Hisar Okulları'ndan 16-18 Nisan 2021'de 7. kez "Hisar Kodlama Zirvesi"
Hisar Okulları, “Açık Kaynak” yaklaşımı doğrultusunda tüm Türkiye’den öğrencileri eğitim etkinlikleri ile buluşturmayı sürdürüyor. Yazılım meraklısı öğrenciler; “Hisar Kodlama Zirvesi” kapsamındaki topluma açık ve ücretsiz eğitimler sayesinde kodlama dünyası ile tanışacak. Bu yıl 7.si düzenlenen ve bugüne kadar XX öğrencinin katıldığı zirvede yapay zeka teknolojileri, uygulama ve oyun geliştirme gibi birçok farklı alanda eğitim ve atölye çalışması sunuluyor. Eğitimlerin en önemli özelliği; akran dayanışmasını güçlendirmek üzere öğretmenleri liderliğinde Hisar Okulları öğrencileri tarafından veriliyor olması. Zirvede bu yıl Türkiye’den ve dünyadan alanında önce gelen uzmanlar da öğrencilerle buluşacak ve onlarla deneyimlerini paylaşacak. Zirveye ücretsiz kayıt http://event.hisarcs.com/ sitesinden yapılacak.
Geleceğe yön veren en önemli mesleklerden biri olan yazılım, günümüz küresel dünyasının içinde tüm iş kollarını etkiliyor. Türkiye’de istihdama katkısı yüzde 0,5 olarak açıklanan yazılım sektörünün payının ilerleyen yıllarda daha yüksek seviyelere çıkması bekleniyor. Dijitalleşen dünyada giderek artan yazılımcı ihtiyacı doğrultusunda, yazılım Türkiye’de desteklenen ve geleceği parlak alanlardan biri haline geliyor. Yazılım öğrenmeye genç yaşlardan itibaren başlamak, bu alanda tecrübe edinmek ustalaşmak, daha iyi iş ve yaşam imkanları elde etmek açısından büyük önem taşıyor. Yazılım alanında yetkin gençler yetiştirme ihtiyacının bilincinde olan Hisar Okulları, bu amaç doğrultusunda öğrencileri 7 yıldır “Hisar Kodlama Zirvesi” etkinliği ile buluşturuyor.
7 yılda yaklaşık 1.400 öğrenci kodlama ile tanıştı
Bu yıl da yazılım meraklısı öğrenciler; “Hisar Kodlama Zirvesi” kapsamındaki topluma açık ve ücretsiz eğitimler sayesinde kodlama dünyası ile tanışacak. Bu yıl önlemler nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen ve bugüne kadar yaklaşık 1.400 öğrencinin katıldığı zirvede yapay zeka teknolojileri, uygulama ve oyun geliştirme gibi birçok farklı alanda eğitim ve atölye çalışması sunuluyor. Eğitimlerin en önemli özelliği; akran dayanışmasını güçlendirmek üzere öğretmenleri liderliğinde Hisar Okulları öğrencileri tarafından veriliyor olması. Zirvede bu yıl Türkiye’den ve dünyadan alanında önce gelen uzmanlar da öğrencilerle buluşacak ve onlarla deneyimlerini paylaşacak.
Zirve bu yıl uzman konuşmacılar ile renkleniyor
16-17-18 Nisan 2021 tarihlerinde çevrimiçi düzenlenecek etkinliğin programında zengin içerikler ve alanında uzman katılımcıların konuşmaları yer alacak. Üç grup halinde düzenlenecek eğitimler ile öğrencilerin analitik düşünme becerileri gelişecek. Sunulan eğitimler sayesinde öğrencilerin; web sitesi tasarımından uygulama ve oyun geliştirmeye, müzik kodlamasından yapay zekaya uzanan geniş bir alanda yetkinlik kazanmaları sağlanacak. Eğitimlerin ardından Microsoft, Google, Stanford Üniversitesi gibi kurumlardan yapay zeka, teknoloji ile insan etkileşimi ve biyolojide yapay zeka kullanımı gibi konularda, alanlarında uzman konuşmacılar “Hisar Kodlama Zirvesi” etkinliğinde öğrencilere seslenecek. Etkinlik programı kapsamında gündüz saatlerinde Türkçe konuşmalar gerçekleştirilirken, akşam saatlerinde ise konuşmalar İngilizce olarak yapılacak. Hisar Okulları öğrencileri akranlarını #EvdeKalKodaKatıl çağrısıyla zirveye http://event.hisarcs.com/ sitesinden ücretsiz kayıt yaparak aralarına katılmaya davet ediyor.
