Türkiye Otomobil Sporları Gündemi

AKTÜEL GÜNDEM

Dumanlı Hava Sahası Ülkü Park'taydı

Drift Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Apexmasters 2021 Türkiye Drift Şampiyonası üçüncü ve son yarışı 20-21 Kasım tarihlerinde İzmir Ülkü Park Pisti’nde gerçekleştirildi. Birbirinden güçlü otomobillerin bol dumanlı kapı kapıya mücadelesi, pisti dolduran kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından büyük bir heyecanla takip edildi.

Son dörde kalarak final eşleşmesinde karşı karşıya gelen Levent Enön, Ertekin Tekneci, Ege Bilaloğlu ve İbrahim Yücebaş arasındaki mücadele sonrasında birincilik kupasını genç sporcu Levent Enön kaldırdı. Ertekin Tekneci'nin ikinciliği elde ettiği yarışta, üçüncülüğü kazanan ise Ege Bilaloğlu oldu.

Şanslı izleyicilerin drift araçlarının sağ koltuklarında bu heyecana ortak olduğu organizasyon sonunda düzenlenen törende dereceye giren sporcular ödüllerini Ülkü Park adına Ümit Ülkü, TOSFED adına Atıl Atılgan ve Drift Kulübü adına da Burak Ünal’dan aldılar.



Tuzla Karting Park'ta Büyük Çekişme

2021 Türkiye Karting Şampiyonası 9. Ayak yarışları 20-21 Kasım tarihlerinde Tuzla Karting Park pistinde yapıldı.

Tuzla Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışlarda Mini, Junior, Senior ve Master kategorilerinde toplam 33 sporcu mücadele etti.
Mini kategoride 3 yarışı da kazanan İskender Zülfikari yarışı birinci sırada tamamladı. Erin Ünlüdoğan ikinciliği, Teoman Hoskin üçüncülüğü aldı.
Formula Junior kategorisinde 3 yarışı da kazanan Emir Tanju 9. ayağı kürsünün en üst basamağında yer alırken, Sarp Arhan Or ikinciliği, Leyla Sulyak üçüncülüğü elde etti. Çok çekişmeli yarışların yaşandığı Formula Senior kategorisinde ise ilk yarışı Zekai Özen, 2. ve 3. yarışları ise Kerim Sulyak kazandı. Böylece 9. ayağı Kerim Sulyak birinci, Zekai Özen ikinci ve Berk Kalpaklıoğlu da üçüncü olarak bitirmiş oldu.

Kadınlar Formula Senior’da Ayda Biter birinci, Sude Nur Yurdagül ikinci ve Büşra Sena Savaşer üçüncü oldular. Formula Junior’da Leyla Sulyak birinci, Ayşe Çebi ikinci olurken, mini kadınlarda Ada Karayel birincilik kupasını kaldıran sporcu oldu. Yarışın takımlar birinciliğini ise bir kez daha Dynamic Racing Team elde etti.

2021 Türkiye Karting Şampiyonası 04-05 Aralık’ta TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde Bursa Uludağ Motor Sporları Kulübü (BUMOSK) tarafından düzenlenecek olan 10. ayak yarışlarıyla sona erecek ve tüm kategorilerde şampiyonlar belli olacak.



Tırmanma Sezonu Aydın'da Sona Erdi

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Buharkent Belediyesi katkılarıyla organize edilen AVIS 2021 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 6. ve son yarışı, 20-21 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. 20 Kasım Cumartesi günü Buharkent Meydanı’nda seremonik start ile başlayan 15 sporcunun start aldığı organizasyon, 4 ayrı kategorideki araçların mücadelesine sahne oldu.
21 Kasım Pazar günü 7,50 kilometre uzunluğundaki parkurda 2 çıkış üzerinden gerçekleşen yarış sonunda Kategori 1'de İsmail Tamer İşgüder Fiat Palio ile ilk sırayı elde ederken, benzer bir otomobille kadın sporcu Evren Girgin ikinciliğin sahibi oldu. Kategori 2'de BC Vision Motorsport adına Ford Fiesta R2 ile yarışan Burak Başlık parkuru en kısa sürede tamamlayan isim olurken, Fiat Palio Kit Car ile Süleyman Yanar ikinci ve Fiat Palio ile bir diğer kadın sporcu Sevcan Sağıroğlu da üçüncü olarak podyuma çıktılar. Kategori 3'te Renault Sport Clio'ların arasındaki mücadelenin galibi Nizamettin Kaynak  olurken, Bahadır Sevinç ikinci sırada yer aldı. Kategori 4'te ise Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Ayhan Germirli hem "en iyi zaman" ödülüne, hem de birincilik kupasına uzanmayı başardı. Bu kategoride ikinci sırayı ise VW Polo TDi ile yarışan Hüseyin Yıldırım elde etti.



Offroad Coşkusu Sakarya'da Yaşandı

54 Otomobil Sporları Kulübü tarafından Sakarya Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla 20-21 Kasım'da gerçekleştirilen Petlas 2021 Türkiye Offroad Şampiyonası 5. ayağı başarılı bir organizasyon ile sona erdi.

Yüzlerce sporseverin, ‘Spor Ada Vizyon Projesi’ alanında izlediği ve 28 araç ve 56 pilotun katıldığı mücadele sonucunda genel klasmanda Mustafa Saray-Samet Zurnacı birinciliği, Bitci Racing takımından Ertan Nacaroğlu-Ali Emre Yılmaz ikinciliği ve ANDOFF Offroad Team'den İsmail Ayhan-Arda Arslan ekibi de üçüncülüğü elde etti.

Ertan Nacaroğlu-Ali Emre Yılmaz ekibi aynı zamanda Sınıf SSV birincisi olurken, Sınıf 1’de Suzuki Grand Vitara ile Şehmuz Oğuz-Selman Aybar, Sınıf 2’de ANDOFF Offroad Team adına Isuzu Rodeo ile Bekir Sami Başkal-Önder Akcengiz, Sınıf 3’te Toyota Land Cruiser ile Engin Öztürk-Mehmet Özdemir ve Sınıf 4’te de Mustafa Saray-Samet Zurnacı birincilikleri paylaşan ekipler oldular. Yarışın takımlar birincisi ise Bitci Racing Team oldu.

Yarış sonunda dereceye giren sporcular, ödüllerini Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve yetkililerden aldılar.