SKD Türkiye'nin 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye)'nin 9'uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı 7 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi.
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye)’nin 9’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı 7 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi. Genel Kurul’da yapılan seçim ile 2021 – 2024 arasında görev yapacak yönetim kurulu üyeleri de seçildi. Seçimin ardından yeni dönemin ilk Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan oylamanın sonucunda Ebru Dildar Edin, yeni dönemde de Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, “SKD Türkiye olarak, 2021 yılı ana stratejimiz, ‘Yeşil Dönüşüm’ prensipleri doğrultusunda yeni iş birlikleri ve yeni dijital araçlar ile öncü rolümüzü pekiştirecek çalışmalar yapmak olacak. Bu bağlamda tüm çalışma gruplarımızın daha aktif çalışmasını teşvik edecek projeler ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.
SKD Türkiye’de Yeni Dönem
SKD Türkiye’nin 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı 7 Nisan Çarşamba günü üye çoğunluğunun katılımıyla pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. Genel Kurul’da gerçekleşen seçimin ardından Yönetim Kurulu yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan oylama sonucunda Ebru Dildar Edin bir kere daha Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. R. Ediz Günsel Başkan Yardımcısı, Aynur Duygu Yılmaz ise Sayman olarak yeni dönemde de görev aldılar. Yeni dönemde seçilen ve %39’u kadın üyelerden oluşan Yönetim Kurulu üç yıl boyunca görevde olacak.
Göreve ikinci kere seçilmesinin ardından, SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin şu konuşmayı yaptı:
“Geçtiğimiz dönemde SKD Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz projelere değerli üyelerimizin verdiği katkılar, iş dünyasının sürdürülebilirlik konusunu ne kadar önemsediğini gösteriyor. Hem ülkemizin hem de dünyamızın daha sağlıklı bir geleceğe taşınması adına bu vizyon oldukça umut ve cesaret verici.
2020 yılı hepimiz için ezberlerimizi değiştiren, ön görülemez bir süreç oldu. Pandemi ile beraber insanlık hali hazırda var olan krizler ile keskin bir şekilde yüzleşmek ve mücadele etmek durumunda kaldı.
İş dünyası için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını iş yapış biçimlerine entegre etmek ve Paris Anlaşmasının koşullarını yerine getirmek kaçınılmaz hale geldi. Pandeminin etkilerinden bir tanesi de birçok hükümet, kamu ve özel sektör temsilcisinin işbirliği kurarak ekonomik kalkınma planlarını “Yeşil İyileşme” üzerine kurgulamaya başlaması oldu.
Geçtiğimiz günlerde çatı örgütümüz WBCSD “Vizyon 2050: Dönüşüm Zamanı” çalışmasını lanse etti. WBCSD, küresel ekonomik sistemin, artık yalnızca finansal performansa dayalı değil, insanlar ve gezegen üzerinde yaratılan etkinin de dikkate alınarak değerlendirildiği bir sisteme geçiş yapılması gerektiğini, çünkü yalnızca finansal başarıya odaklanmanın gezegenimizde sürdürülemez sonuçlar ortaya çıkmasına neden olduğunu savunuyor. Dönüşüm için iş dünyası, kamu ve tüketici iş birliği ile aksiyon alınması gerektiğini ortaya koyuyor.
Çatı örgütümüzün bu vizyonu SKD Türkiye olarak, 2021 yılı ana stratejimiz olan, “Yeşil Dönüşüm” prensipleri doğrultusunda yeni iş birlikleri ve yeni dijital araçlar ile öncü rol edinme hedefimizi pekiştirir nitelikte.
10 yıl sonra iş dünyasının bugünkünden farklı olacağı kesin. Temellerini bugüne dek yaptığımız çalışmalarla başlattığımız bu dönüşüm, bugün itibarı ile başlayacak üç yıllık yeni dönemimizde güçlenecek. Bizlerin bugün hayata geçirdiğimiz projeler ve aldığımız kararlar önümüzdeki 10 yılı şekillendirecek.
Yeni dönem olarak nitelendirebileceğimiz önümüzdeki üç yıl boyunca SKD Türkiye olarak, Döngüsel Ekonomi, İş Dünyası Plastik Girişimi ve Raporlama konularında bugüne kadar gerçekleştirdiklerimizi daha üst kademelere taşımayı hedefliyoruz.
SKD Türkiye olarak, 2021 yılı ana stratejimiz, “Yeşil Dönüşüm” prensipleri doğrultusunda yeni iş birlikleri ve yeni dijital araçlar ile öncü rolümüzü pekiştirecek çalışmalar yapmak olacak. Bu bağlamda tüm çalışma gruplarımızın daha aktif çalışmasını teşvik edecek projeler ortaya koymaya devam edeceğiz.
Yeni bir çalışma dönemine girerken, birlikte yürüdüğümüz 74 üyemizle, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini iş dünyasının gündeminde en yukarılara taşımak için çalışacağız.”
SKD Türkiye 2021 – 2024 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri
Asil Üyeler:
Ebru Dildar Edin (GarantiBBVA), R. Ediz Günsel (PwC), Aynur Duygu Yılmaz (Sütaş), Ece Börü (TSKB), Can Çaka (Anadolu Efes), Çağlar Göğüş (Doğan Holding), Barış Kökoğlu (Borusan Holding), Hakan Timur (H.Ö.Sabancı Holding), Gökhan Sarı (McKinsey), Ahmet Erdem (Shell Türkiye), A. Aybala Şimşek (Şekerbank), Mete Buyurgan (Ülker)
Yedek Üyeler:
Volkan Ural (Kibar Holding), Devrim Çubukçu (Eczacıbaşı Holding), Ayça Turgay (P&G), Ebru Şenel Erim (Unilever) Oğuzcan Bülbül (Abdi İbrahim), Satı Balcı (Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası).
###
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Türkiye Hakkında: İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Türkiye, 2004 yılında 13 özel sektör temsilcisinin öncülüğünde kurulmuş ve sadece kurumsal üyelik kabul eden bir iş dünyası derneğidir. Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD- World Business Council for Sustainable Development) Türkiye’deki bölgesel ağı ve iş ortağı olan SKD Türkiye, bu işbirliğinin beraberinde getirdiği sürdürülebilirlik birikimini de çalışma grupları faaliyetleri aracılığıyla üyeleriyle ve çeşitli platformlarda paydaşlarıyla paylaşır.