Aynalar yaratıcı ellerin tuvali oldu!

AKTÜEL GÜNDEM

Sanata Ev Sahipliği Yapan Boyner Cadde’de Yenilik Var: Aynalar “İzini Bırak” Sergisi ile Sanat Eserine Dönüştü

Sanatın ve hayal gücünün bin bir yansımasını mağazalarında sergileyen Boyner, edding kalemleri iş birliği ile sanata ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Boyner, hayatı dolu dolu yaşamaya dair gençlere ilham vermek üzere çıktığı yolda, sanatçıların boy aynaları üzerine resmettiği eserlerden oluşan “İzini Bırak” sergisini Boyner Cadde’de ziyaretçilerle buluşturuyor.



İçinde sanatın farklı disiplinlerini barındıran Boyner Cadde, yeni bir sanat projesine ev sahipliği yapıyor. Genç sanatçılara ilham vermek ve umut olmak amacıyla edding iş birliğinde hayata geçen “İzini Bırak” adlı sergi, hayal gücünün sınırlarını aşarak gençlere cesaret vermeyi hedefliyor. Sergide, farklı ekollerden 12 sanatçının edding kalemleri ile ayna üzerine çizim yaparak tasarlanmış eserleri yer alıyor.  


Aynalar yaratıcı ellerin tuvali oldu!

Birbirinden değerli 12 sanatçının hayatı aşkla, cesaretle, neşeyle, sevgiyle, tutkuyla, umutla, güvenle, hareketle, yaratıcılıkla, yeni adımlarla, doğayla ve hafiflikle yaşamaya dair boy aynalarına edding kalemleri ile resmettikleri eserlerden oluşan “İzini Bırak” adlı sergi Boyner Cadde’de sanat sever gençlere yaratıcı bir ilham kaynağı sunuyor. 
Bu özel sergi için yaratıcılığını harekete geçiren sanatçılar; Aslı Şarman, Burak Beceren, Burak Tozkoparan, Cins @Cins3000, Deniz Salaçin Erciyas, Ekin Anıl, Erin İlkcan Aslan, Gökçe İrten, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Küntay Tarık Evren, Murat Kalkavan ve Pınar Birim’in edding kalemleriyle çizim yaptığı aynalar Boyner Cadde’de sanata yeni bir soluk getiriyor. “İzini Bırak” sergisi, aynı zamanda kalemin yalnızca kâğıdı değil hayal gücünün ulaştığı her yüzeyi sanatla ve duyguyla buluşturabileceğini keyifli bir yolla gösteriyor. 


Koçoğlu: “Hayatı dolu dolu yaşamak isteyenlerin sergisi”

Boyner Cadde’nin “yaşayan mağaza” ruhunu yeni sergisiyle daha da güçlendirdiğini vurgulayan Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdürü Yardımcısı Nurçin Koçoğlu; “Boyner’de her daim sanatçılara ve gençlere kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve keşfedebilecekleri dev bir yaşam alanı sunuyoruz. edding ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde bir kez daha yaratıcı zihinlerin eserlerini Cadde mağazamızda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sergi ile gençlere önlerindeki muhteşem hayat için sanatın ve birbirinden değerli sanatçıların yorumları ile umut vermek ve ilham olmak istedik. “İzini Bırak” sergisi bize hayatı dolu dolu yaşamak isteyenlerin, hayatın içinden beslenen ve Boyner Cadde’de yine hayata bağlanmanın bir öyküsünü anlatıyor. Boyner olarak daima iz bırakan projelerle var olmuşken, sanatçıların yaşamlarda iz bırakacak bu eserlerine ev sahipliği yapmanın bizim için anlamı bambaşka.  Üstelik bu eserler Boyner’in deneyim mağazacılığındaki öncülüğünü de yeniden hatırlatıyor ve mağazamız giderek daha da renkleniyor.” dedi.

“edding kalemlerinden çıkan çizgiler hayata ilham oldu!”
edding Genel Müdürü Yüce Tümer ise Boyner ile iş birliğine dair edding kalemlerinin bu projedeki rolünü şu sözlerle paylaştı: “edding kalemlerinden çıkarak hayat bulan çizgilerin ne kadar büyük bir değere dönüşebileceğini ve yaratıcı bir boyutta hayata ilham olabileceğini hep birlikte görebilmek gurur verici. Boyner ile gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı proje sayesinde değerli sanatçılar ile birlikte ayna gibi bir yüzeyde de sanatı en yaratıcı formunda yakalayabileceğimizi hep birlikte deneyimledik. Bunun da ötesinde, kalemlerin tek boyutlu izleri ayna üzerinde çok boyutlu bir deneyime dönüştü, bizleri yoğun ve güzel duygularla buluşturdu.”
Boyner Cadde, sanatla iç içe bir deneyim için herkesi 5 Aralık tarihine kadar sürecek “İzini Bırak” sergisine, sanatçıların anlamlı izlerini kendi siluetlerinde incelemeye bekliyor. 
 
