"Anadolu Leoparı" Filminin Ekibi 9. Boğaziçi Film Festivali'nde Seyirciyle Buluştu
Anadolu Leoparı ekibi, 9. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması kapsamında gerçekleşen gösterim sonrası düzenlenen söyleşiye katıldı.
Anadolu Leoparı ekibi, 9. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması kapsamında gerçekleşen gösterim sonrası düzenlenen söyleşiye katıldı.
Ulusal Uzun Metraj Yarışması filmlerinden Anadolu Leoparı filminin gösterimi 25 Ekim Pazartesi günü, Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşti. Ekip, filmden sonra, düzenlenen etkinliğe katıldı ve İstanbul seyircisiyle buluştu.22 yıldır hayvanat bahçesinin müdürü olan ve hayvanat bahçesinin satılıp, bir eğlence merkezine dönüştürülmesine karşı olan Fikret’in hikayesini, Anadolu Leoparı’yla olan bağlılığı üzerinden izlediğimiz filmin söyleşine yönetmen Emre Kayiş, oyunculardan Uğur Polat ve İpek Türktan, yapımcı Olena Yershova Yıldız ve yetkili yapımcı Büke Akşehirli katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise sinema eleştirmeni Gökşen Aydemir üstlendi.
İlk soru, senaryo ve yaratım sürecinin nasıl ilerlediği hakkındaydı ve Emre Kayiş, 2015 yılından beri üzerinde çalıştıklarını belirtti. İki buçuk yıllık bir senaryo sürecinin ardından finans kısmını hallettiklerini belirten Kayiş, pandemiden önce çekimlerin tamamlandığını da sözlerine ekledi. Mekan olarak neden Ankara’yı seçtiği sorusuna ise, Ankara’yı iyi tanıdığını ve şehrin, filmdeki karakterler gibi tam olmamış, yarım kalmış bir atmosferi olduğunu belirtti.
Uğur Polat, bir soru üzerine, projeyi neden kabul ettiğini açıkladı. Polat, “Hikaye ve karakterin içinde bulunduğu eylemsizlik çok etkiledi beni. Ben de bir Ankaralı’yım ve çocukluğum orada geçti. Atatürk Orman Çiftliği ve Hayvanat Bahçesi lokasyonu benim için çok özel yerlerdir.” dedi. Polat, çocukluğunun oralarda geçtiğine tekrar vurgu yaptı ve senaryoda geçen bazı sahnelerin daha çekilmeden kendisini çok etkilediğini söyledi.
Filmin mekanları hakkındaki soruya Emre Kayiş, bunun en önemli unsurlarından biri olduğunu, değişen mimarinin gelenekseli yok ettiğini söyledi. Filmdeki mekanları seçerken, hikayeye uyacak Kafkaesk bir atmosfer kurmak istediğini belirten yönetmen, mekan seçimlerinin kendisi için ayrı bir serüven olduğunu dile getirdi. Kayiş, bir mekana ısınamadığında orada çalışmanın mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleri ve Beyoğlu Belediyesi’nin Kurumsal Ev Sahipliği’nde Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali, sektörün birbirinden değerli isimlerinin yanı sıra dünya çapında sinema profesyonellerini İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor. Filmler ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimler www.bogazicifilmfestivali.com internet sitesi ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilirler.
Biletler Mobilet’te!
7 gün sürecek Boğaziçi Film Festivali’nde, film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL’den mobilet.com üzerinden satışa sunuldu. Ayrıca biletler festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.
Covid-19 Önlemleri Hakkında Önemli Bilgi
6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimini tamamlamış izleyiciler son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren, Covid-19 geçirmiş kişiler ise izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile etkinliklere PCR testi koşulu aranmadan katılabilecektir. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecektir.