Onur Saylak 'Daha' ve 'Şahsiyet'i anlattı
Ünlü oyuncu ve yönetmen Onur Saylak Bahçeşehir Üniversitesi'nde (BAU) düzenlenen etkinlikte Daha filmi ve Şahsiyet dizisi üzerine konuştu. İnternet dizisi Şahsiyet'in yaklaşık 8 milyon izlenmeye aldığını söyleyen Saylak, yeni projelerin de geleceğini müjdeledi.
Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Göçü Belgelemek’ etkinliğinde, göç’ün sosyoloji, fotoğraf ve sinema açısından yansıması tartışıldı. BAU Göç ve Kent Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Doç. Dr. Ulaş Sunata moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte ünlü oyuncu ve yönetmen Onur Saylak, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Saylak etkinlikte, ‘Daha’ filmi ve ‘Şahsiyet’ dizileri hakkında merak edilenleri anlattı.
“Film gerçek hayattan daha sert değil”
Daha filminin sertlik anlamında çok tepki aldığını ifade eden Onur Saylak, gerçek hayatta daha sertlik ve acımasızlık olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ben kendimi bu filmde sertlik konusunda frenledim. Gerçek hayattan daha sert değil bence film. Hepimiz biliyoruz ki bu kurgusal bir yapı. Biz baba oğul ilişkisi üzerinden şiddetin tekrar üretilmesi, nesilden nesle aktarılması noktasında yoğunlaşarak bir dramaturji oluşturup kitaptan neredeyse bağımsız yepyeni bir senaryo yazdık. Filmde göçmen ticareti yapan bir baba var ve 14 yaşında Gaza adlı çocuk var. O çocuğun ergenliği ve bu ilişkiyle kurduğu bağ var filmde. Ben maalesef göçmenleri çok tanımıyorum. Onların yaşadıklarıyla ilgili ne kadar okusam da yeteri kadar gerçek bilgi elde edemiyorum. Fakat ben o babayla oğlunu tanıyorum. O yüzden onların gözünden filmi anlatmayı denedim. Özellikle de Gaza’nın gözünden. Filmde göçmenlik sadece fon olarak kaldı”
“Yeni projelerimiz var”
Şahsiyet dizisinin yaklaşık 8 milyon kişi tarafından izlendiğini söyleyerek, “Bize dizi yapar mısınız diye sordular. Biz ‘yapamayız’ dedik en başlarda. Sonra ‘yapabilir miyiz’ diye düşündük. Önce hikayeyi bulduk. Şahsiyet’i düşündük. Bir kız çocuğuna yapılmış olan şeyleri bulduk. Ondan sonra Agah Beyoğlu’nu bulduk ve bu geniş kitleye anlatılası bir hikayeye dönüştü bizim için. Bunu yapmaya değer gördüğümüz için yaptık. Çok da memnun kaldık. Çünkü, şuanda Şahsiyet’in yaklaşık 8 milyon izleyicisi var. Umarım daha da çoğalır. Bu kadar kişiye bu hikayeyi bugün anlatabildik. Böyle hikayeler bulduğumuz sürece işleyeceğiz ki bir takım projelerimiz var. Sinema ve kısa ölçekli dizi yapmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.