Çocuk Alerji Polikliniği ÇOMÜ Hastanesi'nde Randevusuz Hasta Kabulüne Başladı

ÇOMÜ Hastanesi Çocuk Alerji Polikliniği, haftanın her günü randevusuz hasta kabulüne başladı. Astım, besin ve ilaç alerjileri konusunda test ve tedavi sunuluyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Çocuk Alerji İmmünoloji Polikliniği, haftanın her günü hizmet vererek randevusuz hasta kabulüne başladı. Polikliniğin başında bulunan Prof. Dr. Özlem Yılmaz, çocuklara yönelik alerjik hastalıklar konusunda kapsamlı testler ve tedavi imkanları sunduklarını belirtti.

Prof. Dr. Yılmaz, ÇOMÜ Hastanesi'ndeki polikliniğin bir profesör, uzman doktor ve iki hemşireden oluşan bir ekiple hizmet verdiğini, çocukluk çağı astımı, alerjik rinit, besin ve ilaç alerjileri gibi alanlarda detaylı incelemeler yaptıklarını ifade etti. Ekibin genişlemesiyle birlikte dört ay önce kadroya katılan Uzman Doktor Eren Sarı'nın da katkılarıyla, poliklinik haftanın her günü hizmet sunmaya başladı. Özellikle ağır şikayetleri olan hastalar randevu almadan polikliniğe başvurabiliyor.

Çocukluk çağı astımı belirtilerinin nezle sonrası uzayan öksürük, hışıltı ve nefes darlığı şeklinde ortaya çıktığını belirten Yılmaz, besin alerjilerinin ise kanlı dışkı, durdurulamayan ishal, kusma ve egzama gibi belirtilerle kendini gösterdiğini aktardı. Ayrıca, bazı çocukların belirli gıdaları tükettikten sonra ciltte kaşıntı, kızarıklık ve şişlik yaşayabildiklerini vurguladı.

İlaç alerjilerinin de yaygın olduğunu ve ilaç kullanımından sonra ciltte kızarıklık ile nefes darlığı şikayetleri yaşanabildiğini belirten Yılmaz, Çanakkale ve çevresinde sık görülen arı alerjileri konusunda da test ve tedavi imkanı sunduklarını sözlerine ekledi. Arı sokması sonrası gelişen kızarıklık ve şişlik ile nefes sorunları yaşayan çocukların polikliniğe başvurabileceğini belirten Yılmaz, test sonuçlarına göre alerji aşılarıyla tedavi yöntemleri uyguladıklarını kaydetti.

ÇOMÜ Hastanesi, çocuklara yönelik alerjik hastalıkların tedavisi ve araştırılması konusunda hizmetlerini sürdürüyor.

çocuk alerji polikliniği çomü hastanesi randevusuz hasta kabulü alerjik hastalıklar çocukluk çağı astımı