Samsung İnovasyon Kampüsü 2. dönem başvuruları başladı!
Samsung’un UNDP, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı’yla birlikte hayata geçirdiği Samsung İnovasyon Kampüsü 2. dönem başvuruları başladı.
Ücretsiz ve uygulamalı nesnelerin interneti (IoT) derslerine ek olarak kariyer imkânları yaratarak, genç yeteneklere destek veren Samsung ile başarılı bir geleceğe sağlam adım atmak için son başvuru tarihi 12 Ekim 2020.
Samsung Electronics’in yeni küresel kurumsal vatandaşlık vizyonu kapsamında UNDP, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği Samsung İnovasyon Kampüsü 2. dönemi için başvurular 12 Ekim 2020’ye kadar alınacak. Burada verilecek eğitimler, gençlere geleceklerini şekillendirecek teknolojiler hakkında pratik bir anlayış sunarak, geleceğe dönük becerilerle donatılmış bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Dünya genelinde geleceğin becerileriyle donatılmış sorun çözücüleri yetiştirme misyonuyla hareket edilen eğitim programı çerçevesinde, yeni yetenekler yetiştirilerek dünyanın kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümesini zenginleştirmeye katkı sağlanması hedefleniyor.
Nesnelerin interneti ile ilgili dersler veriliyor
18 - 29 yaş aralığındaki gençleri kritik ve teknik becerilerle donatmayı hedefleyen eğitim programının bu yılki konusu ise nesnelerin interneti. Seçme aşamasında öğrenciler, temel STEM bilgisine sahip olma, programlama bilgisine sahip olma, programlama deneyimine sahip olma, bir programa ilgi duyma ve bir kariyer hedefine sahip olma şeklinde 5 temel kriter üzerinden değerlendiriliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanlarınca koordine edilen eğitimler uzaktan eğitim yöntemleri ile verilecek ve 240 saat sürecek. Eğitimlerin 160 saati konu anlatımı, 80 saati ise uygulama ve proje olarak gerçekleştirilecek. 3 ay sürecek eğitimler sonunda öğrenciler, uygulamalı projeler ile yarışmaya girme hakkı kazanacak. Ayrıca kariyer danışmanlığı, projelerin yapılması için gerekli tüm ekipmanların sağlanması ve mentor kılavuzluğu sunulması fırsatlarından da faydalanacak. Program sonunda öğrencilere sertifika da verilecek.
Samsung İnovasyon Kampüsü eğitim programı için https://toptalent.co/samsung-innovation-campus adresi üzerinden başvurulabilir.
Nesnelerin İnterneti Eğitim Programı
Ders Anlatımı + Alıştırma (8 hafta)
1. hafta IoT’ye Giriş
2. hafta IoT Cihazı
3. hafta Linux ve C Programlama
4. hafta JAVA Programlama
5. hafta Ağlar ve Protokoller
6. hafta Node.js ve Sensör Kontrolü
7. hafta Python Programlama
8. hafta IoT Platformu ve Veri Analizi
Bitirme Projesi (4 hafta)
9. hafta Galaxy İleri Dönüşüm ve Tasarım Odaklı Düşünme
10. hafta Bitirme Projesi Rehberi ve Geliştirmesi
11. hafta Bitirme Projesi Geliştirmesi Devamı
12. hafta Bitirme Projesi Test ve Final Sunumu
Samsung Electronics Hakkında
Samsung Electronics Co. Ltd. dünyaya dönüştürücü fikirler ve teknolojiler sayesinde ilham veriyor ve geleceği şekillendiriyor. Samsung Electronics, televizyon, akıllı telefon, giyilebilir cihazlar, tabletler, kameralar, dijital gereçler, ağ sistemleri, hafıza, yarı iletken ve LED çözümleri dünyasını yeniden tanımlıyor. Samsung hakkında güncel haberler için http://news.samsung.com adresinden “Samsung Newsroom” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
UNDP Hakkında
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), krizler ile başa çıkabilecek ve herkes için yaşam kalitesini artıracak türde bir büyümeyi başlatıp sürdürebilecek ülkeler oluşturulmasına destek olmak için toplumun her kesiminden bireyler ile iş birliği kuruyor. 170 kadar ülke ve bölgede, yaşam koşullarını geliştirmek ve dayanıklı toplumlar oluşturmak için küresel bir bakış açısı ve yerel açılımlar sunuyoruz. tr.undp.org
İstanbul Teknik Üniversitesi Hakkında
250. yaşına doğru ilerleyen İTÜ, bilimsel ve teknolojik sayısız ilerlemenin mimarı olan, ilkleri başaran, teklere imza atan dünyanın en eski teknik üniversitelerinden biridir. Özellikle enerji, bilgisayar ve bilişim, otomotiv, havacılık gibi günümüz dünyası için oldukça önem taşıyan alanlardaki projeler küresel ortaklarla iş birliğinde yürütülmektedir. 400’ün üzerinde Ar-Ge laboratuvarına, 15 araştırma merkezine sahip İTÜ’nün yanı sıra bünyesindeki ARI Teknokent de800’e yakın Ar-Ge projesinin yürütüldüğü bir bilim, sanayi ve teknoloji merkezidir. Daha fazla bilgi için: www itu edu.tr web adresi ziyaret edilebilir.
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Hakkında
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Nisan 1995’te kurulmuştur. Kurucusu ve şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı’dır. 186 Kurum ve 251 gerçek kişi olmak üzere toplam 437 üyesi ile birlikte ana amacı; Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için bilgi ve teknoloji temelli altyapının oluşturulabilmesine katkıda bulunmak, teknolojinin getirdiği yeni iş ve yaşam modellerini takip ederek dünya ile rekabet eden gelişmiş bir Türkiye için uğraş vermektir. TBV; Bilgi & iletişim ve telekom sektörünün ekonomideki payının arttırılması için bilimsel araştırma ve geliştirme etkinliklerinde bulunmak, ekonomik ve sosyal çalışmalar yapmak, projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamak için bilgi toplumu, eğitim, oyun, dijital dönüşüm, akıllı şehirler, Avrupa Birliği dijital gündemi, kamu da regülasyon, sivil toplum iş birlikleri gibi pek çok önemli alanda çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir.