Alp Çokdoğru'dan Bergama Gayrimenkul Piyasası Analizi: "Faizler Düşerse Fiyatlar Uçacak"

Faiz oranlarının düşmesi durumunda Bergama’da konut fiyatlarının yüzde 80’e kadar artması öngörülüyor. Arsa maliyetleri ve inşaat giderleri fiyatları etkiliyor.

Alp Çokdoğru'dan Bergama Gayrimenkul Piyasası Analizi: "Faizler Düşerse Fiyatlar Uçacak"
03 Ekim 2024 - 21:01

Faizler Düşerse Bergama’da Konut Fiyatları Yüzde 80’e Kadar Artabilir

Bergama'da yaklaşık 10 yıldır inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren genç iş insanı Alp Çokdoğru, ekonomide dengelerin oturmasıyla birlikte bölgedeki konut fiyatlarının hızla yükseleceğini öngördü. Çokdoğru, faiz oranlarının düşmesi durumunda konut fiyatlarının Bergama ve çevresinde minimum yüzde 80 artacağını belirtti.

Gayrimenkul alım-satımı yapmanın yanı sıra villa ve daire tipi konutlar ürettiklerini ifade eden Alp Çokdoğru, şu an tüm ülkede olduğu gibi Bergama’da da inşaat sektöründe durgunluk yaşandığını söyledi. Çokdoğru, "Faiz oranları düştüğünde ve konut kredisi hacmi yükseldiğinde fiyatlarda hızlı bir artış olacak," dedi.


Arsa Bedelleri ve Maliyetler Etkili

Bergama'da yüksek arsa bedelleri ve maliyet artışları nedeniyle konut fiyatlarının çok fazla düşmediğine dikkat çeken Alp Çokdoğru, "Müteahhitler, inşaat maliyetlerindeki artışları şu an durgunluk nedeniyle fiyatlara yansıtamadı. Ancak, bekleyen projeler işler düzeldiğinde Bergama'da fiyatlar minimum yüzde 80 artacak," ifadelerini kullandı.


Arsa Sıkıntısı Yaşanıyor

İlçede en büyük sorunlardan birinin arsa yetersizliği olduğunu belirten Çokdoğru, "Yeni imar alanları açılır ve arsa arzı artarsa, konut fiyatları düşer ve konuta erişim kolaylaşır," dedi. Pandemi döneminden sonra Bergama'da villa inşaatının arttığını söyleyen Çokdoğru, "İnsanlar müstakil yaşamı tercih etmeye başladı. Bu talep önümüzdeki dönemde daha da artacaktır," şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Menemen Geleneksel Rahvan At Yarışları: Atçılığın Kalbi Seyrek Arena'da Atacak!
Menemen Geleneksel Rahvan At Yarışları: Atçılığın Kalbi...
CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz: "Bu İktidarın Miadı Çoktan Doldu"
CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz: "Bu İktidarın Miadı...