Konuşmacılar
Konu
Kurum
Tuba İslam
Yapay Zeka Uygulamaları
Google Cloud Makine Öğrenmesi Uzmanı
Cem Say
Yapay Zeka
Boğaziçi Üniversitesi’ne Profesör
Brianna Chrisman
Biyolojide Teknoloji
Stanford Üniversitesi’nde Araştırmacı ve eski Google Yazılım Mühendisi
Onur Koç
Yapay Zeka Tabanlı İnovasyon
Microsoft CTO
Marco Bonzanini
Data Science
Bonzanini Consulting
Gever Tulley
Computer Science & Tinkering
Brightworks School, Tinkering School ve Tinkering Labs’in kurucusu
Eğitimler/Atölyeler
Yapay Zeka Algoritmaları
Java ile Programlama
OpenCV ile Bilgisayar Görüşü
React Native ile Uygulama Geliştirme
Pygame ile Oyun Geliştirme
Thunkable ile Uygulama Geliştirme
Swift ile Uygulama Geliştirme
Sonic Pi ile Müzik Kodlaması
Fusion360 ile Prototipleme
HTML/CSS ile Web Sitesi Tasarımı
Unity ile Oyun Geliştirme
Girişimcilik: Fikirden Pazara
Scratch ile Programlamaya Giriş
ETKİNLİKTE YER ALACAK ATÖLYELER İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ
PYGAME İLE OYUN GELİŞTİRME
Pygame, Python üzerinde yazılmış bir oyun geliştirme kütüphanesidir. Pygame sayesinde kullanıcılar hem kendi oyunlarını hem de Python becerilerini geliştirme imkanı bulacaklar. Bu eğitim içerisinde Pygame kütüphanesini kullanarak Taş Kağıt Makas ve Tetris gibi oyunlar geliştirilip önceki Python dersindeki konuların üstüne obje temelli programlama gibi beceriler eklenecek.
THUNKABLE İLE MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
Thunkable iOS ve Android için blok-kodlama ile uygulama geliştirmeye yardımcı bir web sitesidir. Uygulama geliştirmeye meraklı olan ve kodlamayla ilgilenen kişiler için güzel bir başlangıç noktasıdır.
SWIFT İLE IOS UYGULAMA GELİŞTİRME
Tasarım ve kodlamanın birlikte işleneceği atölyede, Swift ile öğrenciler kodlamanın temelleri ve uygulama tasarımı hakkında fikir edinecekler. Aynı zamanda Apple’ın kullandığı ve geliştirdiği kodlama dilini daha yakından tanıyacak olan öğrenciler, atölyenin sonunda Swift üzerinden bir uygulama yaratma imkanına sahip olacaklar.
UNITY İLE OYUN TASARIMI VE GELİŞİMİ
Unity, oyun tasarımı ve gelişimi için en çok kullanılan platformlardan biridir. Bu eğitimde öğrencilerle beraber hem tasarımın hem de kodlamanın temellerini öğrenilerek basit bir oyun yapımı gerçekleştirilecek.
SONIC PI İLE MÜZİK PROGRAMLAMA
Sonic Pi, her türlü müziği en minik detayına kadar kodlamayla yaratabileceğiniz, hatta canlı konserlerde kullanılabilen bir platformdur. Bu eğitimde öğrenciler kendi müziklerini üretirken bir yandan da kodlama öğrenebilecekler ve eğitim sonunda bilgisayarın kendi kendine beste yapmasını sağlayabilecekler.
REACT NATIVE
React Native Facebook tarafından oluşturulmuş mobil yazılım çerçevesidir. Bu sistem, tek bir kod dili ile aynı anda IOS, Android, Apple TV, Apple Watch ve birçok ayrı sisteme yazılım geliştirme imkanı sunmaktadır.
AUTODESK FUSION360 İLE HIZLI PROTOTİPLEME
Autodesk Fusion360 günümüzde birçok şirketin kullandığı bilgisayar destekli tasarım programlarından biridir. Bu eğitimde öğrenciler, programın iki ve üç boyutlu tasarım özelliklerini kullanarak bir ürünün nasıl tasarlandığını öğrenecekler.
JAVA İLE PROGRAMLAMA
Java, uzun yıllardan beri en çok kullanılan ve popülerliğini hala koruyan önemli bir programlama dilidir. Bunların yanı sıra basit ara yüzü ile programlamaya giriş yapmak isteyenler için ideal bir dildir. Bu eğitimde önce Java’ya basit bir giriş ile her kullanıcının bilmesi gereken özellikleri, data tiplerini, metodları ve daha birçok konuyu ele alınacak, ardından da öğrencilerin ilk oyunlarını geliştirmelerine yardımcı olunacak!
OPENCV İLE BİLGİSAYAR GÖRÜŞÜ
OpenCV, esas olarak gerçek zamanlı görüntü işleme ve bilgisayar görüşü için kullanılan bir Python kütüphanesidir. Bu atölyede, kütüphanenin farklı yöntem ve fonksiyonlarına bakıp farklı kullanım alan ve yöntemleri incelenecek.
HTML VE CSS İLE WEB SİTESİ TASARIMI
Bu atölyede HTML ve CSS’e giriş yaparak günlük hayatta sıklıkla kullanılan web sitelerinin nasıl oluşturulduğu hakkında eğitim verilecek.
YAPAY ZEKA
Son zamanlarda araştırmaların merkezinde bulunan yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmalarına bu atölye ile birlikte giriş yapılacak. Öğrenciler çalışma süresince makine öğrenimi konseptlerinin matematiğini öğrenip, kendi uygulamalarını oluşturabilecekler. Aynı zamanda insan bilgisayar etkileşiminin kaçınılmaz bir parçası olan ses iletişiminin nasıl çalıştığı konusu incelenecek.
GİRİŞİMCİLİK: FİKİRDEN PAZARA (BAŞLANGIÇ SEVİYESİ)
Girişimcilik üzerine bu uygulamalı derste katılımcılar beyin fırtınası teknikleri ve potansiyel bir başlangıç fikri bulma yöntemleri üzerine çalışacaklar. Eğitimin sonunda herkes kendi ürününü bu kriterler doğrultusunda tasarlamış olarak ayrılacak.