Konak'ta söz sırası gençlerde! Gençlik Meclisi için başvurular başladı

Konak Belediyesi Gençlik Meclisi'ni kuruyor. 15-28 yaş aralığındaki Konaklı gençlere kent yönetiminde söz hakkı tanıyacak meclis için üyelik başvuru süreci 18 Şubat'ta başladı. 25 Şubat'a kadar devam edecek sürecin ardından seçilecek 37 gencin oluşturacağı meclis ilk toplantısını mart ayında yapacak ve her ay bir kez toplanacak...

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un önemle üzerinde durduğu ve ısrarla kurulmasını istediği Konak Belediyesi Gençlik Meclisi için geri sayım başladı.

Konak Belediyesi’nin AB Türkiye Delegasyonu GoFor ve Sosyal İklim Derneği işbirliğiyle gerçekleştiği Gençlerin Konak’ı Projesi kapsamında düzenlenen Gençlik Çalıştayı’nın ardından kurulması planlanan meclise üyelik başvuruları, belediyenin resmi web sitesi olan www.konak.bel.tr üzerinden 18 Şubat’ta başlatıldı. 15-28 yaş aralığındaki Konaklı gençler, 25 Şubat 2022 tarihine kadar, web sitesinde yer alan formu doldurarak, meclise katılmak için başvuruda bulunabilecek. Başvuru için arge@konakbel.tr adresine mail yoluyla gönderilebilecek formlar, Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’ne elden ya da posta yoluyla da 25 Şubat 2022 Saat: 17.00’ye kadar teslim edilebilecek. 25-28 Şubat tarihleri arasında başvurular değerlendirilerek, meclisi oluşturacak 37 genç belirlenecek. Konak Gençlik Meclisi ilk toplantısını ise mart ayında yapacak. Meclis daha sonra her ayın ikinci haftasında toplanacak.
 

“Kentimize dinamizm, gücümüze güç katacak”

Gençlik Meclisi’nin çalışmalarını ve kent yönetimine katkılarını büyük bir sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gençlerimizin kentimizle ilgili önerilerini merakla bekliyoruz. Gençler kentimize ve belediyemize dinamizm kazandıracak, gücümüze güç katacak. Gençlerimizin çok güzel işler başaracağına canı gönülden inanıyor, onlara çok güveniyorum” dedi. Konak Belediyesi’nin gençlerle yan yana çalışan bir belediye olduğuna dikkat çeken Batur, “Gençlerimizle her platformda bir araya geliyoruz. Gençlerimizin önderlik ettiği sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Onların beklentilerine, görüşlerine, geleceğe dair umutlarına büyük önem veriyoruz. Gençlik Meclisi ise bizi bu anlamda hem güçlendirecek hem de gençlere kendilerini ifade edebilecekleri, çalışmalarını sürdürebilecekleri bir alan açacak. Meclisimiz gençlerimize de ilçemize de hayırlı uğurlu olsun. Gençlerle daha yakın çalışmak gerçekten çok güzel olacak. Zaten yapacak çok işimiz var” diye konuştu.
 

Gönüllülük esas

Gençlik Meclisi’nde üyelerin görev süresi bir yıl olacak. Meclis üyeleri, kendi aralarından seçecekleri bir meclis başkanı, iki meclis başkan vekili ve bir sekreter ile 3 asil ve 3 yedek divan üyesi tarafından yönetilecek. Diğer üyeler komisyonlarda yer alacak. Gençlik Meclisi bir yıl içinde, her ayın ikinci haftasında olmak üzere 12 toplantı yapacak. Başkanlık Divanı olağanüstü durumlarda meclisi toplantıya çağırma yetkisine sahip olacak. Gençlik Meclisi üyelerine “Gençlik Meclisi Üye Kartı” verilecek. Gençlik Meclisi çalışmalarının tümünde gönüllülük esas olacak. Kar amacı güden herhangi bir çalışma içerisine girilemeyecek. Bir yılın ardından, meclis üyeleri yeniden belirlenecek.
 

Hizmette tam destek

Gençlik Meclisi’nin en temel görevlerinden biri, Konak Belediyesi’nin gençlere yönelik tüm hizmetlerinden gençlerin en iyi şekilde yararlanabilmesi için çalışmalar yapmak olacak. Meclis, belediye hizmetleri açısından tespit ettiği eksiklikleri rapor ederek düzeltilmesini talep de edebilecek. Gençlerin bedensel ve zihinsel gelişmeleri bakımından gerekli görülen hizmetler de belediyeden istenebilecek.
 
Çözüm arayacaklar
Meclisin diğer bazı görevleri de şöyle olacak: Gençliğin sorunlarını araştırarak yardımlaşmayı, dayanışmayı, karşılıklı sevgi ve saygıyı kuvvetlendirmek, bu amaçla özellikle eğitim–öğrenim gören gençlerin sorunlarına çözüm aramak ve yardımcı olmak. Gençliğin sosyal hayatta rol ve söz sahibi olması için gayret göstermek. Sosyal, ekonomik, hak ve özgürlüklerin gelişmesi için gayret etmek ve genç kitlenin bu konu üzerinde yoğunlaşması için çalışmak. Milli Egemenlik ilkelerine, insan hak ve hürriyetlerine dayanan, insanın inancına, haysiyet ve şerefine değer veren, demokratik hukuk düzeninin gelişmesi için çalışmak. Gençlerin, yaşlıların, kimsesizlerin ve bakıma ihtiyacı olan kişilerin sorunlarını dinleyerek Gençlik Meclisi’nde değerlendirip çözüm aramak. Tarihe, kültüre, bilime, sanata, insan haklarına ve çevreye sahip çıkmak. Gençlerde gönüllülüğün gelişmesini ve yayılmasını teşvik etmek.
 
Gençlik kuruluşlarıyla bağlantı kurulacak
Gençlik Meclisi toplantılar, konferanslar, açık oturumlar, seminerler, paneller ve sempozyumlar düzenleyebilecek. Komisyonların onayı alınarak etütler yapılabilecek. Broşür, bülten, dergi, gazete yayımlanarak kamuoyu bilgilendirilebilecek. Meclis, gençlik kuruluşlarıyla ilişkiler kurarak karşılıklı ziyaretlerde bulunabilecek, geziler düzenleyebilecek.
 
Ayrıntılı bilgi için
 
Gençlik Meclisi’yle ilgili olarak www.konak.bel.tr adresinden ya da 0 232 999 08 94 no’lu telefon hattından ayrıntılı bilgi alınabilir. Meclise katılım için doldurduğu başvuru formunu elden ya da postayla iletmek isteyenler için Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün adresi ise şöyle: Mithatpaşa Mah. Şehit Nihat Bey Caddesi. No:186 Konak/İzmir

konak belediyesi konak belediyesi emlak vergisi ödeme konak belediyesi telefon konak belediyesi veteriner konak belediyesi nerede