TÜRSAB Kültür Turizmi Sohbetleri'ne DAVETLİSİNİZ!
FEST Travel Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye'de kültür turizminin öncü ismi Faruk Pekin'in başkanlığında faaliyet gösteren TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Komitesi'nin yürüttüğü TÜRSAB Kültür Sohbetleri'nin bir sonraki oturumu Anadolu'nun özel mirası Laodikeia antik kenti üzerine yapılacak.
Kültür Sohbetleri Söyleşi serisinin üçüncüsü Kültür Turizminin Parlayan Güneşi Laodikeia başlığıyla 24 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda gerçekleştirilecek. 17.00 - 19.00 saatleri arasındaki bu söyleşide değerli akademisyen Prof. Dr. Celal Şimşek kültür meraklılarıyla buluşacak.
Denizli İli'nin 6 km. kuzeyinde yer alan Laodikeia’da kazılar 16. yılına girerken bölgede yaşamın M.Ö. 5500’e kadar uzandığı ve Laodikeia’nın Roma ya da Grek kenti değil, Anadolu insanının kurduğu bir şehir olduğu ortaya koyulmuş durumda.
2013'te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan ve 2016 yılında Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu tarafından ödüle layık görülen Laodikeia antik kentinin UNESCO Kalıcı Kültür Mirası Listesi’ne girmesine yönelik çalışmalara devam edilirken Prof. Dr. Celal Şimşek bizi saklı kalmış bu hazineye keyifli bir yolculuğa çıkaracak.
Bu söyleşiyle Anadolu’nun en özel antik kentlerinden birini derinlemesine tanıyacak, kültürel mirasımızın bize sunduklarını görecek ve alanında uzman akademisyenlerden dinleyeceksiniz.
Katılımın ücretsiz olduğu söyleşiye rezervasyon yaptırmanız gereklidir. Rezervasyon için buraya tıklayarak çıkan formu doldurmanız yeterlidir.
Prof. Dr. Celal Şimşek Kimdir?
1964 yılında, Denizli ili Çameli ilçesi, Gürsu Köyü’nde doğdu. Denizli Lisesi’nden mezun oldu. 1982-1986 yıllarında Selçuk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü’nde okudu. Yüksek lisans ve doktora çalışmasını Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Arkeoloji alanında yaptı. Yüksek Lisans tezi “Burdur Müzesi’nde Bulunan MÖ 4.yy’a Ait Kırmızı Figürlü Seramikler”, Doktora Tezi “Hierapolis Güney Nekropolü” üzerinedir. 1988-1997 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adıyaman ve Denizli müzelerinde arkeolog olarak çalıştı. 1998 yılında yardımcı doçent olarak Pamukkale Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümünü kurdu. 2002 yılında doçent, 2007 yılında profesör oldu. 2015 yılında Pamukkale Üniversitesi, Arkeoloji Enstitüsü’nü kurdu. Halen Pamukkale Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Arkeoloji Enstitüsü Müdürü’dür. 2003 yılından itibaren Laodikeia Antik Kenti kazı ve restorasyon çalışmalarına başkanlık yapmaktadır. Arkeoloji alanında çok sayıda araştırması ve yayını vardır.