AK Parti Foça İlçe Başkanı Ümit Arslan'dan "Bilimler Köyü" Çıkışı

Mülkiyeti Foça Belediyesine ait olmakla birlikte 2019 yılında Bilimler Vakfı'na 29 yıllığına tahsis edilen 70 dönümlük arazi, ilçede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

AK Parti Foça İlçe Başkanı Ümit Arslan'dan "Bilimler Köyü" Çıkışı
05 Ağustos 2024 - 22:06

Mülkiyeti Foça Belediyesine ait olmakla birlikte 2019 yılında Bilimler Vakfı'na 29 yıllığına tahsis edilen 70 dönümlük arazi, ilçede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Ağustos Ayı Olağan Toplantısı ve Hayvan Barınağı Önerisi
Foça Belediyesine ait 70 dönümlük arsanın, Bilimler Vakfı’na 29 yıllığına tahsis edilmesi protokolü 7 Ekim 2019 tarihinde imzalanmıştı. Foça Belediye Meclisinin ağustos ayı olağan toplantısında konuyu Meclis gündemine taşıyan Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Bilimler Vakfı’na tahsis edilen arazi üzerine “hayvan barınağı” yapılmasını önerdi. Başkan Fıçı’nın bu önerisine ilk tepki AK Parti Foça İlçe Başkanı Ümit Arslan’dan geldi. Foça’da CHP’nin iç hesaplaşma içinde olduğunu öne süren Arslan, konunun öncesine dair önemli hatırlatmalarda bulundu.

Ümit Arslan’ın Açıklamaları ve Bilimler Köyü Projesi
AK Parti Foça İlçe Başkanı Ümit Arslan
, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Söz konusu arazi, önceki dönem Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tarafından, yine aynı dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tunç Soyer'in talebi üzerine “bilimler köyü” çatısı altında eğitim faaliyetlerinde bulunulması amacıyla Bilimler Vakfı’na tahsis edilmiştir" dedi. 

Arslan, AK Parti olarak, bu tahsisin Foça halkı için faydalı olmayacağı gerekçesiyle karara itiraz ettiklerini, tahsis kararına şerh koyduklarını ve aynı zamanda alternatif projeler sunduklarını da anımsattı.

2 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen Meclis toplantısında, konunun yeniden ele alınmasına işaret eden Arslan, CHP içindeki iç hesaplaşmaların bu gündemin ortaya çıkmasına neden olduğunu düşündüklerini söyledi. Arslan, "Bu durum, CHP içindeki değişim süreci öncesinde ve sonrasında yaşanan çatışmaları gölgelemek için yapılmış bir hamledir" dedi.

Hayvan Barınağı ve Bilimler Köyü 
Hayvan barınağı meselesine de değinen Arslan, Foça Belediyesi'nin hayvan barınağı yapması gerektiğini, ancak Bilimler Köyü Projesinin bu meseleyi Mecliste gündeme getirmek için bir bahane olarak kullanıldığını ifade etti. Foça Belediyesi'ne ait, hayvan barınağı yapımına uygun birçok taşınmaz olduğunun altını çizen Arslan, bilimler köyü için tahsis edilen arazinin, belediyenin elinde kalan son arsa olmadığını vurguladı.

Yatırımların boşa gitmemesi adına bilimler köyü projesinin ilgili vakıfta devam etmesinin daha uygun olacağını savunan Arslan, "Saniye Fıçı'nın hayvanseverleri popülizm yaparak geçiştirmeye çalıştığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...