88. Uluslararası Bergama Kermesi İçin Geri Sayım Başladı

İZMİR - 88. Uluslararası Bergama Kermesi, 2-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Bergama'da başlıyor. Festival, ünlü sanatçıların konserleri ve çeşitli etkinliklerle kültür-sanat dolu bir hafta sunacak.

88. Uluslararası Bergama Kermesi İçin Geri Sayım Başladı
29 Ağustos 2024 - 09:53

88. Uluslararası Bergama Kermesi Başlıyor

İZMİR - Türkiye'nin en köklü yerel festivali olan Uluslararası Bergama Kermesi, bu yıl 88. kez kapılarını açıyor. 2-8 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, Bergama Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek.

Etkinlikler ve Konserler

Kermes kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında konserler, paneller, söyleşiler ve sanatsal aktiviteler yer alıyor. Kermesin açılış konseri, 2 Eylül Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda Volkan Konak'ın sahne almasıyla başlayacak. Hafta boyunca sahne alacak diğer sanatçılar arasında Kardeş Türküler, Bengü, Onur Akın, Haluk Levent, Işın Karaca ve Mert Demir bulunuyor.

Tarihçesi ve Önemi

Bergama Kermesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1934 yılında başlatılan ve ülkenin ilk yerel festivali olma özelliğine sahip bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Kermesin, hem Bergama'nın tarihi ve kültürel mirasını tanıtması hem de bölge halkı için sosyal ve kültürel bir buluşma noktası olması bekleniyor.

Bergama Kermesi, bu yıl da zengin programıyla kültür ve sanatseverleri bir araya getirecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...