Tohum Otizm Vakfı 133. Özel Eğitim Sınıfı'nı Sivas'ta Açtı!
Demir Export desteği ile Sivas’ta Atatürk İlkokulu’nda özel materyal donanımlı sınıf açılışı gerçekleşti. Demir Export desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı 25 Kasım Perşembe günü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 133. özel eğitim sınıf açılışı Manisa’da Demir Export desteğiyle 25 Kasım Perşembe günü Atatürk İlkokulu’nda gerçekleşti.
Demir Export desteği ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın, Kangal Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur, Kangal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Gürz, Sivas Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Geçili, Demir Export Açık Ocak İşletmeler Grup Direktörü Mert Sökmen ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş katıldı.
Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir
Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin görülme sıklığının 54’te 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş, “Türkiye'de 0-19 yaş arasında 434.010 otizmli çocuk - genç var ve bunların sadece % 10’u eğitime erişebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi olan erken tanı ve sürekli yoğun eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Tohum Otizm Vakfı olarak Sınıf Donanımı Projesiyle otizmli çocukların ve onların öğretmenlerinin nitelikli eğitim imkanlarına erişimi için çaba gösteriyoruz. ” diye konuştu.
Tohum Otizm Vakfı tarafından özel eğitim sınıflarının ideal hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında bugüne kadar; İstanbul, Diyarbakır, Batman, Manisa, Mardin, Artvin, Antalya, Balıkesir, Muş, Van, Bursa, Ankara, Ardahan, Manisa, Şanlıurfa, Muğla ve Konya gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde 133 özel eğitim sınıfı açılmış, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitimler verilmiştir.