Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin yapımı devam ediyor

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) iki yıl önce temeli attığını ve Aliağa Belediyesi’nin de destek verdiği Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin yapımı devam ediyor
17 Ağustos 2021 - 14:39

MESLEKİ VE ÇEVRESEL HASTALIKLAR HASTANESİ YÜKSELİYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin yapımı devam eden inşaatında incelemelerde bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ege Bölgesi’ndeki tek mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi olacak tesisimiz, nitelikli sağlık hizmetlerinde bir üs vazifesi görecek” diye konuştu

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) iki yıl önce temeli attığını ve Aliağa Belediyesi’nin de destek verdiği Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bölgenin tamamına nitelikli sağlık hizmet verecek tesiste yapılan inşaat çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Küresel pandeminin yarattığı olumsuz koşullara rağmen inşaatı süren Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ni kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ege Bölgesi’ndeki tek mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi olacak tesisin, nitelikli sağlık hizmetlerinde bir üs vazifesi göreceğini ifade etti.

HASTANE İÇİN HEDEF 2022
İş dünyasının ve bölgenin ihtiyaç duyduğu hastane için yoğun bir mesai harcadıklarını söyleyen Rektör Hotar, “Hastanemizi, belediyemizin ve mensuplarımızın gayretleri ile 2022 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz.  Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanemiz, bölgeye her anlamda hizmet sunacaktır. Tek farkı, ihtisaslaşmış bir anlayış üzerinden bunu gerçekleştirecek. Bu hususa özellikle dikkat çekmek istiyorum” açıklamasında bulundu. Hastanenin yapım sürecinde fiziki çalışmaların yanı sıra zihinsel çalışmalar da yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Rektör Hotar, “Böyle önemli yatırımları yaparken bazı yanlış bilgilendirmelere, kasıtlı söylemelere de maruz kalabiliyoruz. Bunların hepsi, bizim buraya vermek istediğimiz katkıyı asla engelleyemeyecek. Burası ilkleri barındıran ve öncü bir hastane olacak” dedi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, yetişmiş insan gücü ve değerli bilim insanlarıyla hastaneye hizmet edeceğini hatırlatan Rektör Hotar,  “Hastanenin kaba inşaatının yüzde 30’unun tamamlandığını söyleyebiliriz. Bu noktada hayırseverlerimize bir çağrım olacak. Büyük işletmelerin bulunduğu Aliağa’mızdaki tüm işletmelerin de desteğini bekliyoruz ki hastanemizi kısa sürede bitirelim. Hayırseverlerimizin katkısıyla bu hastaneyi daha kısa sürede Aliağa’mıza, İzmir’imize, ülkemize kazandıralım. Son olarak Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar ve ekibine, değerli hemşerilerimize,  mensuplarımıza ve projenin bir an önce tamamlanması için çaba sarf eden herkese de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. 

GÜZEL BİR ESER KAZANDIRACAĞIZ
Aliağa’nın uzun yıllardır sağlık yatırımları noktasında ciddi bir ihtiyacı olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “Özellikle mesleki ve çevresel hastalıklar konusunda ilçemizde ciddi bir talep vardı. Kentimizde olmasıyla gurur duyduğumuz Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte hastanemizin yapımına başladık. Kaba inşaatını belediyemiz üstlendi ve yüzde 30’unu tamamladık, inşallah yılsonunda kaba inşaatı bitireceğiz. Böyle bir hastanenin Aliağa’ya kazandırılmasında büyük emeği olan Rektörümüz Sayın Nükhet Hotar’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. El birliği ile Aliağa’mıza, İzmir’imize, ülkemize güzel bir eser kazandıracağız” dedi. Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman da Aliağa’nın bir endüstri bölgesi olduğunu ve böyle bir yatırıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Üniversitelerin yeni bir işlevi de sanayi bölgelerine el atmak. Bu bağlamda Aliağa Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin işbirliği de ilçemiz bir şans. Bir endüstriyel havza niteliğindeki ilçemizde zaman zaman iş kazalarının da yaşandığına şahit oluyoruz. Hayırlıysa bu yatırım biter ve ülkemize güzel bir eser kazandırmış oluruz” açıklamasında bulundu.

ALİAĞA MESLEKİ VE ÇEVRESEL HASTALIKLAR HASTANESİ
Yaklaşık 53 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi, Aliağa’da iş dünyasının ve bölgenin ihtiyaç duyduğu tüm sağlık hizmetlerini karşılayacak. Tesiste, 20 yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathane ve yaklaşık 200 yatak kapasitesi bulunacak. Acil Servis, mikro cerrahi, yanık ünitesi, hiperbarik oksijen, hemodiyaliz, endoskopi, bronkoskopi, gastroskopi, kolonoskopi, radyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi ünitelerin de yer alacağı Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi, ihtisaslaşmış bir anlayışla tüm bölge halkına hizmet verecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakırçaylı Süt Üreticileri Endişeli: ATP Peynircilik, Süt Alımını Durduruyor!
Bakırçaylı Süt Üreticileri Endişeli: ATP Peynircilik, Süt...
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket