Sadık Doğruer: Büyükşehir yasası revize edilmeli
120 kilometre mesafe ile İzmir'in merkezine en uzak ilçelerinden biri olan Kınık'ın Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Bakırçay Bölge Gazetesinin sorularını cevapladı.
120 kilometre mesafe ile İzmir'in merkezine en uzak ilçelerinden biri olan Kınık'ın Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Bakırçay Bölge Gazetesinin sorularını cevapladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bölgedeki basın emekçileriyle, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çocuk Köyü'nde düzenlediği kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Burada gazetecilerle sohbet eden Başkan Dr. Sadık Doğruer, Bakırçay Bölge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’na da önemli açıklamalarda bulundu.
Kınık'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yeterli desteği alıp almadığı konusunu da değinen Başkan Sadık Doğruer'in açıklamalarından satır başları şöyle:
“Büyükşehir Yasası'nın elbette olumlu yanları var. Bunlar imar planları ve imar revizyonları ile ilgili bütüncül ana konularında mutlaka olumlu tarafları var. Ama yerel hizmetler özelikle İZSU, köylerin üretim yolları, mezarlıklar ve otogar konusunda bazı sıkıntılar elbette var.
Ben ılımlı bir belediye başkanı olarak Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerimi dengeli bir şekilde sürdürdüm. Elbette yaptıkları işler var. Bize karşı acımasız değiller. Olumlu yanları olsa da bazı konularda hizmetlerin yerelden görülmesi gerekiyor.
Mesela Kurban Bayramında sular Kınık ilçemizde akmadı. Ben Büyükşehir'i aradığımda bu konudan haberleri bile yoktu. Bu hizmet bizde olsaydı, ben gerekirse gece vardiyası yaptırır, taşıma su getirir ilçemi susuz bırakmazdım nihayetinde o günlerde biz tankerler ile mahallerimize su dağıttık.
Diğer bir sıkıntımız da İZSU’nun yaptığı tadilat ve işlerden doğan sıkıntılar var. Ben oraları yama ile kapatmak zorunda kalıyorum insanları düğünü oluyor. Oradaki çirkin görüntüyü haliyle istemiyorlar. Ben bu konuda yetki İnisiyatifi kullanarak kendi belediyemin maddi ve parasal gücü ile bu açılan yerleri kapatıyorum. Bunun için 4 yama ekibi kurdum.
Üretim yollarında yine yama için karayollarının imkânlarını kullanıyorum, elbette ben 20 km sıcak asfalt dökemem buna gücüm ve yetkim yok. Bazı Büyükşehir belediyeleri yerel belediyeler ile işbirliği yapıyor yetki devri veriyor. İzmir malum nedenler ile bunu yapmıyor.
Ülkemizde mutlaka bu yasanın revizyona ihtiyacı var, yasanın olumlu yanları da var elbette ama bazı hizmetlerin yerel belediyelerce görülmesi gerekiyor. Bunun için yasa değişmeli ama ülkemizde 15 Temmuz, ekonomik çalkantılar, Pandemi ve en son da deprem derken bu konuya çok ta fırsat gelmedi”