52 Yaşındaki İş İnsanı Mehmet Akif Güveli Yeniden Üniversite Sıralarında

Dikili'de turizm ve tarım işletmeciliği yapan Mehmet Akif Güveli, 52 yaşında 30 yıl aradan sonra üniversite eğitimine geri döndü. Güveli, Balıkesir Üniversitesi'nde mimarlık ve restorasyon alanında eğitim alacak.

52 Yaşındaki İş İnsanı Mehmet Akif Güveli Yeniden Üniversite Sıralarında
13 Ekim 2024 - 21:23

30 YIL SONRA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNE GERİ DÖNDÜ

BAKIRÇAY - Dikili'de turizm ve tarım işletmeciliği yapan iş insanı Mehmet Akif Güveli, 52 yaşında 30 yıl aradan sonra üniversite eğitimine geri döndü. 1994 yılında Ege Üniversitesi Turizm ve Rehberlik Bölümü'nde eğitim görmeye başlayan ancak iş yaşamı nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Güveli, bu yıl girdiği üniversite sınavlarında başarılı olarak Balıkesir Üniversitesi'nin Mimarlık ve Restorasyon Bölümü'ne kayıt yaptırdı.

Ayvalık kampüsünde derslere devam ettiğini belirten Mehmet Akif Güveli, “Hocalarımız çok iyi, sınıf arkadaşlarım da çok bilinçli. Gençlerin arasında tekrar üniversite eğitimi almak bana büyük keyif veriyor ve çok mutlu oluyorum,” dedi.

Üniversiteye geri dönme kararında oğlunun etkili olduğunu dile getiren Akif Güveli, 3 yıl önce oğlu Salih Yiğit Güveli’nin üniversite eğitimine başlamasının kendisini motive ettiğini söyledi. Oğlu Salih Yiğit’in Bilgi Üniversitesi’nde başladığı eğitimine İstanbul Aydın Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde devam ettiğini belirten Güveli, “Oğlum bana esin kaynağı oldu. Bir buçuk yıl sonra o da mezun olacak. Sanırım birlikte mezun olacağız,” dedi. Ayrıca, oğlunun Uluslararası Tenis Federasyonu’na (ITF) kayıtlı bir kort tenisçisi olduğunu ve birçok başarıya imza attığını vurguladı.

Yoğun iş temposuna rağmen üniversite eğitimine tekrar başlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Güveli, “Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. Ahşap ve restorasyon konusunda Dikili’de kapsamlı bir fabrika açtık. Eğitimim bu alanda bana iyi bir bilgi sağlayacak. Okulumu 4 yıllık lisans programına çevirme imkânım var. Mimarlık, şehir planlaması, arkeoloji ya da iç mimarlık konularında devam edersem lisans diploması alabilirim. Bu yıl stajımı arkeolojik kazılarda yapmak istiyorum. İlçemizde korunup gözetim altına alınacak birçok tarihi yapı var,” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tüketici Ne Kadar Bilinçli? Tarım ve Orman Bakanlığı Listesi bize ne anlatıyor?
Tüketici Ne Kadar Bilinçli? Tarım ve Orman Bakanlığı Listesi...
İzmir'in 19 İlçesinde Cumhuriyet Coşkusu: 15 Günlük Kutlama Maratonu
İzmir'in 19 İlçesinde Cumhuriyet Coşkusu: 15 Günlük Kutlama...