SAP Dual Study Programı Türk-Alman Üniversitesi'nde başlıyor

AKTÜEL GÜNDEM

SAP Türkiye ve Türk-Alman Üniversitesi’nden gençlere dijital beceriler katacak iş birliği



Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP ve Türkiye Cumhuriyeti ile Alman Federal Cumhuriyeti anlaşmasıyla kurulan Türk-Alman Üniversitesi, önemli bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında, dünyanın önde gelen üniversitelerinde yürütülen SAP Dual Study Programı (Çift Öğrenim Programı) ilk kez Türkiye’de de uygulanacak. Programa katılan öğrenciler, SAP teknolojilerine yönelik kapsamlı bir eğitim alarak ilgili sınavı geçmeleri durumunda uluslararası geçerliliğe sahip SAP sertifikalarını almaya hak kazanacak. Gençler bu sayede iş hayatına atıldıklarında, SAP Danışmanı olarak çalışma şansına sahip olacak. 
 
SAP Türkiye ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), gençlere yenilikçi teknolojiler alanında eğitim ve sertifika imkanı sunan SAP Dual Study Programı (Çift Öğrenim Programı) ile önemli bir iş birliğine imza attı. SAP’nin 2012 yılında kurduğu SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü tarafından 16 ülke ve 33 üniversitede yürütülen program, Türkiye’de ilk kez TAÜ iş birliği ile uygulanacak. Program, üniversite öğrencilerine SAP’nin yenilikçi teknolojilerine yönelik kapsamlı sanal bir eğitim ve uluslararası geçerliliği olan SAP sertifikaları alma fırsatı sunuyor. Böylece gençler, iş hayatına bir adım önde başlayarak SAP müşterilerinde veya iş ortaklarında SAP Danışmanı olarak çalışma şansına sahip olacaklar. 
 
SAP Eğitim ve Gelişim Ensititüsü, gençleri teknoloji alanında eğiterek ve gençlerin girişimci bakış açısını güçlendirerek sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılmasına katkı sağlıyor. Bu doğrultuda hayata geçirilen SAP Dual Study Programı kapsamında bugüne kadar global olarak 1900’ün üzerinde öğrenci SAP eğitimleri aldı. Türkiye’de Eylül ayında başlaması ve önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanan programa ilk aşamada Türk-Alman Üniversitesi Bilgisayar ve İşletme Bölümlerinin 3. ve 4. sınıflarında okuyan 40 öğrencinin katılması hedefleniyor. 
 
Bu iş birliğini duyurmak amacıyla Türk-Alman Üniversitesi’nin Beykoz’da yer alan kampüsünde bir imza töreni düzenledi. Törene; Türk-Alman Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Halil Akkanat, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, SAP Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Dr. Onur Yıldırım, TAÜ Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Yıldız katıldı. 

‘Gençleri bugünden geleceğe hazırlıyoruz’ 

 Program sayesinde TAÜ öğrencilerinin SAP’nin ileri teknolojileri hakkında bilgi sahibi olarak iş hayatına atıldıklarında rekabette öne geçme fırsatı yakalayacağının altını çizen SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, “SAP Türkiye olarak 20 yıldır kurumların dijitalleşmesine çözümlerimiz ve servislerimiz ile destek oluyoruz. Sunduğumuz bulut bilişim, büyük veri yönetimi, yapay zekâ, öğrenen makineler, nesnelerin interneti gibi yüksek teknolojiler ile kurumların birer akıllı işletmeye dönüşmesini sağlarken bir yandan da teknoloji ve inovasyondaki uzmanlığımızı topluma ve gençlere katkı sağlamak üzere seferber ediyoruz. Kurumlarda hızlanan dijital dönüşüm ile birlikte, yeni teknolojilerde uzmanlaşmış iş gücüne duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Bunun için gençlere dijital teknolojiler alanında eğitim sunan ve gençlerin istihdamını kolaylaştıran programlar hayata geçirmek büyük önem taşıyor. SAP Dual Study Programı’nı ilk kez ülkemizde ve bir devlet üniversitesi olan Türk-Alman Üniversitesi’nde başlatacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliği için Türk-Alman Üniversitesi’nin değerli yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Programın ülkemizin dijitalleşmesine ve gençlerin teknoloji alanında yetkinlikler kazanmasına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. TAÜ öğrencileri bu programla alanında en iyi proje örneklerini de görerek ülkemizde en yeni teknolojilerin uygulanmasında öncü olacaklar” dedi.
 