SANATÇILAR:
Sevgi: @aslisarman – Aslı Şarman
Yeni adımlar: @burb.works – Burak Beceren
Hareket: @art_toz – Burak Tozkoparan
Cesaret: Cins- @cins3000
Güven: @ raptiye – Deniz Salaçin Erciyas
Tutku: @ekinanil – Ekin Anıl 
Hafiflik: @erinilkcanaslan Erin İlkcan Aslan 
Yaratıcılık: @gokceirten – Gökçe İrten
Aşk: @gurbuz.de – Gürbüz Doğan Ekşioğlu
Umut: @ kuntay – Küntay Tarık Evren
Neşe: @muratkalkaman – Murat Kalkavan
Doğa: @pinarbirim – Pınar Birim 
 
Aslı Şarman @aslisarman
Wohha Studio‘nun kurucusu seramik sanatçısı Aslı Şarman; sanatla  iç içe bir ailede büyürken çocukluk hayali resim eğitimi almaktı. Bu hayalinin peşinden giden sanatçı, sanat galerilerinde çalışmaya başladı ve yolu ressam Komet ile kesişti. Hayata bakış açısı ve sanatıyla ona çok şey kazandıran Komet’in asistanlığını yapmaya başladı. Diğer bir yandan da sinemaya olan ilgisi nedeniyle birçok sinema ve reklam filmine konsept tasarımlar yaparak storyboard’lar çizmektedir. Uzun yıllar her iki işi de severek yapan Aslı Şarman, kendi markası Wohha’yı kurma vaktinin geldiğine inanarak kendi çizimlerini değerlendirebileceği, hayaller kurabileceği ve bunları başkalarıyla paylaşabileceği bir platform yaratmıştır. Wohha farklı kültürlerden, insan ifadelerinden, doğadan ve yaşamın kendisinden aldığı ilhamla benzersiz seramik tasarımlarını kullanılabilen sanata dönüştürmektedir.
 
Burak Beceren: @burb.works
Aralık 1984'te İstanbul’da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarımı bölümünde %100 burslu olarak lisans eğitimini tamamladı. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dergiler için illüstrasyonlar çizip, sosyal sorumluluk projeleri ve karma sergilere katıldı. İşlerinin bir kısmına, IdN World, Behance ve OFFF gibi mecralarda yer verildi. Okul sırası ve sonrasında, çeşitli reklam ajanslarında sanat yönetmenliği yaptı. Aralarında Nike, Coca Cola, Efes, BBC, Adidas, Doritos, Samsung, Intercom ve Vodafone’un bulunduğu markalar için işler üretti. 2018 yılında çalışmalarına ara vererek, 9,5 aylığına Güney Amerika kıtasını turladı. 2016'da İstanbul'da kurulan sanatçı kollektifi Krüw'ün de bir parçası olan Burak Beceren, halen İstanbul'da yaşamakta, bağımsız illüstratör/sanatçı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
 
Burak Tozkoparan @art_toz
1990 İstanbul doğumlu serbest illüstratör, aynı zamanda Wunderman Thompson reklam ajansında Head Of Art olarak görev alıyor. Reklam sektöründe yerel ve global ölçekte bir çok ödül aldı. Adidas, Absolut, +1, Whirlpool ve Sprite gibi ünlü markalar için illüstrasyonlar ve iş birlikleri yaptı. Birçok ünlü sanatçı için albüm/single kapakları çalıştı ve animasyon klipler için illüstrasyonlar üretti. 
 
