Çağdaş Cam, Borsa İstanbul Ana Pazar'da İşlem Görmeye Başladı

Halka arz sürecini yatırımcıların yoğun ilgisiyle tamamlayan Çağdaş Cam için Borsa İstanbul'da ilk gong çaldı. Şirket payları, bugün düzenlenen törenle Ana Pazar'da işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong Çağdaş Cam için çaldı

Halka arz sürecini yatırımcıların yoğun ilgisiyle tamamlayan Çağdaş Cam için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı. Şirket payları, bugün düzenlenen törenle Ana Pazar’da işlem görmeye başladı.

Türkiye'de cam alanında ilk tasarım merkezine ve Avrupa’nın en büyük cam işleme kapasitesine sahip şirketleri arasında yer alan Çağdaş Cam, halka arz sürecini yatırımcının yoğun ilgisiyle tamamladı; bugün yapılan gong töreninde, CGCAM koduyla, Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem görmeye başladı.

Çağdaş Cam’ın gong töreni, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Çağdaş Cam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Betül Pirinç Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Raşit Pirinç ve Serdar Raşit Pirinç, Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman, Deniz Yatırım Genel Müdür Yardımcısı İhsan Engindeniz ile Çağdaş Cam ailesi ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun yaptığı konuşmasında “Çağdaş Cam, birçok farklı sanayiye girdi sağlayan, yurt içindeki ve yurt dışındaki satışlarıyla sektöründe önemli bir yeri olan değerli bir üreticidir. Borsa İstanbul olarak sanayicilerimizin büyümelerinin finansmanını halka arz yoluyla sağlayarak Borsamızda işlem görmesinden dolayı çok mutluyuz. Çağdaş Cam, halka arzdan elde edeceği gelirle yatırımlarını yapacak ve projelerini gerçekleştirecektir. Böylece hedeflerini daha da ileriye taşıyacaktır. Bu başarılı halka arzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çağdaş Cam’a Borsamız ailesine hoş geldiniz diyor, sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


“Yatırımcılarımızın desteğiyle Çağdaş Cam’ı lider cam işlemecilerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz”

Gong töreninde konuşan Çağdaş Cam Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Raşit Pirinç, “Yaklaşık yarım asır önce bir hayalle başladığımız sanayi yolculuğumuzda Çağdaş Cam’ı bugün Avrupa’nın en büyük cam işleme kapasitesine sahip şirketlerden biri haline getirdik. Türkiye'de cam alanında tasarım merkezi olan ilk şirket olmanın gururunu yaşadık. Tasarım merkezimiz sayesinde beyaz eşya camlarında birçok yeni ürün geliştirerek, sektöre değer katıyoruz. Manisa OSB’de enerji camları işlediğimiz fabrikamız ise dünya standartlarında enerji camı işleyen ve sektörün ana oyuncularına hizmet veren stratejik bir yatırım haline geldi. Bu yatırımımız sayesinde ithalatı azaltarak cari açığın düşmesine destek olmayı ve ihracat yaparak ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamayı sürdürmeyi planlıyoruz. Çağdaş Cam olarak sektörümüzü uluslararası arenada başarıyla temsil etmeyi, global cam tedarik zincirleri arasında lider cam işlemecilerinden biri haline gelmeyi hedefliyoruz. Halka arzımızın da bize bu yolda ivme kazandıracak önemli bir eşik olduğuna inanıyoruz. Yeni ortaklarımızın da desteğiyle hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımıza inancımız tam. Bu hedefe giderken ülke ekonomimize ve istihdamına katkı vermeye, ortaklarımıza ve paydaşlarımıza katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Çağdaş Cam’ı fiyat odaklı değil, değer odaklı değerlendiren yüz binlerce yeni ortağımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.


“Sermaye piyasaları, Çağdaş Cam’ın globale açılım hedefini destekleyecek”

Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman ise “Yaklaşık yarım asırlık köklü geçmişe sahip Çağdaş Cam, Manisa, Aydın ve Nazilli’de yer alan tesislerinde işlediği camları, “cam tedarik zincirinin global oyuncusu olmak hedefi” ile 4 kıtadaki ulusal ve uluslararası müşterileriyle buluşturuyor. Avrupa’nın en büyük cam işleme kapasitelerinden birine sahip olan Çağdaş Cam; Manisa tesisinde enerji camları, Aydın’da ticari soğutucu camları işlerken, Nazilli’de ise gerçekleştirdiği cam ticareti ile sektörün nabzını tutuyor. Türkiye’nin cam alanındaki ilk tasarım merkezine sahip olan Çağdaş Cam, faaliyet gösterdiği tüm ürün gruplarında, günümüzdeki şirketler için en kritik başlık olan “verimlilik” ve “katma değer”e yönelik teknolojik yatırımları ile sektörün öncüsü konumunda. Deniz Yatırım olarak böylesine üstün yetkinliklere sahip bir şirketin Borsa’ya adım atmasına vesile olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz. Bu, tamamladığımız 27. halka arzımız. Sermaye piyasalarının, sağlanan kaynakla yatırımların hızlanmasına, aynı zamanda Çağdaş Cam’ın global bir oyuncu haline gelmesine katkı sağlayacağına inancımız tam. Çağdaş Cam’ın ortak ve yöneticilerine bize duydukları güven, yatırımcılara da gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum” dedi.

Çağdaş Cam Hakkında: Yaklaşık yarım asırlık geçmişe sahip, global tedarik zincirinin bir parçası olan Çağdaş Cam, Manisa OSB, Aydın Kuyucak ve Nazilli OSB’de yer alan tesislerinde işlediği camları, 4 kıtadaki ulusal ve uluslararası müşterileriyle buluşturuyor. Avrupa’nın en büyük cam işleme kapasitesine sahip şirketleri arasında yer alan Çağdaş Cam, Manisa OSB’de yaklaşık 41 bin m2 alana kurulu fabrikasında enerji camları işleme faaliyetlerini, Aydın Kuyucak’ta yaklaşık 20 bin m2 alana kurulu fabrikasında ev ve ticari beyaz eşya grubu camlar ve enerji camları işleme faaliyetlerini, Nazilli OSB’de yaklaşık 10 bin m2 alana kurulu tesisinde ise ticari camlar ana ürün grubunda yer alan ürünlere yönelik cam ticareti gerçekleştiriyor. Şirket, 2021’de yaklaşık 2,4 milyon m2, 2022’de yaklaşık 3,2 milyon m2, 2023’te de yaklaşık 4,3 milyon m2 cam işleyerek, üretim miktarlarını her yıl artırıyor. Bununla birlikte yıllık yaklaşık 30 bin ton ve üzeri cam satışı gerçekleştiriyor. Manisa OSB’de yaklaşık 9 bin m2 alana sahip yatırımına devam eden Çağdaş Cam’ın, Manisa OSB’de fabrika kurulumuna hazır, yaklaşık 30 bin m2 arazisinde ise 2024 yılı Aralık ayında inşaat çalışmalarına başlandı. Türkiye'de cam alanında ilk tasarım merkezine sahip olan Çağdaş Cam, yeni ürünler geliştirerek beyaz eşya sektörüne değer katmayı amaçlıyor. Enerji camlarında dünya standartlarında üretim gerçekleştiren Çağdaş Cam, 2 mm gibi oldukça ince solar cam işleme kabiliyetine sahip bir şirket olarak, ithalatı azaltarak cari açığın düşürülmesine destek olmayı ve ihracatla ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamayı sürdürmeyi hedefliyor. Dijital ve yeşil dönüşüm çalışmalarına ara vermeksizin devam eden şirket, Manisa OSB ve Nazilli OSB tesislerinin çatısında devreye aldığı yaklaşık 3,7 MW'lık GES ile tükettiği elektriğin bir kısmını kendi ürettiği yenilenebilir enerjiden karşılıyor. Çağdaş Cam, halka arzdan elde ettiği kaynağı yeni yatırımlarda değerlendirmeyi ve işletme sermayesini güçlendirmeyi hedefliyor.

çağdaş cam çağdaş cam hisse çağdaş cam hisse yorum çağdaş cam halka arz çağdaş cam halka arz ne zaman işlem görecek