Milliyet Sanat'ın Eylül Kapağında "Afife" Var
DEMET EVGAR’IN, 20 YILLIK HAYALİ “AFİFE” ile KAPAĞINA KONUK OLDUĞU MİLLİYET SANAT’IN EYLÜL 2024 SAYISI RAFLARDA!
Milliyet Sanat, Eylül 2024 kapağında okurlarını Türkiye’nin en sevilen ve en başarılı oyuncularından Demet Evgar ile karşılıyor! “Afife” oyunuyla tiyatro sahnelerinde seyirciyle buluşmaya hazırlanan Demet Evgar’ın 20 yıllık hayalini anlattığı sayıda ayrıca, usta yönetmen Francis Ford Coppola’nın rüya projesi “Megalopolis” ve yeni bir edebi tür olarak dikkat çeken iklimkurgu ile ilgili dosyalar; operalarımızın geriye gidişi, Afrika çıkışlı müziklerin yükselişi ve sanat fuarlarının gücünü kaybetmesi üzerine köşe yazıları gibi daha birçok haber, yazı ve röportaj sanatseverleri bekliyor. Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündemine ışık tutan içeriğiyle Milliyet Sanat’ın Eylül 2024 sayısı raflarda, dijital uygulamalarda ve Getir, Trendyol, dergikapinda.com ve shopier.com ile Türkiye’nin tüm şehirlerinde!AYIN SÖYLEŞİSİ
Türkiye’nin sanat hafızası Milliyet Sanat, Eylül 2024 sayısında Asu Maro ile Ayın Söyleşisi’nde “Afife” oyunuyla tiyatro sahnesine dönmenin heyecanını yaşayan Demet Evgar’ı ağırlıyor. Türkiye’de sahneye çıkan ilk Türk ve Müslüman oyuncu Afife Jale’nin sesini sahnede duyurmak için 20 yıldır kurduğu düşü nihayet hayata geçiren Evgar, oyunu ve rolünü anlatıyor.
SAHNE SANATLARI
Genco Erkal’ın “Yeni nesilden yol arkadaşım,” dediği Yiğit Sertdemir’in, temmuz ayında kaybettiğimiz duayen sanatçıyı kaleme aldığı yeni sayıda, 13-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 31. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali; yeni tiyatro sezonunun öneçıkan projeleri ve İstanbul Opera Festivali kapsamında AKM’de sahnelenen “Madama Butterfly”da herkesi büyüleyen soprano Serenad Burcu Uyar’ın röportajı da okurları bekliyor. Kemal Küçük ise “Diapason” köşesinde repertuvar kısırlığı ve tasarruf tedbirleriyle birlikte geriye giden operamızın son yıllardaki halini kaleme alıyor.
PLASTİK SANATLAR
Eylül 2024 sayısının plastik sanatlar sayfalarında, Ali Alışır’ın St. Petersburg’daki Erarta Müzesi’nde gerçekleşen “In Motion” sergisini anlattığı röportajıyla Fondation Louis Vuitton’un New York Modern Sanat Müzesi ve Danimarka Ulusal Müzesi ile işbirliği içinde düzenlediği “Matisse: The Red Studio” ile çağdaş sanatın öncü ikilisi Ilya ve Emilia Kabakov’un “Süregiden Geçmişin Manzaraları” sergilerinin incelemeleri yer alıyor. Sabiha Kurtulmuş “Biz, Vesaire” köşesinde değişen sanat piyasasını ve sanat fuarlarının güç kaybedişini kaleme alırken, Ayşegül Sönmez “Sanatatak” köşesinde Paris Olimpiyatları’nın açılış töreninin yarattığı sansasyon üzerinden evrenselliğin çöküşü konusuna değiniyor.
SİNEMA
Sinema sayfaları, tam 36 yıl sonra sinemasının doğuşunu müjdeleyen en önemli filmlerden birine dönüş yapan Tim Burton’ın “Beetlejuice Beetlejuice/Beterböcek Beterböcek” filmiyle açılıyor. İranlı yönetmen çift Maryam Moghadam ve Behtash Sanaeeha’nın bu ay vizyona girecek “Keyke mahboobe man/En Sevdiğim Pastam” filmi vesilesiyle İranlı sinemacıların son yıllarda yaptıkları farklı denemelere, değindikleri farklı temalara odaklanan bir dosya; Francis Ford Coppola’nın üzüm bağlarını satarak kendisinin finanse ettiği rüya projesi “Megalopolis”in incelemesi ve Sevin Okyay’ın Alain Delon yazısı da okurları bekliyor. Berlin Film Festivali Panorama Bölümü’nde FIPRESCI Ödülü’ne layık görülen “Faruk”un yönetmeni Aslı Özge’nin ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin direktörü Azize Tan’ın röportajlarının yer aldığı sayıda Attila Dorsay ise “Sinemanın Hazineleri” köşesinde sinema tarihinin en ünlü çiftlerinden Vivien Leigh ile Laurence Olivier’nin başrolleri paylaştıkları “That Hamilton Woman/Lady Hamilton” filmini kaleme alıyor.
MÜZİK
Egemen Limoncuoğlu’nun “Müzik Kutusu”nda “iyi müzik”e odaklandığı; Eray Aytimur’un “Bırak Dağınık Kalsın” köşesinde Bozcaada Caz Festivali 2024’e odaklandığı Eylül 2024 sayısında Mehmet Tez “Müzik Dünyasından” köşesinde Afrika çıkışlı şarkıların yükselişini ele alırken Naim Dilmener de her zamanki gibi müzik gündemini değerlendiriyor. 31 Ağustos -18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin kurucusu ve genel sanat yönetmeni, uluslararası viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil ise bu yılki festival programını ve festivalin geleceğini anlatıyor.
EDEBİYAT
Yeni sayının edebiyat sayfaları yeni bir edebi tür olarak öne çıkan iklimkurguya dair bir dosya ile açılırken Amerikan Kütüphane Birliği (ALA) Başkanı Cindy Hohl, Arizona Devlet Üniversitesi’nden Prof. Devoney Looser ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ile edebiyatın sansürle mücadelesi üzerine bir röportajla devam ediyor. Mevsim Yenice’nin ile üçüncü öykü kitabı “Fil Gözü”nü, Zeynep Tandoğan’ın kurucusu olduğu Foça Sanat Köyü’nü anlattığı sayıda Hülya Avtan da “Sayfayı Çevir” köşesinde edebiyatseverlere geniş bir öneri seçkisi sunuyor.
PODCAST
Milliyet Sanat Eylül 2024 sayısı, Ayşegül Oğuz ve Özge Akdeniz’in, eşyaların patriyarkası nedir, ne yaparsorusu etrafında şekillenen “Kullanma Kılavuzu” adlı podcast serisini anlattığı röportajla sona eriyor.
Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.