Telseren: "Sanayide dijital çağı kaçırmayalım"
Son dönemde yatırımcıların ilgi odağı haline gelen ve birçok fabrika inşaatının sürdüğü Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nde (BAYOSB) sanayi kuruluşlarına eğitim çalışmaları da devam ediyor.
Son dönemde yatırımcıların ilgi odağı haline gelen ve birçok fabrika inşaatının sürdüğü Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde (BAYOSB) sanayi kuruluşlarına eğitim çalışmaları da devam ediyor. İzmir Model Fabrika’nın OSB bünyesinde ilk tanıtımının gerçekleştirildiği son toplantıda sanayicilere yalın üretim teknikleri, dijitalleşme ve Endüstri 4.0 ile ilgili bilgi verildi.
Toplantıda konuşan BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, hızlı bir değişim sürecinde olduklarını belirterek, bu değişime ayak uyduranların ayakta kalabileceklerini söyledi. Bu nedenle sanayicilerin kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini, yeni üretim teknikleri konusundaki her bilgiyi bünyelerine katmalarının şart olduğunu belirten Telseren, “Sanayide dijital çağı kaçırmayalım” uyarısında bulundu.
“Dijital dönüşümü gerçekleştirelim”
Her alanda olduğu gibi sanayide de baş döndürücü bir gelişim içinde olduklarının altını çizen Telseren, “Bizim sanayimiz zaten çok dinamik. Gelişimlere hızlı ayak uyduruyor. Ancak artık gelişim çok hızlı bu nedenle bu konularda mutlaka profesyonel destek ve yeni kuşağı da işin içine daha çok katmak gerekiyor. Endüstri 4.0 diyoruz ama bugün artık onu da aşan bir gelişme var. Dijitalleşme artık hayatımızın tam içinde. Paralar bile dijitalleşti. O nedenle sanayiciler olarak bizler dijital dönüşümümüzü gerçekleştirerek, katma değeri yüksek üretimlerin peşinde olmalıyız. Dünya ekonomilerinde ancak bunları yaparak ilk sıralarda yerimizi alabiliriz” diye konuştu.
Toplantıda İzmir Model Fabrika Direktörü Osman Gürsen Arslan, İzmir Model fabrika çalışmaları hakkında sanayicileri bilgilendirdi. Arslan, BAYOSB’de bulunan ilgili firma yöneticileri ve üyelerinden oluşan 19 katılımcıya model fabrika farkındalık eğitimi verdi.
KOSGEB destekli özel eğitimler
Model Fabrika’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği çerçevesinde kurulduğuna işaret eden Arslan, şunları söyledi: “Ege Bölgesi’nde başta imalat ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar olmak üzere, KOBİ’lerin
Yalın Teknikler & Dijital Dönüşüm ile insan, makina/ekipman, hammadde, malzeme, zaman ve enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalarını ve rekabet güçlerini arttırmalarını hedefliyoruz. Yalın üretim teknikleri, dijitalleşme ve Endüstri 4.0 ile tanışma eğitimleri veriliyor. Ayrıca teorik & uygulamalı eğitimler ile Model fabrikada öğrenilen tekniklerin müşterilerin işletmelerine taşınması ve israfların yok edilerek verimliliğin arttırılması yolunda net çıktılara ulaşılması konularında hizmet sunuyoruz. Bu hizmetleri KOBİ’ler KOSGEB’den alacakları önemli desteklerle de hayata geçirebiliyorlar” dedi.