Güneş Özgeç ve Nilipek.'in ortak "Düş"ü 'Created by Woman' listesinde

AKTÜEL GÜNDEM

Alternatif sahnelerin özgün söz ve müzik yazarlarından Güneş Özgeç ve Nilipek.’in ortaklığında hazırlanan “Düş (Nilipek. Remix)” adlı şarkı, Spotify’ın Created by Woman (Kadınlar Tarafından Yaratıldı) adlı global listesinde yayınlandı.



Sözü, müziği ve vokali Güneş Özgeç’e, remiks yapımı Nilipek.’e ait olan “Düş (Nilipek. Remix)”, 50 bine yakın takipçisi olan listeye Türkiye’den seçilen ilk şarkı oldu. Spotify’ın şarkı yazarları, yapımcılar ve yayıncılar için yeni bir küresel buluşma alanı yaratan Noteable birimince hazırlanan liste, üretim sürecinin tamamında kadınların olduğu şarkılardan oluşuyor ve tüm dünyadan yeni çıkmış şarkıları aylık olarak listeliyor. Created by Woman, kadınların sadece % 13’ünün şarkı yazarı, %3’ünün de prodüktör olarak var olduğu dünya müzik endüstrisinde yaşanan ayrımcılığa dikkat çekerken, kadın müzisyenlerin üretimlerini de teşvik etmeyi amaçlıyor.

Güneş Özgeç’in 2021’de yayınlanan şarkısı “Düş”e özel hazırlanan iki remiks geçtiğimiz ay dijital platformlarda yayınlanmıştı. Nilipek. ve Taner Yücel’in imzalarını taşıyan remiks versiyonlarının mastering’ini ise söz yazarı ve müzisyen Görkem Karabudak yaptı. “Düş (Nilipek. Remix)”i Apple Music ve Spotify platformlarında dinleyebilirsiniz.

Alternatif sahnelerin özgün söz ve müzik yazarlarından Güneş Özgeç ve Nilipek. ortaklığında hazırlanan Düş (Nilipek. Remix), Spotify’ın Created by Woman (Kadınlar Tarafından Yaratıldı) adlı global listesinde yayınlandı. Düş (Nilipek. Remix), aylık güncellenen ve 50 bine yakın takipçisi bulunan listeye Türkiye’den seçilen ilk şarkı oldu.

Daha çok kadın müzisyen için teşvik
Spotify’ın çatısı altında 2021 Martında kurulan Noteable biriminin başlattığı liste,
kadınların sadece % 13’ünün şarkı yazarı, %3’ünün de prodüktör olarak var olduğu dünya müzik endüstrisinde yaşanan ayrımcılığa dikkat çekerken, daha çok görünür olmaları ve üretmeleri konusunda da kadın müzisyenleri teşvik ediyor. Şarkı yazarları, yapımcılar ve yayıncılar için yeni bir küresel buluşma alanı yaratan Noteable ekibi tarafından aylık olarak yayınlanan Created by Woman, tüm dünyada yeni çıkmış şarkılar arasından seçim yapıyor ve sözünden müziğine, icrasından yapımına, üretim sürecinin tamamında kadınların olduğu şarkılardan oluşuyor.

“Düş”e iki remiks yayında
Güneş Özgeç’in sözünü ve müziğini yazdığı ve 2021 sonunda çıkardığı teklisi “Düş”e özel hazırlanan iki remiks, Şubat ayında dijital platformlarda yayınlanmıştı. Nilipek. ve Türkçe Synth-Pop grubu Jakuzi’den tanıdığımız Taner Yücel’in imzalarını taşıyan remiks versiyonlarının mastering’ini ise söz yazarı ve müzisyen Görkem Karabudak yaptı. “Düş (Nilipek. Remix)”i Apple Music ve Spotify platformlarında dinleyebilirsiniz.

WEB | APPLE MUSIC | DEEZER | SPOTIFY | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE

DÜŞ (Nilipek. Remix)
Tekli, 18 Şubat 2022, Bağımsız

Apple Music + Spotify

Söz ve Müzik: Güneş Özgeç
Yapımcı: Nilipek.
Mastering: Görkem Karabudak
Fotoğraflar: Merve Terzioğlu
Kapak illüstrasyon: Vardal Caniş

Dalgalar ışılıyor
Uzamış gölgeler,
Başım dönüyor

Kimse yardım edemez,
Senden başka
Kurtar geceyi,
Ver nefesimi geri

Çek çıkar akıntıdan
Al beni bu bulanık sulardan
Çöz düğümleri, sal ipleri
Tüm düşlerim birbirine girdi
Çek çıkar akıntıdan
Al beni bu bulanık sulardan
Çöz düğümleri, sal ipleri
Tüm düşlerim birbirine girdi

Birbirine girdi
Birbirine girdi

Bir kanat sesi
Dağların arasında esti
Gözlerimin önünden
Çocukluğum film şeridi gibi geçti
Geçti…

Çek çıkar akıntıdan
Al beni bu bulanık sulardan
Çöz düğümleri, sal ipleri
Tüm düşlerim birbirine girdi
Çek çıkar akıntıdan
Al beni bu bulanık sulardan
Çöz düğümleri, sal ipleri
Tüm düşlerim birbirine girdi

Birbirine girdi
Birbirine girdi
Birbirine girdi

GÜNEŞ ÖZGEÇ 7 yaşında seslendirme yapmaya ve televizyon için şarkılar söylemeye başladı. 11 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek keman, viyola ve piyano çalmayı öğrendi. Okurken çeşitli gruplarda, orkestralarda çalmaya başladı, ders verdi, kendi oda müziği grubunu kurdu. Mezun olduktan sonra uzunca bir süre çeşitli klasik müzik orkestralarında çaldı. 2011 yılında animasyon, dizi, film müzikleri bestelemeye, müzik prodüksiyon yapmaya başladı. Elektrokeman ile yaptığı kendi  gösterisiyle çok yerde sahne aldı. 2018 yılında, kendi yazdığı, bestelediği ve düzenlediği Kahve, Ikaria ve Sonbahar adlı şarkılarını tekli olarak yayınladı. 2019 yılı boyunca solo konserlerinin yanı sıra, Ayda Bir Güneş adlı konser serisinde kuşağının ozanlarını sahnede ağırladı. 2020’de Güneş Yüzüm, 2021’de de Bence Gerçek Hepsi ve Düş adlı teklilerini yayınladı. Seslendirme çalışmalarını sürdüren ve kendi projelerinin yanı sıra başka müzisyenlerin çalışmalarına da katkıda bulunan Özgeç en son, Kalben’in Ocak 2022’de yayınlanan Eski Dünyanın Yangını isimli albümünde yer alan Karasinek Senfonisi ve Kedi adlı şarkıların aranje ve prodüksiyonunu, Bugün Bana Tatil’in ise yaylı aranjesini yaptı.