Almanya'da Yükseköğrenim Fuarı'na Yoğun Katılım
İELEV Okulları tarafından düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF), Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim görmek isteyen gençlere ve ailelerine rehber olmak amacıyla dördüncü kez gerçekleştirildi. 19 Mart 2022 Cumartesi günü online olarak gerçekleştirilen fuara 1100'ün üzerinde izleyici katıldı.
AYÖF'te 120 üniversite, 213 uygulamalı bilimler yüksekokulu ve 57 güzel sanatlar yüksekokulu bulunan Almanya’da yükseköğrenimine dair merak edilen tüm sorular cevaplandı. Online olarak düzenlenen fuar, yurt içi ve yurt dışından 1100’ü aşkın katılımcıyı ağırladı. Katılımcılar 3 panel, 7 oturum ve 14 Alman üniversitesinin yapmış olduğu sunumlarda birçok değerli bilgi edindi.
Fuar’da; Almanya İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht, WDA İcra Kurulu Başkanı Dr. Peter Fornell, Alman Lisesi YK Başkan Yardımcısı, ZfA Bölge Okullarının YK Sözcüsü Prof. Dr. H. Özden Özkaya Ferendeci, İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Argun, İELEV Eğitim Komitesi Başkanı Dr. Selçuk Tuzcuoğlu, İELEV Eğitim Kurumları Genel Müdürü Burak Kılanç, İELEV Özel Lisesi Müdürü Özlem Katran Akarsu ve İstanbul Erkek Lisesi Almanca Bölüm Başkanı Thomas Frey açılış konuşmaları gerçekleştirdiler.
Almanya’daki yükseköğrenimine dair dikkat çekici bir sunum paylaşan İELEV Eğitim Kurumları Genel Müdürü Burak Kılanç, Almanya’da 324 bin 729 yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü, 2014-2021 yılları arasında Almanya’da yükseköğrenimine olan talebin yüzde 38 artış gösterdiğini söyledi. Burak Kılanç sözlerine şöyle devam etti: “Almanya’daki yükseköğrenime en çok ilgi Çin ve Hindistan’dan oluyor. Bu ülkeleri sırasıyla Suriye, Avusturya, Rusya, İran ve Türkiye takip ediyor. Almanya’da eğitim alan Türk öğrenci sayısı ise 10 binin üzerinde. Öğrenciler en çok yüksek lisans ve lisans eğitimi için Almanya’yı tercih ediyorlar. Mühendislik, hukuk ve ekonomi en çok tercih edilen bölümlerin başında geliyor” dedi.
Fuarın öğleden sonraki bölümünde ise Münih Teknik Üniversitesi, Bremen Jacobs Üniversitesi, Frankfurt Goethe, Marburg Philipps Üniversitesi, RWTH Aachen Üniversitesi, Darmstadt Teknik Üniversitesi, Weimar Bauhaus Üniversitesi, Erlangen-Nürnberg Friedrich-Alexander Üniversitesi, Magdeburg Otto-von-Guericke Üniversitesi, Münster Westfälische Wilhelms Üniversitesi, Berlin Uluslararası Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT), Fulda Yüksekokulu, Türk Alman Üniversitesi'nden hocalar üniversitelerine dair tanıtıcı sunumlar yaptılar.
Almanya’da yüksek öğrenimine devam eden öğrencilerin, öğrenci velilerinin ve iş adamlarının katıldığı panellerde izleyiciler yüksek öğrenimine dair merak edilen eğitim, başvuru koşulları, öğrencilik, yaşam koşulları, IB ve GIB diploma programları gibi konularda detaylı bilgiler edindiler.
DAAD-Alman Akademik Değişim Servisi'nin kapsamlı bilgilendirmesi de izleyiciler tarafından ilgi ile dinlendi.