QNB Finansbank çalışanları 'Fosforlu Cevriye' oyununu sahneye taşıdı
Türk Tiyatrosunun unutulmaz eserlerini her yıl sahneye taşıyan QNB Finansbank çalışanları geçtiğimiz ay Fosforlu Cevriye ile sahnede yer aldı.
Çalışanlarının sadece iş hayatlarına değil sosyal hayatlarına da katkı sunma stratejisi ile yola çıkan QNB Finansbank, çalışanlarına destek olmaya devam ediyor. Sekiz yıldır geleneksel hale gelen sahne performanslarına bir yenisini daha ekleyen finansçılar, bu yıl Fosforlu Cevriye oyununu sahneledi.
Suat Derviş tarafından yazılan ve müzikleri Atilla Özdemiroğlu’na ait olan oyun 23 Haziran Cumartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. 450 kişinin izlediği oyunun tüm geliri, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı yararına, Kültür Karıncaları Projesi’ne bağışlayarak çocukların gelişimine katkı sağlandı.
Yönetmenliğini Sitare Bilge’nin yaptığı müzikalin müzik direktörü İlker Yeter, prodüksiyonunu Artfellas gerçekleştirdi.
Etkinlikle ilgili konuşan QNB Finansbank İnsan Kaynakları Direktörü Cenk Akıncılar, “QNB Finansbank olarak, çalışanlarımıza hobileri ve sosyal hayatla ilgili çeşitli imkanlar sunmayı çok önemsiyoruz. İnsan odaklı yönetim anlayışımızla çalışanlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün de finansçılarımızın sekiz aylık bir hazırlık çalışmasının sonucu olarak büyük bir başarı ile Fosforlu Cevriye Müzikalini sahneleyen finansçılarımızı tebrik ediyorum. Kurum olarak çalışanlarımızın sosyal, kültürel ve entelektüel gelişimine katkıda bulunmayı, iş ve sosyal yaşamı birlikte sürdürmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Değerli finansçılarımızın da katkılarıyla faaliyetlerimizi gelecek yıllarda da sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Fosforlu Cevriye Müzikalini sahneleyen finansçılar: Burcu Tütün, Bahadır Alın, Hediye Bozduman, Ayhan İlhan, Ulaş Vardar, Seyyare Salihoğlu, Eyüp Emre Alptekin, Elif Şevkin, İlker Ersin, Esra Şanlı, Bahadır Uzun, Begüm Ay, Aynur Kavaklı, Süheyla Tutacak, Serdal Kösemen.
Suat Derviş’in unutulmaz romanı ‘Fosforlu Cevriye’
Suat Derviş'in 1944 ve 1945 yıllarında tefrika edilen ve ilk defa 1968 yılında yayımlanan romanı, 1930'larda İstanbul’un Galata semtinde yaşayan sokak kızı Cevriye’nin polisten kaçan bir adama aşkını konu alır. Unutulmaz eserde toplumun farklı sınıflarından insanlara yer verilir. “Karakolda Ayna Var”, “Kız Kolunda Damga Var”, “Gözlerinden Bellidir Cevriyem” ve “Sende Kara Sevda Var” olmak üzere dört bölümden oluşur.
Eser, 1959’da Fosforlu Cevriye, 1969’da Bana Derler Fosforlu adıyla filme alındı. 1968'de ise May Yayıncılık tarafından kitap olarak basıldı.
Suat Derviş, romanını 1972'de senaryolaştırıp oyuncu Gülriz Sururi’ye ithaf etti. Eser, 2008’de müzikale dönüştürülerek, Gülriz Suriri yönetiminde Ankara Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenmiştir.