"Fikrine Sahip Çık" Projesi, İzmir ile buluştu
Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında sektör liderliğini koruyan Destek Patent, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına “Fikrine Sahip Çık” Projesi ile katkıda bulunmaya devam ediyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Destek Patent iş birliği ile düzenlenen “Fikrine Sahip Çık” Projesi eğitimlerinin ilki, 17 Şubat 2020 Pazartesi günü gerçekleştirildi.
Sınai mülkiyete konu olan, marka, patent, tasarım tescili için vekillik ve danışmanlık hizmetleri sunan, “Fikrine Sahip Çık” projesiyle sosyal sorumluluk anlayışı odağına eğitimi yerleştirerek Fikri ve Sınai Haklar bilincini yaygınlaştırmayı, patent okuryazarlığını artırmayı ve fikri ve sınai haklar alanında bilinçli bir nesil yetiştirilmesini hedefleyen Destek Patent’in 100 bin kişiye ulaşma hedefiyle yola çıktığı projenin ikinci durağı İzmir oldu.
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Destek Patent iş birliği kapsamında gerçekleştirilen “Fikrine Sahip Çık” Projesi eğitiminin ilki, 7 farklı ilçede bulunan okulların öğretmenlerinin katılımıyla 17 Şubat tarihinde gerçekleşti.
“’Patent’ kavramını hayatımızın parçası yapmak istiyoruz”
Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımlarıdır. Bu nedenle, gelecekte ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri ile ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimize ve hâlihazırda ürün ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza, girişimcilerimize ‘Fikrine Sahip Çık’ demeye devam ediyoruz. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Yapacağımız çok şey olduğuna inanıyor, patent kavramını hayatımızın parçası yapmak istiyoruz.”
Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından kabul edilen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi içinde 8. ve 9. maddede yer alan “İnsana Yakışır İş ve Büyüme ile Sanayi ile İnovasyon ve Altyapı” hedeflerini destekleyen “Fikrine Sahip Çık” projesi, “Türkiye’de Fikri ve Sınai Haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamayı” amaçlıyor.
www.destekgroup.com.tr