Hemzemin, Sosyal Fayda için Kırılma Noktalarını Anlattı!

AKTÜEL GÜNDEM

Uluslararası Sosyal Fayda İletişimi Konferansı Hemzemin’in yedincisi, DasDas’ta düzenlendi. Alanında uzman konuşmacıları, sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri, sosyal faydaya el veren şirketleri, medya mensupları ve iletişimcileri bir araya getiren Hemzemin, Myra Ajans tarafından, Kültür Ofisi Derneği, UNDP Türkiye ve DNS Network’ün katkılarıyla 7 Haziran 2022, Salı günü toplandı.



“Daha iyi bir sosyal fayda iletişimi,” hedefiyle yola çıkan Hemzemin, 2022’deki yedinci konferansında odağını pandemi sonrasında yükselen değişim taleplerine çevirdi. Tam gün boyunca süren konferansta ortak geleceğimizin kırılma noktaları konuşuldu. Hemzemin’de aynı zamanda Stockholm+50 konferansının çizdiği “Herkesin Geleceği için Sağlıklı Bir Gezegen” çerçevesine de değinilerek, derin yoksulluktan çocuk işçiliğine eğitimin dönüşüm ihtiyacından pandemi sonrası toplumsal göstergelerin işaret ettiği ufka kadar pek çok sorunun yanıtı arandı.

Hemzemin Konferans’ın açılış ve kapanış konuşmalarını üstlenen danışma kurulu üyesi ve sosyal fayda iletişimcisi Rauf Kösemen, “İklim krizinin geldiğini biliyoruz, niye geldiğini biliyoruz. Sosyal sorunlarımızın farkındayız. Tümünün sebeplerini açıkça biliyoruz. Ancak harekete geçemiyoruz. Çünkü bağlam eksik. İhtiyacımız olan, kimseyi geride bırakmayacak o ortak bağlamı üretmek ve bunu hızla yapmak,” dedi.

Türkiye’den ve Avrupa’dan toplam 17 konuşmacının yer aldığı Hemzemin’de yapılan konuşmalar konferans sonrasında sosyal medya üzerinden de paylaşılacak.