Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı: Kuraklığa Karşı Yenilikçi Teknoloji

Uşak'ta 19-22 Eylül'de düzenlenecek 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, çiftçilere en yeni tarım teknolojilerini sunacak.

Kuraklığa Karşı Yenilikçi Teknoloji

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, sektörde yaşanan teknolojik gelişmeleri bölge çiftçileri ile buluşturacak.

GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Uşak 9. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uşak Fuarın bölge tarımı için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, “Bu yıl 9. kez düzenlediğimiz fuar, çiftçilerimize tarım makineleri ve üretim teknikleri konusunda en güncel yenilikleri sunacak. Tarım sektörü, özellikle küresel ısınmanın getirdiği olumsuz koşullarla birlikte hızlı bir dönüşüm yaşıyor. Çiftçilerimizin bu değişimlere ayak uydurabilmesi için modern teknoloji ve ekipmanlara ulaşması büyük önem taşıyor" dedi.

Hayati Önemde

“Çiftçimizin, tarımda karşılaştığı zorlukları aşmalarının en etkili yolu güncel teknolojilere ulaşmalarıdır. Uşak Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, çiftçilerimize yenilikleri en hızlı şekilde ulaştırarak onların tarımsal faaliyetlerini güçlendirmelerine katkı sağlıyor. Her yıl artan katılım ile çiftçilerimiz bu yeniliklere kolayca erişim sağlıyor” dedi. Sezer şöyle devam etti:

Kuraklık En Büyük Tehdit

Mustafa Sezer, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklığın tarım sektörü üzerinde büyük bir etki bıraktığını belirterek, "2024 yılı, tarımsal anlamda Uşak için kayıp bir yıl oldu. Yeterli yağış almamamız düşük rekolteye sebep oldu ve çiftçilerimiz maliyetlerle baş etmekte zorlandı. Gelecek yıllarda bu kayıpları telafi etmeyi ve daha verimli sezonlar geçirmeyi umuyoruz” dedi. Hasat döneminde yaşanan yangınlar da Uşak çiftçilerini zor durumda bıraktığını söyleyen Sezer, "Kuraklık nedeniyle toprak ve havadaki nem oranının düşük olması, biçerdöverlerden kaynaklanan yangınlara sebep oldu. Tarım arazilerine yakın iki büyük yangın ve sayısız küçük yangın, hasat döneminde çiftçilerimizi olumsuz etkiledi" diye konuştu.

tarım teknolojileri kuraklık çözümleri tarım fuarları modern tarım ekipmanları küresel isınma etkileri