Atanamayan Neslişah Öğretmen Selçuk'ta Restoran açtı

Neslişah Erdem…Çok istediği Türkçe öğretmenliği bölümünden başarı ile mezun oldu. Türkiye'nin yıllardır çözülemeyen sorunlarından atanamayan öğretmenlerden biri olarak...

Atanamayan Neslişah Öğretmen, girişimci oldu

Neslişah Erdem…Çok istediği Türkçe öğretmenliği bölümünden başarı ile mezun oldu. Türkiye’nin yıllardır çözülemeyen sorunlarından atanamayan öğretmenlerden biri olarak yıllarca devlet kadrosuna girmeyi bekledi. Bu arada özel sektörde de ağır şartlarda çok sevdiği öğretmenlik mesleğine devam etti. Pandemi ile birlikte uzaktan eğitime geçilince mesleğini bırakarak girişimci olmaya karar verdi. Ailesine ait olan çiftlikte kahvaltı salonu ve restoran açtı. Selçuk’ta Meryemana yolu üzerinde doğal yaşamın içinde çiftlikte yetişen doğal ve organik ürünler ile şimdilerde misafirlerini ağırlıyor.



Hayallerini gerçekleştiriyor

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç’ın da mentör olarak destek verdiği Neslişah Erdem, babasının hizmet sektöründe çalıştığı dönemde ticaret ile tanıştığını ve çok sevdiğini belirterek, pandemi döneminde şartların da zorlaması ile girişimci olduğunu söyledi. Sezon başında Selçuk’ta Meryemana yolu üzerinde merkeze çok yakın mesafede yer alan Ailesine ait olan çiftliklerinde Erdem Çiftliği markasını oluşturarak kahvaltı salonu ve restoranını hizmete açtığını anlatan Erdem, “Kadın girişimci olarak bu hamleyi yapsam da öğretmenliği hala çok seviyorum. 30 yaşındayım ve bir adım atmam gerekiyordu. Ben de bu girişimi yaptım. Dişimle tırnağımla bu işletmeyi kurdum. Hayallerim var. Yeni projelerle bu yatırımı daha da büyütmeyi planlıyorum” dedi.
 

Sevdiği işini yapamadı

Ailesinin 1997 yılında bu alanı aldığında karpuz tarlası olduğunu tüm ağaçları ailesiyle beraber kendilerinin diktiğini söyleyen Erdem, “Babam yıllar önce burayı kendi bahçemiz olsun diye almış, Bugüne kadar da ticari bir faaliyette bulunmadık. Devletten kadro beklerken kolejler de çalıştım. Maddi yönünü geçtim, manevi olarak yoran bir tempoda çalıştım. Pandemi de gelince bu tempo artık canıma tak etti, ne yapayım diye düşünürken, öğretmenliği bırakarak bu işe soyundum” dedi.
 

Erdem: “Her köşesinde emeğim var”

Babasından dolayı ticarete de uzak bir insan olmadığını belirten Neslişah Erdem, “Açıkçası hep kafamda bir ticarete atılmak da vardı. Bu iş fikri bir anlamda benden çıktı. Burası duruyor, 20 dönümlük ev olmaz dedim, değerlendirmek istedim. Bu çiftlikteki her şeyi kendimiz yaptık, bu oturduğumuz çardağı bile biz yaptık, elimizde zımparalar, cilalar ile ben çalıştım. Her noktasında emeğim var diyebilirim” diye konuştu.
 
Yeni projeleri hayata geçirecek
Henüz eksiklikleri olduğunu ancak bu haliyle de bazı noktalarda taviz vermediklerini anlatan Erdem, “Mevsimindeki ürünlerin hepsi bahçemizde var, mevsimindeki ürün bahçemizden değilse vermiyoruz. Kelimenin tam anlamıyla doğal ürünler servis ediyoruz. Yöresel yemekler de sunuyoruz. Baba tarafım Elazığ anne tarafım Ordulu. Elazığ usulü içli köfte koyduk mesela menüye. Etli kuru fasulye, mantı, keşkek, kızartma gibi klasik yiyeceklerimiz mevcut. Mutfağımızı daha da geliştireceğiz. İlerisi için de farklı planlarım var. 200 metrekare kapalı alanımız mevcut, onun tadilatını yaparak kapalı bir restoran haline getireceğiz.  Ayrıca farklı projelerimiz var. Yeni turizm sezonuna yetiştirerek, insanların ilgisini çekecek bir mekan haline gelmeyi hedefliyorum” diye konuştu. 

atanamayan öğretmenler türkçe öğretmenliği selçuk meryemana restoran ege i̇ş kadınları derneği