Kınık'taki yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Balaban Mahallesi'nde bugün öğle saatlerinde çıkan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yoğun mücadelesiyle kontrol altına alındı.

İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Balaban Mahallesi'nde bugün öğle saatlerinde tarım arazisinde başlayarak ormanlık alana sıçrayan bir yangın meydana geldi. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yoğun mücadelesi ile kontrol altına alındı. Yangına, 4 uçak, 1 helikopter, 27 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozerle müdahale edildi. Hem karadan hem de havadan yürütülen çalışmalar sonucunda ekipler, yangının ilerlemesini durdurdu​.

Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle bazı mahalleler tahliye edildi. Tahliye sırasında büyük ve küçükbaş hayvanlar güvenli alanlara taşındı. Yangın sonrası soğutma çalışmaları sürerken, Kınık İlçe Jandarma Komutanlığı yangının çıkış nedenini araştırmak üzere bir soruşturma başlattı​. Ekiplerin yoğun çabaları ve rüzgarın etkisinin azalması, yangının kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynadı. 

kınık yangın kınık yangın son dakika kınık yangın son durum kınık yangın canlı kınıkta yangın son dakika