İzmir'de Gece Seferlerinde Değişiklik: Metro ve Tramvay Baykuş Seferleri İptal Edildi

İzmir'de Baykuş Seferleri'nde değişiklik yapıldı; metro ve tramvay seferleri iptal edildi. ESHOT ve İZDENİZ seferleri ise devam edecek.

Baykuş Seferlerine Düzenleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan karar gereği metro ve tramvay hatlarındaki Baykuş Seferleri'nde yeni düzenlemeye gidildi.

İzmir Metro ve Konak Tramvay Hatlarındaki Baykuş Seferleri

İzmir Metro ve Konak Tramvay hatlarındaki baykuş seferleri, yolcu yoğunluğunun çok az olması nedeniyle ve kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gerekliliği ışığında iptal edilmiştir. Karşıyaka Tramvayı'nda, cuma ve cumartesi geceleri 01.20’de yapılan baykuş seferleri ise otobüs ve gemi seferleriyle entegre şekilde sürdürülmektedir.

ESHOT ve İZDENİZ’de Değişiklik Yok

ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yılın her günü kesintisiz sürdürülen Baykuş Seferleri devam etmektedir. Konak Bahribaba Aktarma Merkezi’nden; Gaziemir, Çiğli, Bornova, Buca ve Narlıdere'ye, karşılıklı olarak iki saatte bir otobüs seferleri yapılmaktadır. Sefer saat bilgilerine ESHOT Mobil uygulamasından ve eshot.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

İZDENİZ'de ise Baykuş Seferleri, cuma ve cumartesi geceleri Karşıyaka ve Alsancak iskelelerinden kalkmaktadır. Sefer saat bilgilerine izdeniz.com.tr adresinden görülebilir.

i̇zmir ulaşım baykuş seferleri düzenlemesi i̇zmir metro değişiklikleri karşıyaka tramvayı sefer saatleri eshot ve i̇zdeni̇z