1 milyon çocuğa ulaşacak projenin ilk durağı Ordu oldu
Seda Yekeler Eğitim Vakfı'nın (SEYEV) Sen Konuştukça Çocuklar Dünyaya Açılacak projesinin online gerçekleştirilen eğitimleri yüz yüze yapılmaya başlandı. Bu kapsamda projenin ilk durakları Ordu ve Trabzon oldu.
Seda Yekeler Eğitim Vakfı’nın (SEYEV) Sen Konuştukça Çocuklar Dünyaya Açılacak projesinin online gerçekleştirilen eğitimleri yüz yüze yapılmaya başlandı. Bu kapsamda projenin ilk durakları Ordu ve Trabzon oldu.
Yabancı dil ediniyorlar
Dil bilimci Seda Yekeler’in kendi geliştirdiği YEK Metot ile köy okullarındaki çocukların İngilizce konuşabilmesi için hayata geçirilen proje kapsamında dil laboratuvarları kuruluyor, çocuklara eğitimler veriliyor, İngilizce öğretmenleri eğitiliyor.
Proje hakkında bilgi veren Seda Yekeler, “Amacımız eğitimde fırsat eşitliği ilkesine dayanarak doğru metotla, dil öğrenme imkâna ulaşamamış çocukların dil edinimine katkı sağlayıp onları dünyaya açmak ve YEK Metodu tüm ülkeye yayarak yabancı dil edinmenin yetenek işi olmadığını göstermek ve bunu gelecek yeni nesillerimize aktarmak” dedi.
Kütüphaneler açıldı
Ordu ve Trabzon’da eğitimlerin yanı sıra Biruni Laboratuvarları Kütüphanesi, Zeynep Vidinli Kütüphanesi, Sina Pırlanta & Emine Ün Sanat Sınıfı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Ayrıca Geleceğe Adımlar Platformu’nun Yöneticisi Avukat Elif Görgülü koordinatörlüğünde Ordu Fen Lisesi’ndeki öğrencilere kişisel gelişim ve farkındalık için 5 gün boyunca Mindfulness, Empati ve Algoritmik Düşünme ile ilgili eğitim seminerleri de verildi.
YEK Metod nedir?
Yabancı dil öğretiminde YEK metodunu uygulayan Yekeler, metodla ilgili ise şu bilgileri verdi: “YEK metodu bilinen tüm dil edindirme uygulamalarından farklı olarak beyindeki gri hücreleri hedefleyen egzersizlerden oluşuyor. Deneyime dayalı ve kalıcı edinime kolaylık kazandıran bir metot. Yek Metot; kişinin beynindeki dil edinme bölgesinin nasıl çalıştığını ve ne kadar açık olduğunu analiz eden bir dil analizine dayanan ve bir dil haritasının çıkartıldığı bir metot. Yani kişiye özel. Uzun yıllar, sağ lob ile sol lobların birbirinden ayrı çalıştığına dair çalışmalar yapılmıştı. Son 20 yılda ise, özellikle birden fazla dil bilen insanların bu iki lobu aynı anda kullandıkları ortaya çıktı.”