Aliağa'nın Duayen Sanayicisi Ahmet Zeki Dönmez 93 Yaşında Hayata Veda Etti

Aliağa’nın önde gelen iş insanlarından Ahmet Zeki Dönmez, 93 yaşında hayata veda etti. Sanayi ve turizm yatırımlarıyla kentin kalkınmasına önemli katkılar sağladı.

Aliağa'nın Duayen Sanayicisi Ahmet Zeki Dönmez 93 Yaşında Hayata Veda Etti
26 Eylül 2024 - 21:36

Aliağa'nın Duayen Sanayicisi Ahmet Zeki Dönmez 93 Yaşında Hayata Veda Etti

BAKIRÇAY - Aliağa’nın iş dünyasında iz bırakan ve bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayan sevilen iş insanı Ahmet Zeki Dönmez, 93 yaşında yaşamını yitirdi. Dönmez, Aliağa Merkez (Çarşı) Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, ilçe kabristanlığında toprağa verildi.

Aliağa’nın ekonomik gelişimine un üretiminden zeytinyağına, pamuk çırçır fabrikalarından turizme kadar çeşitli alanlarda yaptığı yatırımlarla katkı sağlayan Dönmez, bölge halkına iş imkânları sunarak kentin sanayi altyapısının temellerini attı.

Sanayiden Turizme Uzanan Bir Kariyer

1931 yılında Aliağa’nın Bozköy köyünde doğan Ahmet Zeki Dönmez, ailesinin 1927 yılında başlattığı ticaret faaliyetlerini devralarak bölgenin ilk sanayicilerinden biri oldu. 1950’lerde Aliağa’nın ilk pamuk çırçır fabrikasını kurarak sanayi sektöründe öncülük eden Dönmez, 1982 yılında turizme adım attı. Dönmez Otel ve Hotel Prestij Dönmez gibi yatırımlarıyla Aliağa’nın turizm potansiyeline de katkıda bulundu.

Törene İş ve Siyaset Dünyasından Yoğun Katılım

Ahmet Zeki Dönmez’in cenaze törenine ailesi, iş ve siyaset dünyasından pek çok önemli isim katıldı. Aliağa Belediye Başkan Vekili Mesut Öztürk, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, törene katılanlar arasındaydı ve Dönmez Ailesi'ne başsağlığı diledi.

Topluma Katkılarıyla Hatırlanacak

Ahmet Zeki Dönmez, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Aliağa Ticaret Odası gibi kuruluşlardaki aktif görevleriyle de topluma hizmet etti. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden Dönmez, Aliağa halkı tarafından iş hayatındaki başarıları ve topluma olan sevgisiyle daima hatırlanacak.

Rıdvan Karapehlivan / Bakırçay

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev Sahibi Mağdur
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev...
Sebahattin Karaca'dan Foça'nın turizm tarihine ışık tutan bir yazı
Sebahattin Karaca'dan Foça'nın turizm tarihine ışık tutan bir...