İzBB Başkanı Tugay: Yetenekli çocukların spor eğitimlerini biz üstleneceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda 1518 okula 22 milyon lira spor malzemesi desteği sağlıyor. Yetenekli çocukların destekleneceği projelerle İzmir, spor kenti olma hedefini sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ve spor kenti İzmir hedefiyle okullara spor malzemesi desteğini artırdı.

Toplam 1518 eğitim kurumuna 22 buçuk milyon lira destek sağlanacak. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Tugay, bir başka müjde daha vererek “Sportif yetenek ölçüm merkezimizde başarı gösteren çocuklarımızı bundan sonra Büyükşehir Belediye’mizin ve Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’müzün koruması altına alacağız. Aynı zamanda İzmir’deki spor kulüpleriyle iş birliği yaparak onları birer şampiyon olma yolunda sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ve spor kenti İzmir hedefiyle okullara spor malzemesi desteğini artırdıklarını duyurdu.

2024-2025 eğitim öğretim sezonunda toplam 1518 eğitim kurumuna 22 buçuk milyon lira destek sağlanacak. Başkan Tugay’ın ev sahipliğinde Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila ve destek verilen okulların temsilcileri yer aldı.


Büyükşehir’in yetenek ölçüm testine akademik mühür

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, program kapsamında ilk olarak Sportif Yetenek Ölçüm Merkezi’ni ziyaret etti. 8-10 yaş arası çocukların ücretsiz olarak sportif yeteneklerinin ölçüldüğü merkez hakkında bilgi alan Başkan Tugay,  testlere giren çocuklarla sohbet etti. Yeni dönemde Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak iş birliği çerçevesinde yetenek ölçüm testinin akademik mühür alacağı belirtildi.


İzmir’in okullarına 22 milyon TL’yi aşan destek

Törende konuşan Başkan Tugay, 2024-2025 eğitim öğretim sezonunda kentteki 664 ilkokul, 489 ortaokul, 337 lise ve engelli öğrencilere eğitim veren 28 kurum olmak üzere toplam 1518 eğitim kurumuna 22 milyon 447 bin 500 lira tutarında spor malzemesi desteği sağlanacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi okullara 2022 yılında 4 milyon 828 bin 700 lira, 2023’te 246 bin 500 lira değerinde spor malzemesi desteğinde bulunmuştu.
Başkan Tugay, “Bugüne kadar yapılanların çok daha üzerinde bir malzeme yardımını bugün gerçekleştiriyoruz. Bu proje, daha adil bir İzmir için yaptığımız çalışmalar kapsamında hayata geçiriliyor. Bizi en fazla üzen şey, imkânların eşit olmaması konusu. Bunu bazı alanlarda belki hoş görebiliriz ama çocuklarımızın eğitiminde ya da sağlık hizmetlerinde doğru bulamayız. Vereceğimiz malzeme desteğinin 22 farklı spor alanında yeterli olacağını düşünüyoruz. Ancak daha fazlasına ihtiyaç duyduklarında, bize bildirdiklerinde elimizden geleni yine yapacağız” dedi.


“Yetenekli çocuklarımızı şampiyon yapana kadar destekleyeceğiz”

Konuşmasında bir müjde de veren Başkan Tugay, “Bugün sadece spor malzemesi dağıtımı için buluşmadık. Sevgili gençlerimize, çocuklarımıza başka haberlerim de var. Burada sportif performans ölçüm merkezimiz var. Bu merkezdeki testlerde belirli bir seviyede başarı gösteren çocuklarımızı bundan sonra Büyükşehir Belediyemizin ve Büyükşehir Belediye Spor Kulübümüzün koruması altına alacağız ama aynı zamanda İzmir’deki tüm spor kulüpleriyle iş birliği yaparak, onları birer şampiyon olma yolunda sonuna kadar destekleyeceğiz. Bundan sonra yetenekli olduğunu saptadığımız çocuklarımızın arkasındayız. Eğitimlerini biz üstleneceğiz, ihtiyaç duydukları malzemeleri biz temin edeceğiz. Onların sonuna kadar gitmesi için çaba göstereceğiz” diye konuştu.


“Çok hızlı bir şekilde tesisleşme sağlayacağız”

İzmir’in bir spor kenti olduğunu belirten Başkan Tugay, “Spor tesislerimiz açısından dağılımda bazı adaletsizlikler olduğunu biliyoruz. Tesisleşme planlarımızı yaparken bu adaletsizlikleri giderme adına yapacağız. Her yurttaşımızın kolayca ulaşabileceği mesafede açık spor alanları, kapalı spor tesisleri, yüzme havuzları, atletizm pistleri, basketbol, futbol sahaları yapacağız. Bunu önümüzdeki birkaç yıl içinde herkes görecek. Çok hızlı bir şekilde tesisleşme sağlayacağız. Öğrencilerimizin yetenekli olanlarına burs imkanı sağlayacağız. Üniversitelerimizle, STK ve kulüplerimizle tam bir iş birliği içinde olacağız” ifadelerini kullandı.


“Güzel şeyler olacak, güzel şeyler olmalı”

Öğrencilere ve öğretmenlere seslenen Başkan Tugay, “Güzel şeyler olacak. Güzel şeyler olmalı. Bunu hep beraber başaracağız. Çok çalışacağız. Gençler; sizlerden şehrine, ülkesine, değerlerine sahip çıkan bir nesil olmanızı bekliyoruz. Bizler size inanıyoruz. Sizlerin çok güzel işler yapacağına inanıyoruz. İhtiyaç duyduğunuzda her zaman yanınızda olacağız. Moralinizi yüksek tutun. Öğretmenlerimiz… Ben de bir öğretmen çocuğuyum. Öğretmenlerin zor şartlarda görev yaptığını biliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman yanınızda olduğunu lütfen unutmayın. Bir ihtiyacınız, isteğiniz olduğunda çekinmeden bize iletin. Elimizden geldiği sürece, yapabildiğimiz sürece, gücümüz yettiğince her zaman yanınızda olacağız. Güzel bir yıl diliyorum, başarılar diliyorum. Önümüzdeki yıl inşallah daha fazla malzemeyle sizlere destek olacağız” dedi. 


Katkı kapsamında hangi malzemeler var?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin proje kapsamında okullara dağıtılacak 22 çeşit spor malzemesi şöyle: Futbol, voleybol, basketbol, hentbol ve futsal topları; badminton raketi, topu ve filesi; masa tenisi raketi, topu ve filesi; atlama ipi, satranç, işaret çanağı, antrenman yeleği, forma, şort, hulahop çemberi; voleybol, hentbol kalesi, top taşıma ve basketbol filesi ile bocce gereçleri. 

i̇zmir spor eğitimi çocuk spor eğitimde fırsat eşitliği spor malzemesi desteği