
Bergama Ziraat Odası'nda Devir Teslim: Ahmet Vural Görevi Devraldı
Bergama Ziraat Odası'nda 17 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen devir teslim töreninde, 16 yıl boyunca başkanlık görevini yürüten Nuri Taşkıranoğulları, görevi Ahmet Vural'a devretti.
Bergama Ziraat Odası’nda Devir Teslim: Yeni Başkan Ahmet Vural’dan İlk Mesaj:
“Çiftçi Olarak Bu Yıl da İşimiz Çok Zor Olacak”
Bergama Ziraat Odası'nda 17 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen devir teslim töreninde, 16 yıl boyunca başkanlık görevini yürüten Nuri Taşkıranoğulları, görevi Ahmet Vural'a devretti. Vural, daha önce iki dönem meclis üyeliği ve iki dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış deneyimli bir isim olarak başkanlık görevine başladı.
İlk açıklamasını Bakırçay Gazetesi'ne yapan Vural, çiftçilerin bu yıl da zorlu bir dönemle karşı karşıya olduğunu belirtti. 1973 yılında Bergama Zağnos kırsal mahallesinde doğduğunu ve tarımla uğraştığını ifade eden Vural, bir dönem hayvancılık da yaptığını söyledi. Bergama Ziraat Odası'nda 16 yıldır çeşitli görevlerde bulunduğunu dile getiren Vural, eski başkan Nuri Taşkıranoğulları'nın tecrübelerinin kendilerine ışık tutacağını vurguladı.
Bergama Ziraat Odası'nın 20 bin kayıtlı üyesi bulunduğunu ve bunların yaklaşık 12 bininin aktif olarak çiftçilik yaptığını belirten Vural, 8 bin üyenin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olduğunu ifade etti. Bergama ekonomisinde tarımın büyük bir paya sahip olduğunu söyleyen Vural, çiftçilerin geçen yıl hemen hemen tüm ürünlerde zarar ettiğini ve bu yıl ne ekecekleri konusunda kararsız olduklarını dile getirdi.
Kuraklık, iklim değişikliği ve artan maliyetlerin çiftçileri olumsuz etkilediğini belirten Vural, iki yıl önce kilogramı 30 liradan satılan pamuğun bu yıl 23 liradan satıldığını, ancak gübre, mazot ve tohum gibi girdi fiyatlarının önemli ölçüde arttığını ifade etti. Sulama maliyetlerinin de yükseldiğini belirten Vural, iki yıl önce dekara 100 lira olan sulama maliyetlerinin bu yıl 2 bin lirayı bulabileceğini söyledi.
Vural, "Eğer çiftçimiz bu yılda para kazanamaz, zarar ederse gelecek yıllarda tarımla uğraşan insanımız çok azalır. Ben bu yılda işimiz çok zor olacak diyorum" dedi.