Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazeteci Fabrikası Gibi
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri teorik ve pratik uygulamaları iç içe öğreniyorlar
Ülkemizde 90 tane iletişim fakültesi bulunuyor. Türkiye deki iletişim fakültelerinde verilen eğitimin niteliği öteden beri hep tartışılıyor. Günümüzde teknolojik gelişmelerin çok hızlı yaşanması, rekabetin uluslararası hale gelmesi, zaman ve mekân tanımlarının değişmesi ve insan öğesinin öne çıkmasıyla iletişim kavramı, her zamankinden daha önemli hale geldi.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Karpat Aktuğlu, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin güçlü akademik kadrosu, donanımlı uygulama alanları, haber ajansı, radyosu, televizyonu ve bilgi iletişim teknolojisini kullanabilen öğrencileri ile çağın ihtiyacına cevap veren bir fakülte olduğunu söyledi.
“Sektöre donanımlı bir şekilde adım atıyorlar”
Fakültenin öğrencilere sunduğu imkanlar ve uygulama alanlarından bahseden Prof. Dr. Işıl Aktuğlu, ders içeriklerinin her yıl gelişen ve değişen medyayla birlikte güncellendiğini söyledi. Teorik ve pratik uygulamaların iç içe yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Aktuğlu, “Fakültemizde reklam atölyesi, halkla ilişkiler atölyesi ve haber atölyesi gibi uygulama atölyeleri var. Bunun yanı sıra Ege Ajans Haber Merkezi, fotoğraf stüdyosu, bilgisayar laboratuvarı, kurgu ofisleri, radyo ve televizyon ünitesi mevcut. Pek çok üniversitede olmayan MAC laboratuvarına sahibiz. Tüm bunlara ek olarak Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyemize dahil oldu. Bu merkezimizde öğrencilerimiz işi mutfağında öğrenerek, donanımlı bir şekilde sektöre adım atıyorlar ” dedi.
“Değişen medya ile her yıl ders içerikleri güncelleniyor”
Yeni medyanın büyümesi ve gelişmesine paralel olarak EÜ İletişim Fakültesi’nin de yeni medya anlayışına kayıtsız kalmadığını söyleyen Prof. Dr. Aktuğlu, “Yeni medya sürekli gelişen bir mecra. Biz de yeni ders içeriklerini buna göre oluşturuyoruz. Derslerimizi her zaman olduğu gibi yeni medyaya göre güncelliyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Prof. Dr. Aktuğlu, fakülte olarak yurtdışındaki üniversitelerin örnek alındığını ve uluslararası akreditasyon alanında çalışmalar yapıldığını ifade etti.
“Hayatı yakalayan öğrenciler sektörde başarılı oluyor”
Donanımlı bir iletişim fakültesi öğrencisinin hayatla iç içe olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Aktuğlu, “Öncelikle çok okumak, gündemi yakalamak ve takip etmek gerekiyor. Sektör ‘ön sıra öğrencisi’ istemiyor. Ders notları ve kitapları ezberleyen, amacı yüksek not almak olan öğrenci değil hayatın içinden hayatı yakalayan öğrenci sektörde başarılı olacaktır. Bu sebeple bol bol okuyup bizi görsel anlamda zenginleştirecek faaliyetlere katılmak gerekiyor. Çünkü o ufuk, o bakış açısı ne kadar gelişirse sizler de o kadar gelişeceksiniz” diye konuştu.
Mehmetcan Erken – Ece Şentürk – Hayrullah Yıldız / İZMİR (Ege Ajans)