Çiğli Tramvay hattı çalışmaları nedeniyle trafikte yeni düzenleme
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Çiğli Tramvay Hattı çalışmaları kapsamında Çevreyolu İstasyonu’nu Çiğli Ataşehir Mahallesi’ne bağlayacak viyadüğün yapımında sona geliniyor. Viyadüğün tamamlanabilmesi için 3 Mart 2022 Çarşamba gününden itibaren çevre yolunun Atakent Köprülü Kavşağı kesiminde Bornova-Çanakkale yönü ile Çanakkale'den Bornova yönüne giden 150 metrelik bölümde trafik akışı yan yol üzerinden sağlanacak.
Çiğli Tramvay Hattı’nın yapımı kapsamında Çevreyolu İstasyonu’nu Çiğli Ataşehir Mahallesi’ne bağlayacak viyadüğün yapımında son aşamaya geçildi. Viyadüğün çevre yolu üzerinden geçebilmesi için Atakent Köprülü Kavşağı bölgesinde çalışmalar başlayacak. 3 Mart 2022 Çarşamba gününden itibaren bu bölgede trafikte düzenlemeye gidilecek. Çevre yolunun Bornova yönünden Çanakkale istikametine giden şeridinde 150 metrelik bölümde trafik akışı yan yol üzerinden, Çanakkale yönünden Bornova istikametine giden 150 metrelik kısımda da trafik akışı yine aynı bölgedeki yan yol üzerinden sağlanacak. Çalışmalar bir ay sürecek. Çalışmaların ardından trafik eski düzenine dönecek. Viyadük tamamlandığında bisiklet ve yaya kullanımına açılacak.
Yüzde 43’ü tamamlandı
Geçen yıl Şubat ayında temeli atılan Çiğli Tramvay hattında kısa sürede imalat çalışmalarının yüzde 43’ü tamamlandı. Çiğli Tramvayı’nda kullanılmak üzere 26 elektrikli tramvay aracının da alımı için sözleşme yapılırken, bu araçlar için yatırım miktarı 750 milyon lira oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli Tramvayı’na toplam yatırımı 1 milyar 250 milyon lirayı bulacak. 11 kilometre ve 14 istasyondan oluşacak tramvay hattının 2022 sonunda tamamlanmasının ardından test sürüşlerine başlanması planlanıyor.
Tramvay hatları 33,6 kilometreye çıkıyor
Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, viyadük ile Çiğli Ataşehir Mahallesi’ne bağlanacak. Güzergâh Çevreyolu İstasyonu, Ataşehir, Çiğli Ataşehir Mahallesi, Çiğli İZBAN Durağı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek şekilde planlandı. Böylelikle Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.Güzergahın büyük bölümü orta refüjlerden geçecek şekilde çift hat olarak yapılacak. Ayrıca Karşıyaka Tramvayı'nın yapımı esnasında, mülkiyet problemleri nedeni ile yapılamayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Ataşehir-Mavişehir İZBAN bağlantısı da bu hattın inşası çerçevesinde gerçekleştirilecek. Hattın devreye girmesinin ardından İzmir’deki tramvay hatları toplam 33,6 kilometreye ulaşacak.