Oyun ve Atölye Birimi hayata geçti; İstanbul'un her yerine atölye tiyatro ulaşacak!

AKTÜEL GÜNDEM

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü içinde oluşturulan Oyun ve Atölye Birimi hayata geçti. Birimde, yetişkinler ve çocuklar için tiyatro oyunları, atölye programları hazırlanacak ve İBB’ye bağlı Kültür Merkezleri, Mahalle Evleri ve oyun oynamak için mümkün olan her yerde çocuklar ve yetişkinlerle buluşacak.

Oyun ve Atölye Birimi’nin prodüksiyonlarının ilki, Behiç Ak’ın kaleminden, Güray Dinçol’un yönettiği “Kedilerin Kaybolma Mevsimi”! Prömiyerini 24 Nisan Pazar günü saat 17:00’de İBB Fatih Ali Amiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek oyuna tüm çocuklar ve yetişkinler davetli.

Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü Oyun ve Atölye Birimi, İstanbul’da yaşayan tüm çocukların, kadınların ve dezavantajlı grupların da ulaşabilmesi için oyunlar, etkinlikler ve projeler geliştirmek amacıyla müdürlük mevcut kadrolarından seçilen personellerden oluşturuldu. Birimde başarılı ve genç yönetmenlerin, değerli oyun yazarlarının işbirlikleri ve profesyonel oyuncuların performanslarının ses getirmesi, ilgi görmesi bekleniyor.

Behiç Ak’ın sıcacık hikayesinden uyarlanan ve Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri En İyi Yönetmen ödülünü alan Güray Dinçol’un yönetmenliğini üstlendiği “Kedilerin Kaybolma Mevsimi” bu sezonun ilk oyunu. Fiziksel tiyatro yorumuyla yalnız çocukların değil her yaştan tiyatroseverin keyifle izleyeceği oyunda; Sema Çeker, Enise Gül Yıldırım, Aslı Yiğit, Sinem Yoldaş, Sarin Karadaş, Orkun Sarialioğlu, Ömer Yıldırım, Orkun Ceyhun Özkan, Engin Kut rol alıyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Ahsen Nur Yaman’a, müzikleri Burçak Çöllü’ye ait.  Yusuf Aytekin, Neslihan Düzyurt, Erol Ayvaz yönetmen asistanları, Ogün Sanioğlu sahne amiri olarak yer alıyor. “Kedilerin Kaybolma Mevsimi”, 24 Nisan Pazar günü saat 17:00’de İBB Fatih Ali Amiri Efendi Kültür Merkezi’nde ve 26 Nisan Salı akşamı saat 21:00’de Yenikapı Etkinlik Alanı’nda sahnelenecek.

Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü Oyun ve Atölye Birimi yerli ve yabancı oyunları sahnelemek, yeni kaleme alınmış oyunları yorumlamak, araştırmalar yapmak, farklı atölyeler tasarlamak ve tüm birikimini İstanbulluların hizmetine sunmak için heyecan duyuyor.