Karşıyaka Belediyesinin "Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş için Ortaklık" Projesi Tamamlandı

Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından fonlanan "Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş için Ortaklık" projesinin kapanış toplantısı, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Karşıyaka’da Hedef Yeşil Gelecek!

Karşıyaka Belediyesi, Polonya’nın Gdynia Belediyesi ile Ege Orman Vakfı paydaşlığında yürütülen “Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş için Ortaklık” projesini başarıyla tamamladı. İklim temelli dijital kapasite artırımı sağlayan uygulamaların geliştirildiği proje kapsamında, farklı kesimlere yönelik bilinçlendirici eğitimler de yıl boyunca gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kentlerimizi iklim krizine karşı daha dirençli hale getirmek için güç birliği yaptığımız paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Proje Kapanış Toplantısı

Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde ve Avrupa Birliği tarafından fonlanan "Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş için Ortaklık" projesinin kapanış toplantısı, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. Çeşitli vakıflar, dernekler, TMMOB, üniversiteler ve kamu kurumlarından temsilciler ile vatandaşların katıldığı toplantıda, bir yıllık proje sürecinde yürütülen çalışmalara ilişkin sunumlar yapıldı.

Dijital Kapasite Güçlendi

Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde sürdürülen "Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş İçin Ortaklık" projesi, Polonya’nın Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı ile iş birliği içinde, iklim temelli dijital kapasite artırımı hedefiyle yürütüldü. Proje kapsamında, bir yıl boyunca her iki kentte eş zamanlı uygulamalar gerçekleştirildi. Kurumsal ve kentsel sera gazı emisyon envanteri hazırlanması ve azaltım eylemlerinin belirlenmesi için "Şehir Emisyon Envanteri Hesaplayıcısı" ve "Kentsel Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı için Çevrimiçi İzleme Sistemi" olmak üzere iki ana bileşen geliştirildi. Ayrıca, uzman akademisyenler ve eğitmenler tarafından öğrencilere, kamu ve özel sektör çalışanları ile Karşıyaka halkına yönelik çeşitli eğitimler düzenlendi.

Dirençli Kentler İçin Örnek İş Birliği

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bu projeyle; bilgi, deneyim ve iyi uygulama paylaşımı aracılığıyla yerel yönetimlerimizin kapasitelerini güçlendirmeyi ve kentlerimizi iklim krizine karşı daha dirençli hale getirmeyi amaçladık. Sıfır karbon hedefine ulaşabilmek için ‘ikiz dönüşümü’ gerçekleştirmek; yani yeşil dönüşümü dijital dönüşümle birlikte sağlamak ve geliştirmek için çalıştık. Proje çıktılarının yeşil bir gelecek yolunda önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Bir yıl süren çalışmaları başarıyla koordine eden İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz ile paydaşlarımız Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı’na örnek iş birlikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

yeşil gelecek iklim dostu projeler karşıyaka belediyesi projeleri iklim krizi farkındalığı dijital dönüşüm ve iklim