Cins - @cins3000
1984 yılında Ankara’da doğdu. Katıldığı sergilerde ve ürettiği işlerinde ‘Cins’ takma ismini kullanan sanatçı, temelini lise dönemlerinde attığı graffiti ve sanat geçmişine sahiptir. Almış olduğu grafik tasarımı ve sonrasındaki görsel iletişim tasarımı lisansüstü eğitimiyle beraber üretimleri bugünkü halini almıştır. Çalışmalarında küçük yaşlarda etkilendiği çizgi film karakterlerinden, erken yaşlarda tanıştığı graffiti kültürüne; pop-art’tan sürrealizme kadar uzanan bir yelpazeden beslenmektedir. Daha çok grafik bir görsel dil üzerinde temellendirdiği çalışmalarında, şehir duvarları da dahil olmak üzere birçok medium ve teknik kullanmaktadır. Kendisini, oluşturduğu ve halen kendi içinde evrimleşen ‘organik’ olarak adlandırdığı formlarla ifade etmektedir. Bu formlar kimi zaman bir bütünü oluşturan, kimi zaman ise birbirinden bağımsız olarak parçalara ayrılan yapılardır. Et, kemik çağrışımlı bu formları ile; aslında bizlere ait olmayan ama çok da yabancı olmadığımız hissiyati sağlamak ve bu altyapı üzerine kurulu, kimi zaman soyut, kimi zaman sürreal hikayeler, hisler sunmayı hedeflemektedir.
 
Deniz Salaçin Erciyas @raptiye
1983 İzmir doğumlu olan sanatçı, ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Yeditepe Üniversitesi Grafik Tasarım ve Grafik Tasarım Yüksek Lisans eğitimini tamamlandı. Yeniliği arayan, sorgulayıcı, farkındalık yaratmaya çabalayan, tutkulu ve dinamik bir tasarımcı olan Deniz Salaçin Erciyas, daha çocukken renklerin ve boyaların içindeydi. Duvarlarda başlayan çizimleri evin her köşesine yayılıyordu. İlerleyen yıllarda Central Saint Martins -University of the Arts London’da - çeşitli illustrasyon derslerine, çizim kursları ve sertifika programlarına katılıp grafik tasarımı ile çizim konusunu harmanlamayı sevdi. Hewlett-Packard, BangOlufsen, Vans, Caffe Nero, Dyo, Bimas Bikes gibi global firmalarlarla kişiselleştirme projeleri gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı şirketlerle projelerine ve aynı zamanda mural çalışmalarına devam etmektedir.
 
Ekin Anıl @ekinanil
Ekin Anıl, 1981 yılında İzmir’de doğdu. İzmir’deki lise eğitiminin ardından İstanbul’da reklamcılık alanında lisans ve sanat yönetimi alanında yüksek lisans diploması aldı. Sanatçı asistanlığının yanı sıra reklam ajanslarında fikir işçisi ve yöneticilik görevleri üstlendi. Tek çizgi tekniğini anlattığı atölyeler düzenledi. Çalışmalarında; bireyin toplumdaki yeri, diyalog, toplum eleştirisi gibi konuları işleyen sanatçının eserleri kişisel ve karma sergilerde ve Contemporary İstanbul’da sergilendi. Sanatçı, çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor.
 
Erin İlkcan Aslan @erinilkcanaslan
Erin İlkcan Aslan 1990 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne başlamış ve 2016 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Aynı üniversitede yüksek lisans yapmaktadır.
Yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılan sanatçı NFT, dijital kolaj, video enstalasyonları, ses enstalasyonları, fotoğraf, yazınsan ve resim alanlarında da çalışmaktadır.

Gökçe İrten @gokceirten
Sanatçı, illüstratör & yazar Gökçe İrten, lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, yüksek lisansını Sabancı Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde tamamladı. Tezini 'Çocuk Resimli Kitaplarının Tasarım Prensipleri' üzerine yazdı. Central Saint Martins, Londra'da çocuk kitabı illüstrasyonu üzerine eğitim aldı. 2019 yılında Aydın Doğan Çocuk Kitabı İllüstrasyonu başarı ödülü kazandı. Yazıp resimlediği kitaplar İngilizce, İspanyolca, Almanca, Çince, Korece gibi çeşitli dillere çevrildi. 2017 ve 2022'de iki kişisel sergi açtı. Yurtiçi ve yurtdışında karma sergilere katıldı. Apple, Unilever, SAP, Pera Müzesi ve Sabancı Üniversitesi gibi kurum ve markalarla iş birlikleri yaptı. 2020 yılında, Anadolu desenlerinden ilhamla, günlük yaşama sanat parçaları ekleme prensibiyle yola çıktığı el yapımı porselen markası Goho'yu kurdu. Multidisipliner sanatçı, çalışmalarına İstanbul'da devam ediyor.
 
