Milliyet Mimarlık Dergisinden Mimarinin Dallarına Profesyonel Bir Bakış

AKTÜEL GÜNDEM

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık dergisi; 27 Şubat Pazar günü raflarda yerini alacak olan yeni sayısında sektöre ait gelişmeleri okuyucuyla buluşturmaya devam ediyor. Hem Türkiye’de hem dünyada ortaya çıkan yeni keşifleri, gündemi değerlendiren makaleleri, uzmanların görüşlerini aktarıyor.
 
 Mimari, tasarım ve yapı sektörüne dair her ay geliştirdiği yeni içerik ve değerlendirmelerle gündemin nabzını tutan Milliyet Mimarlık dergisi yeni sayısında kuraklık tehlikesine karşı araştırmalar yürütme amacıyle Avrupa Birliği Horizon 2020 Programı kapsamında geliştirilen ve Mert Uslu Mimarlık tasarımıyla hayata geçirilen İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi: Sasalı Biolab’i inceledi.
 
Derginin röportaj bölümüne son dönemde çalışmalarıyla ismini sıkça duyduğumuz Refik Anadol konuk oluyor. Yapay zekayı, eserlerinde bir hatırlatma aracı olarak kullanan ve toplumsal hatıraları canlandırarak sanatın herkes için ulaşılabilir olması hayaliyle dünyanın kolektif hafızasına değer katmayı amaçlayan medya sanatçısı Refik Anadol ile NFT, metaverse, medya sanatını mimarinin bir parçası haline dönüştürdüğü eserleri ve gündemdeki projeleri hakkında ilgi çekici bir sohbet bulunuyor. 
 
İlerleyen sayfalarda Wujiang Lakefront masterplanı kapsamında hayata geçirilen Suzhou Kültür Merkezi yapısına, Mimar Yasemin Şener’in kaleminden “Beyoğlu'nda Asırlık Art Nouveau Cazibesi: Mısır Apartmanı” başlıklı yazısına, Mimar Ömer Selçuk Baz’ın “Mimarın “Yeni” Hevesi” başlıklı makalesine, farklı tür ve ölçekteki atıkların mimaride farklı işlevlere sahip nitelikli yapıların üretiminde oynadığı role kadar pek çok ufuk açıcı içeriğe yer veriliyor. 

27 Şubat Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Mimarlık dergisine, dijital platformlarda Dergilik ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.