İzmir'de Bağımlılıkla Mücadelede Sıfır Kayıp Zirvesi

AKTÜEL GÜNDEM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bir Hayata Dokun Derneği iş birliğiyle 10 Mart 2022 tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde "Bağımlılıkla Mücadele" zirvesi düzenleyecek. Bu alanda çalışma yürüten resmi kurumlar ve üniversiteler bağımlılıkla mücadelede yürütülen çalışma ve yöntemleri masaya yatıracak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bir Hayata Dokun Derneği iş birliği ile İzmir'de "Bağımlılıkla Mücadelede Sıfır Kayıp" zirvesi düzenlenecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 10 Mart’ta düzenlenecek zirvede üniversitelerin, kamu kurumlarının bağımlılıkla mücadelede yürüttüğü çalışmalar masaya yatırılacak. Program saat 10.00'da Bir Hayata Dokun Derneği Başkanı Dr. Burcu Bostancıoğlu'nun açılış konuşması ile başlayacak. 16.30'a kadar sürecek zirve, dezavantajlı bireylerin toplumsal entegrasyonun sağlanması ve sürdürülebilir sağlıklı bir gelecek hedefi doğrultusunda düzenleniyor.


Bağımlılıkla mücadele iki oturumda ele alınacak

Zirvenin ilk oturumunda Konak Kaymakamlığı, ilçe sınırlarında bağımlılık probleminin durumu, mahalleler bazında risk durumu ve çözüm olasılıkları ile ilgili bilgilendirme yapacak. Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Bağımlılık Toksikolojisi Bölümü'nden Prof. Dr. Serap Annette Akgür ilaçların etken maddelerinin bağımlılıkla ilişkisi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi AMATEM Birimi'nden Uzman Dr. Başak Bağcı, "Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları", İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden Evren Yonar, "Bağımlılıkla Mücadelede DSM Cezai Sorumluluk ve Sosyal İçerme Süreçleri", Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden Abdullah Tokmakçı, "Sporun Bağımlılıkla Mücadeledeki Rolü" konu başlıklarında sunum yapacak.


Eğitimin rolü tartışılacak

Zirvenin ikinci oturumunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Psikolog Ali Çokluk, "Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Örgün ve Yaygın Eğitimin Rolü", İl Emniyet Müdürlüğü'nden Görkem Engin, "Uyuşturucu ile Mücadele Kapsamında Yürütülen Çalışmalar: En İyi Narkotik Polis: Anne Projesi", İş Kur İl Müdürlüğü'nden Fatma Cici, "Bağımlılıkla Mücadelede İstihdamın Sağlanmasındaki Önem", SGK İl Müdürlüğü'nden Burak Engin, "Bağımlılıkla Mücadelede Sosyal Güvenliğin Önemi ve Yapılan Çalışmalar", İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'ndan Mehlika Gökmen, "Bağımlılıkla Mücadelede Medyanın Rolü ve Sorumlulukları" konularını ele alacak.


Hedef 24 gence ulaşmak

Bir Hayata Dokun Derneği'nin 11 ay önce başlattığı Bağımlılıkla Mücadelede "Sıfır Kayıp" isimli projede denetimli serbestlik yükümlüsü 24 gence ulaşılması hedefleniyor. 24 bireyin sektöre kazandırılması ve projenin çarpan etkisi yaratarak benzer süreçlerde farklı bireylere ulaşılması isteniyor. Proje İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Bir Hayata Dokun Derneği 2014 yılından bu yana dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonlarının sağlanması, sağlıklı, üretken ve sürdürülebilir bir toplum için proje ve çalışmalar yürütüyor.