Uşak Fuarı Yüzleri Güldürdü

Uşak 4. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nda bayram havası esti...

GL Platform tarafından düzenlenen Uşak 4. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nda stant açan 160 firma, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeleri üreticiyle buluşturdu. 4 gün boyunca ziyaretçi ağırlayan fuarda özellikle traktör, tarım makinaları ve yem sanayi sektörlerine ilgi yoğun oldu. Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer bu yıl katılımın yüksek olduğu görkemli bir fuar yapıldığını dile getirerek her yıl ticari hacmin artığını söyledi. Sezer “ Fuar kavramı bundan 4 yıl önce başka bir anlam taşıyordu. Ama şimdi daha iyi anlaşıldı. Firmalar Uşaklıları tanıdı. Fuar Uşak ticaretine hareketlilik getirdi” dedi.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise Uşak'ta başta valilik olmak üzere belediye, borsa, oda ve birlikler arasındaki uyum ve güçbirliği ile nelerin başarabildiğinin güzel bir örneğini yaşadıklarını söyledi. Uşak Fuarı'nın sektörün hem bilgilendirme hem de ticaret platformu haline geldiğine dikkat çeken Ceylan, “Bu fuar gerçekleştirdiği iş hacminin dışında aynı zamanda Uşak'ın el ele verdiğinde neler yaptığının da göstergesi. Çiftçisinden, sanayisine kadar üreten kesimin gurur kaynağı” diye konuştu.

NE DEDİLER?
DESTEK İÇİN SATIŞLAR SÜRÜYOR

Fuara katılan Massey Fergusson yetkilisi Münir Aybay, ABD’nin ekonomik saldırısı nedeniyle fiyatların attığını bu nedenle çiftçinin zor gününde yanlarında olmayı görev bildiklerini söyledi. Aybay “Çiftçi varsa biz varız. İyi günde para kazandık da kötü gününde destek olmayalım mı? Vatandaşımıza destek olması için satışlarımızı yapıyoruz. Her yıl fuarda yer alacağız. Piyasa bozuk çekilelim diyemeyiz” dedi.

YERLİ VE MİLLİYE DÖNME VAKTİ
Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve  TÜMOSAN Yetkilisi Vedat Öztürk ise yaşanan mali krizin yerli ve milli ürünlerin satışına destek ve yönlenme için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. ürünlerini sattıkları markanın yerli ve milli bir marka olduğunu vurgulayan Öztürk, fuarda beklentilerinin karşılandığını belirterek “Dolar kurunu markamıza yansıtmadık. Ocak listesinden satış yapıyoruz. İşsizlik artmasın, çark dönsün, üretim devam etsin dedik. Milli seferberlik ilan edip bu çalışmayı sürdürmeliyiz” diye konuştu.

DÜNYAYA TÜRK TEKNOLOJİSİ SATIYORUZ
Hattat Traktör Yetkilisi Osman Koçer ise Türk mühendislerin ürettiği traktörlerin ve parçaların dünyanın 83 ülkesine ihraç edildiğini belirterek,  “Almanya, Portekiz, İsrail’e kendi markamızı satıyoruz. Almanya benden traktör alıyorsa bunun üzerine daha fazla bir şey konuşmamıza gerek yok. Teknoloji devlerine Türk teknolojisini satıyoruz. Yerli ve milli üretim için şimdi tam zamanı” dedi.