Gürbüz Doğan Ekşioğlu @gurbuz.de
Ordu’nun Mesudiye kasabasına bağlı Aşağı Gökçe Köyü doğumlu sanatçı, 1979 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu, Grafik Sanatlar Bölümü’nden mezun oldu. Çalışmaları bugüne kadar 30’dan fazla ülkede yayınlandı. Dünyanın önde gelen dergilerinden The New Yorker’da 8 adet kapak çalışması yer buldu. 27’si uluslararası, 44’ü ulusal yarışmalarda toplam 71 ödülün sahibi oldu. 3’ü yurt dışında olmak üzere 38 tane kişisel sergi açtı. Ulusal ve uluslararası jürilerde görevler alan ve almaya devam eden sanatçı, aynı zamanda günümüzde Yeditepe Üniversitesi kadrosunda eğitimci olarak görev almaktadır. Çalışmalarını Moda’daki atölyesinde sürdürmektedir. 
 
Küntay Tarık Evren @kuntay
Milano'da Grafik Tasarım ve Görsel Sanatlar eğitimini 2013 yılında tamamlayan sanatçı, Marka Yönetimi ve Sosyal Medya alanlarında MBA eğitimi aldı. Ardından, İstanbul’da 5 sene boyunca reklam sektöründe sanat yönetmenliği görevini üstlenerek; Pegasus, Beymen, Vestel, Dacia, Axa, Renault ve daha birçok dünya markasının görsel dünyalarını tasarladı. Kristal Elma, Felix ve Kırmızı gibi reklamcılık alanının önemli ödüllerinin sahibi oldu. 2019 yılında, reklam sektöründen ayrılarak, kendi sanat manifestosunu yayınladı. Sanatında, realist sanata karşı farklı bir bakış açısı sunar, bunu yaparken belirli bir sanat akımına mahkûm olmayı reddeder ve eserlerinde anlık duygularını kağıda aktarır. 2020 yılında Teddy Bear adlı eseri 'Artiox' sanat borsasında satılmış ve halka arz olmuştur. Eserleri 2020-2022 yılları arasında Mikrotopya, Synonyms, Barcelona Contemporary, Artiox ve Artankara International Contemporary sergilerinde yer almıştır.
 
Murat Kalkavan @muratkalkaman
Murat Kalkavan 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne başladıktan sonra, öğrencilik döneminde çeşitli reklam ajanslarıyla birlikte illüstrasyon projeleri üretti, Kristal Elma, Kırmızı Reklam Ödülleri ve GMK Grafik Tasarım Ödülleri gibi çeşitli yarışmalardan ödüller kazandı. Yurt içi ve yurt dışından pek çok marka ile birlikte projeler hayata geçirdi. İllüstrasyonlarında canlı renkler ve mizahi öğeleri ön plana çıkararak kendi dünyasını ifade eden Kalkavan; bu yaklaşımı, uyguladığı farklı teknikler ve özgün karakterlerle birleştirmektedir.
 
Pınar Birim @pinarbirim
Pınar Birim, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluğunun büyük bir kısmını sokak ve kaykay kültürünün içinde geçirdi. Sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde lisans eğitimini alırken bir yandan da serigrafi ve çeşitli baskı teknikleri ile denemeler yapıyor, grubunun eser ve posterlerini tasarlıyordu. Eğitimini tamamladıktan sonra sanat ve tasarıma duyduğu ilgi onu Londra’ya götürdü; sanatçı Ravensbourne College’da Interactive Digital Media üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Bu eğitim kendisini enstalasyonlarını yaratırken teknolojiyle deneysel ve yaratıcı denemeler yapmaya da teşvik etti. Altı yıl Londra’da yaşayan Pınar Birim, birçok sanatçı ve tasarımcıyla iş birliği yaptıktan ve çeşitli sergilerde yer aldıktan sonra İstanbul’a döndü. Burada, sanat yönetmenliği görevini üstlendiği ajanslarda yerli ve yabancı müşterilerle çalıştı. Başarılarının sonucunda 29 yaşında, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun, Yılın Genç Sanatçısı Ödül’ünü aldı. Sanatçının işleri, yıllarca içinde bulunduğu tasarım sahnesinde öne çıkan stillerin tam zıttı. Bu zıtlık sanatçının doğduğu ülkeyi ele alış biçimini de yansıtıyor; çatışma ve kaos her daim mevcut ancak Avrupa ve Asya kıtalarını buluşturan Boğaz’ın her yerine yayılmış tesadüfi güzelliklere sahip İstanbul, sanatçı için sonsuz bir ilham kaynağıdır. Pınar Birim sanatı metinden çok daha öte bir değerde görüyor; kendisini yazıdansa resimlerle çok daha iyi ifade ediyor.