Diş Aksesuarlarının Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sedanur Yavuz, diş aksesuarlarının ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkisi hakkında bilgi verdi.

Güzel Bir Gülüş İçin Diş Pırlantasına İhtiyaç Yok

Diş Pırlantası Kullananlar Fırçalamayı İhmal Etmemeli!

Diş pırlantası uygulamalarının son yıllarda popüler hale geldiğini belirten uzmanlar, bu uygulamanın diş hekimleri tarafından yapılması gerektiği konusunda uyarıyor.

Gülüşe Estetik ve Farklılık Katmak İçin Diş Pırlantaları Tercih Ediliyor

Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sedanur Yavuz, “Güzel bir gülüş için diş pırlantasına ihtiyaç yok. Doğru tedavi yöntemleri ve düzenli diş hekimi kontrolleri ile güzel bir gülüşe sahip olunabilir.” dedi. Ağız ve diş sağlığının değerlendirilmesinden sonra diş pırlantası uygulaması yapıldığını ve genel olarak bir zararı bulunmadığını aktaran Dr. Yavuz, diş pırlantasının olduğu bölgenin çevresinin fırçalanmaması durumunda bölgede başlangıç çürükleri oluşabileceği konusunda uyardı.

Diş Pırlantası Uygulaması Diş Hekimleri Tarafından Yapılmalı

Diş pırlantasının son yıllarda popüler hale geldiğini hatırlatan Dr. Yavuz, “Bazıları gülüşlerine estetik ve farklılık katmak istedikleri için diş pırlantası yaptırabiliyor. Diş pırlantası uygulamalarının diş hekimleri tarafından yapılması gerekir. Diş hekimleri tarafından doğru bir şekilde uygulandığında diş eti veya dişlere herhangi bir zararı bulunmaz.” dedi.

Sert yiyecekler nedeniyle diş pırlantasının kırılması veya yerinden çıkması ihtimaline değinen Dr. Yavuz, “Bunun sonucunda diş pırlantası yutulabilir. Zararları arasında bu ihtimal gösterilebilir.” açıklamasını yaptı.

Diş Bakımı İhmal Edilirse, Diş Pırlantası Etrafında Çürük Oluşabilir!

Diş pırlantası yerleştirilmeden önce ağız ve diş sağlığının diş hekimi tarafından değerlendirildiğini aktaran Dr. Yavuz, “Değerlendirmeden sonra hastada çürük, dişeti hastalıkları veya başka ağız içi problemler varsa öncelikle bunlar giderilir. Diş pırlantası uygulamasından önce diş yüzeyi temizlenir ve yapıştırıcılar ile diş yüzeyine yerleştirilir.” dedi.

Diş pırlantasının olduğu bölgenin çevresinin fırçalanmaması durumunda bölgede başlangıç çürükleri oluşabileceğine dikkat çeken Dr. Yavuz, şöyle devam etti:

“Bu çürüklerin ilerlemesi halinde sıcak-soğuk hassasiyeti meydana gelebilir. Diş pırlantalarının bakımı için günlük ağız bakımı rutininin dışında bir önlem gerekmez ve kristalin rengi değişiklik göstermez. Günde iki kez düzenli diş fırçalama ve arayüz temizliği gibi rutin ağız bakımı protokollerinin uygulanması yeterlidir.”

Güzel Bir Gülüş İçin Diş Pırlantasına İhtiyaç Yok

Diş aksesuarlarının çiğneme fonksiyonu ve konuşma üzerindeki etkileri hakkında açıklama yapan Dr. Yavuz, “Diş pırlantalarının yüzeyi pürüzsüz olduğu için dudağı veya dişetlerini rahatsız etmez. Bu nedenle çiğneme fonksiyonu ve konuşma üzerinde olumsuz bir etkisi olmaz.” dedi.

Diş Aksesuarları Kullanmayı Düşünenlere Öneriler

Dr. Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her hasta doğru tedavi yöntemleri ve düzenli diş hekimi kontrolleri ile güzel bir gülüşe sahip olabilir. Güzel bir gülüş için diş pırlantasına ihtiyaç olmasa da bazı hastalar bu uygulamaların daha estetik olduğunu ve kendisine farklılık kattığını düşünebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta diş aksesuarlarının olduğu bölgede fırçalamanın ihmal edilmemesi ve düzenli ağız bakımı talimatlarının uygulanmasına devam edilmesidir.”

diş pırlantası diş pırlantası fiyatları diş pırlantası nerede takılır diş pırlantası nasıl takılır diş pırlantası taktırma fiyatları