemizde çok fazla aromatik bitki var. Bunlar binlerce yıldır beslenme, bakım hatta giyinme ve barınma için kullanılmış. Bu süreci araştıran bir bilim dalı var. Hangi zamanda hangi bitkiler ne amaçla kullanıldığına dair.  Etno Botanik. Bizler de kozmetik ürünlerimizde bu bitkileri nasıl ve ne amaçla kullanabiliriz diye düşündük ve Anadolu’da nasıl kullanıldığına dair çok fazlaca kaynak araştırdık. Bu da bizi Etno Kozmetik kavramına ulaştırdı. İnsan topluluklarının güzellikle olan tüm ilişkisi olarak tanımlayabiliriz bu kavramı. Hatta şu anda akademik çalışmaları da yapılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bizde Laber Kimya olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Kozmetik Film Yarışması ile kozmetik endüstrisi ile sanatın iyileştirici gücünü bir araya getirmek istedik. Üzerine bastığımız çiçeklerin, bitkilerin yüzyıllardır bizlere nasıl fayda sağladığını ve Anadolu topraklarının bitki çeşitliliğini bu film yarışması ile duyurmak ve farkındalık yaratmak istedik. Bugün dördüncüsünü düzenlediğimiz film yarışmamızın başvurularının startını vermiş bulunmaktayız. Geçmiş yıllarda çok güzel işler ortaya çıktı, bu yılki konumuzu ise Sürdürebilirlik olarak belirledik, gene çok güzel işler ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.
 
Yarışma 18 yaş üzeri herkese açık
Ekoloji, organik üretim, kozmetik ve sinema sektörlerini buluşturan yarışma 18 yaş üzeri herkese açık. Filmler kurmaca ya da belgesel türünde olması bekleniyor. Anlatım tekniğinde buluntu görüntü (remix) ve grafik öğelerle animasyon teknikleri kullanılabilecek yarışma filminde, filmlerin süresi jenerik dahil en fazla 15 dakika olarak belirlendi. Kriterler içinde katılımcıların yarışmaya en fazla 2 filmle katılabileceği ve yarışmaya başvuran filmlerin 2021 ve sonrası üretilmiş olması da bulunuyor. Yarışmaya gönderilecek filmlerin daha önce başka bir yarışmaya katılmış ya da ödül almış olması başvuruya engel olmadığı yarışmaya geniş katılım bekleniyor. Tüm başvurular https://www.laberkimya.com/kozmetik-kisa-film-yarismasi/  internet adresinden temin edilebilecek başvuru formu ve muvafakatname ile yapılabiliyor.

Yarışmanın Tarihçesi
2017, 2019 ve 2022 yıllarında gerçekleştirilen Iva Natura Kısa Film Yarışması bu sene 4.sü Kozmetik Kısa Film Yarışması adıyla tekrar düzenleniyor. Yarışma, Anadolu’da yetişen bitkilerle üretilen şifalanma, bakım ve güzellik ürünlerini tanıtmayı amaçlamaktadır.  Geçmiş üç yarışmaya kurgu, belgesel ve animasyon türlerinde katılan filmler; Anadolu'daki güzellik ve bakım, şifa ve bakım anlayışları ve bu amaçlarla kullanılan bitkileri, günümüz kozmetik sektöründe bitki kullanımını ve işlenme süreçleri ile sürdürülebilir kozmetik üzerine gelişmeleri ve Anadolu kozmetik bitkileri ile ilgili efsaneleri konu almıştır. Bu yılda benzer içerikler filmlere konu olabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...