SAP Dual Study Programı’nın ilk kez Türk-Alman Üniversitesi ile uygulanacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, teknolojik gelişmelerin hızla yaşandığı dijital çağda inovasyon ve teknolojik gelişmelerle eğitimin de şekillendiğini ifade etti. 
 
Özellikle son iki yılda pandemi koşulları nedeniyle uzaktan eğitim modeline geçilen dünyada, sanal ortamda eğitimin öneminin arttığını belirten Akkanat “Mart 2020’de Türkiye’de uzaktan eğitime geçildiğinde TAÜ olarak hızlı davranıp Uzaktan Eğitim Merkezimizi (UZEM) kurduk. Merkezimiz son teknolojiyle donatılmış olup, kullanılan programlar özellikle öğrenci ve öğretim üyesi dostudur. Bu sayede uzaktan da olsa, öğrencilerimize nitelikli eğitim vermeye devam ettik. Dijital çağ olarak adlandırılan 21.yy’a daha hızlı ayak uydurmak ve yeniliklere açık olmak adına SAP Türkiye gibi alanında öncü bir firmayla yapmış olduğumuz bu iş birliği nedeniyle de memnuniyetimi dile getirmek isterim. TAÜ’de ayrıcalıklı eğitim gören öğrencilerimiz yapılan iş birliği neticesinde dijitalleşmeye ve teknolojik alanda yetkinlikler kazanmaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.
 
TAÜ öğrencilerinin Almanca, Türkçe ve İngilizce dilinde eğitim gördüğüne dikkat çeken Akkanat “Üniversitemizin Almanya’da 37 partner üniversitesi var. Bunlarla yapılan karşılıklı anlaşmalar neticesinde öğrencilerimize çift diploma hakkı tanınmaktadır. Ders programları iki ülkenin tanınmış akademisyenlerinin ortak çalışmasıyla hazırlanmakta ve seçkin bir akademik kadro tarafından, uygulama ağırlıklı olarak yürütülmektedir. Uygulama ağırlıklı bir üniversite olduğumuzdan dolayı birçok Ar-Ge çalışmaları yürütmekteyiz. Geçtiğimiz haftalarda Teknopark temel atma törenimizi gerçekleştirdik. Ar-Ge yeteneğine sahip, ürün geliştirme kapasitesine sahip akademisyenlerin bu tarz teknoparklarda uygulamalı çalışmalarını desteklemeyi hedefliyoruz. 
 
SAP Türkiye ile yapılan iş birliği kapsamında öğrencilerimize ayrıcalıklı bir sertifika programı sunmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz bu sayede yeni teknolojiler alanında uygulama örneklerini öğrenecek ve uluslararası geçerliliği olan SAP sertifikası sahibi olacaktır” şeklinde konuştu.

Programı başarıyla tamamlayan gençler, uluslararası geçerliliği sahip SAP sertifikalarını alacaklar

SAP Dual Study Programı’na başvurular, SAP ve TAÜ arasında oluşturulacak değerlendirme komitesi tarafından GPA, bilişsel test ve İngilizce yeterliliği gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilecek. Programda ilk olarak 3 gün süren sanal sınıf içi eğitimler düzenlenecek. Bu eğitimlerde katılımcılar, SAP’nin kurumsal kaynak planlama (ERP) çözümü S/4HANA üzerinden finans, satış, proje yönetimi ve tedarik süreçlerine dair genel bilgiler ediniyor. Ardından katılımcılar, SAP Learning Hub üzerinden ilgi alanlarına ve ana dallarına göre Akıllı İşletme Uygulamaları, İş Platformu Teknolojisi veya Bulut uygulamalarında yer alan belirli bir çözüm ve modülü seçerek öğrenme sürecine devam ediyor. Eğitimlerin sonunda sınavı başarıyla geçen öğrenciler ise SAP’nin uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcılar, bir yıl boyunca her zaman ve her yerden güncel SAP eğitim içeriklerine erişim ve SAP uzmanları ile bilgi alışverişinde bulunma imkânı sunan SAP Learning Hub’ı ücretsiz olarak kullanabilecek.