Nilperi Şahinkaya ve Saadet Özkan Kadının Eseri'ne Konuk Oldu!

AKTÜEL GÜNDEM

Yapımını Provizyon Medya, sunuculuğunu ise Elçin Ateş Ersoy’un üstlendiği program “Kadının Eseri”, her pazar saat 11.15’te ikinci sezonuyla FOX izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Programın her bölümünde, hayatları boyunca karşılaştıkları zorlukları aşıp hayallerini gerçekleştiren farklı mesleklerdeki kadınların ilham veren hikayelerine odaklanılıyor. “İsterse yapar” diyerek kadına her daim cesaret vermeyi hedefleyen Kotex, programın sponsorluğunu üstleniyor ve güçlü kadın hikayeleriyle daha fazla kadına ilham olabilmeyi amaçlıyor.




Ersoy’un farklı alanlarda başarı göstermiş kadın konuklarını ağırladığı ve yolculuklarını samimi bir atmosferde izleyicilere aktardığı programda, tanınmış konuklar da kişisel hikayelerini izleyicilerle paylaşıyorlar.

6 Mart Pazar günü “Kadının Eseri” stüdyosuna konuk olan oyuncu Nilperi Şahinkaya ile çocuk hakları savunucusu ve aktivist Saadet Özkan ilham verici hikayelerini izleyicilerle paylaştılar.


“BEN BU YILA 6 KIZ ÇOCUĞUM İLE ÇIKTIM”

Çocukları duygusal, fiziksel ve cinsel istismar gibi her türlü ihmalden korumak için kurduğu derneğinin temellerini anlatarak hikayesine başlayan Saadet Öğretmen, uzun yıllardır çalıştığı kamu kurumundan kendi isteğiyle ayrılıp bir köy okuluna öğretmen olarak atanmasıyla şahit olduğu istismar olaylarının onu mücadelesine başlattığını anlattı: “Ben bu yola 6 kız çocuğum için çıktım. Aslında onlar bu meşaleyi ateşlediler. Onlara yapılan bu haksızlığın, istismarın önüne geçebilmek için bu yoldayım.”


“ÇOCUKLARA CESARET AŞILADIK”

Kadın olmanın büyük bir güç olduğunun altını çizen Saadet Öğretmen, mağdurlaştırmış her şeyin sessizleşip yok olacağını ve bu yüzden ses çıkarmanın çok önemli olduğunu vurguladı: “Biz sesimizi çok çıkardık. Sesimizi gür çıkardığımız için de sağladığımız kelebek etkisi her gün daha çok kitleye yayılıyor. Çocuklara cesaret aşıladık, kahraman olduklarını söyledik.”

“ÇOCUĞUNUZA KOŞULSUZ SEVİLDİĞİNİ HATIRLATIN”
Daha çok çocuğa ulaşmak ve hepsinin hayatına dokunmak istediğini söyleyen Saadet Özkan ebeveynlere, çocuklarına değerli olduklarını ve koşulsuz sevildiklerini hatırlatmaları gerektiği konusunda tavsiyeler verdi: “Yaptığımız araştırmalarda, çocukların sevdiklerini korumak istedikleri için sustuklarını görüyoruz. Bizler çocuğa kendini korumasını yüklüyoruz. O yüzden çocuğunuza sık sık ne kadar değerli olduğunu ve onu koşulsuz sevdiğinizi hatırlatın.”

“ANNEMİN KİTABINI BİR DİZİYE YA DA FİLME ÇEVİRMEK İSTİYORUM”
Sevilen oyuncu Nilperi Şahinkaya ise kendi sektöründeki zorluklarla mücadelesini şöyle özetledi: “Sevdiğim işi yapmak en büyük motivasyonum. Zorluklar böylece gözüme daha hafif gözüküyor.”

Şahinkaya aynı zamanda annesinin de ilham verici bir hikayesi olduğunu ve bunu bir filme ya da diziye çevirmek istediğini anlattı: “Annem 20 yaşındayken İranlı bir beyefendiyle evlenmiş ve böylece şeriat döneminde İran’a gitmiş. Eşini askere almışlar ve dolayısıyla annem Türkiye’ye geri gelmek istemiş fakat eşi annemin pasaportunu yok ettiği için 3 sene orada hapis kalmış. Oradan kaçma mücadelesini anlatıyor kitap. Kadınların küçük görüldüğü bir yerde mücadele vermiş ve bir şekilde kaçmış gelmiş. Kitabın adı da ‘Bu Dağın Ardı İran’. Güzelce senaryolaştırıp, annemi canlandırmayı çok isterim.”

Hedeflerine ulaşmak için birçok zorluğa göğüs geren başarılı kadınların cesaret veren hikayelerinden oluşan Kotex’in sunduğu “Kadının Eseri”, her pazar saat 11.15’te FOX’ta.