Üsküdar Üniversitesi'nden Türkiye'nin İlk Akıllı Performans Yönetim Sistemi: FTSmart

Üsküdar Üniversitesi, Türkiye'nin ilk akıllı akademik performans yönetim sistemi FTSmart'ı tanıttı. Sistem, akademik başarıyı artırmayı ve iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Türkiye'nin İlk Akıllı Akademik Performans Yönetim Sistemi "FTSmart" Yayında

Üsküdar Üniversitesi, dijital dönüşümdeki öncü yaklaşımlarına bir yenisini ekleyerek Türkiye’nin ilk ve tek akıllı akademik performans yönetim ve iyileştirme ekosistemi "FTSmart"ı hayata geçirdi.

FTSmart’ın Temelleri

Beş yıl önce geliştirilen Faaliyet Takip Sistemi (FTS) üzerine inşa edilen FTSmart, üniversitenin geçmiş yıllardaki verilerini analiz ederek, akademik performansı iyileştirmeye yönelik akıllı öneriler sunuyor.

Gerçek Zamanlı Veri Takibi

Üsküdar Üniversitesi'nin Dijital Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından, Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan'ın vizyoner liderliğiyle geliştirilen FTSmart sistemi, öğretim üyelerinin akademik, idari ve eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçek zamanlı büyük veri analizi ile takip ederek, multidisipliner araştırmalar için gerekçeli önerilerde bulunuyor.

Bilimsel Üretkenliği Artırma Misyonu

FTSmart, akademisyenlerin çalışmalarını ölçülebilir, şeffaf ve daha verimli bir şekilde takip etmelerini sağlarken, Üsküdar Üniversitesi'nin bilimsel üretkenliğini artırma misyonunu da destekliyor.

İlişki ve İş Birliği Olanakları

FTSmart, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Çalışma Grupları ve öğrenci kulüpleri dahil birbirleri ile ilişkisel bağlantıları olan tüm akademik ve idari birimlerin birbirleri ile çalışmasına ve etkileşim kurmasına olanak sağlıyor.

Kurumsal Öncelikler ve Veri Analizi

Kurumsal öncelikler doğrultusunda proje, yayın ve araştırma odaklı arayüzü ile saklanan 4 yıllık veri FTSmart ile analiz edilebilir büyüklüğe ulaşırken, eklenen Generative Pre-trained Transformer (GPT) bu veri ile de eğitilerek araştırmacıların sözlü ve yazılı sorularına anlık cevaplar üretebiliyor.

Küresel Akademik Arenada Güçlenme Hedefi

FTSmart, sadece bireysel performansı analiz etmekle kalmıyor; aynı zamanda multidisipliner iş birliği fırsatlarını da öneriyor. Bu sayede, öğretim üyeleri potansiyel projeleri keşfedebilir ve disiplinler arası iş birliği olanaklarını değerlendirebilir. Yapay zeka tabanlı bu sistem, geleceğin üniversite modelinin şekillenmesinde kritik bir rol oynayarak, Üsküdar Üniversitesi'ni küresel akademik arenada daha güçlü bir konuma taşımayı hedefliyor.

Disiplinler Arası Köprüler

Veri odaklı FTSmart sistemi akademisyenlerin sadece bireysel performanslarını değil, aynı zamanda üniversite genelinde akademik başarıyı da yükseltmeyi hedefliyor. Gelişen yapay zeka teknolojileri, akademide bilgiye daha hızlı ve doğru bir şekilde erişmenin yanı sıra, farklı disiplinler arasında köprüler kurarak yeni bilimsel buluşların önünü açıyor. FTSmart ile Üsküdar Üniversitesi'nin dönüşümün bir parçası olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel, sistemin bilimsel çalışmaların daha yenilikçi ve işbirlikçi bir zeminde yürütülmesine katkı sağladığını, yapay zeka tabanlı sistemin, geleceğin üniversite modelinin şekillenmesinde de kritik bir rol üstleneceğini söyledi.

Akademik Dünyada Devrim Niteliğinde Gelişme

Bu yenilikçi uygulamanın, Üsküdar Üniversitesi'nin dijitalleşme sürecindeki önemli bir adımı olarak öne çıktığını kaydeden Ergüzel, “Akademik dünyada devrim niteliğinde bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Türkiye’de benzeri olmayan akıllı performans yönetim ve iyileştirme ekosistem uygulaması ile bilimsel üretkenlik ve iş birliği olanaklarını artırmayı hedefliyor. FTSmart, Üsküdar Üniversitesi’nin dijitalleşme sürecindeki önemli adımlarından birisi olarak kurumsal büyük verinin işlenmesi ve değer üreten ürün olarak kullanıma sunulması için akademide öncü çalışmalara devam edecek.” ifadelerini kullandı.

akademik performans dijital dönüşüm yapay zeka veri analizi multidisipliner araştırmalar