'Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri' webinar serisinin 2'nci oturumu 27 Ekim'de!

AKTÜEL GÜNDEM

‘Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri’ serisinin ikinci web seminerinde, mevcut yükseköğretim koşullarında İngilizce dil eğitiminin nasıl verileceği konuşulacak.

British Council’ın, yükseköğretim alanında öncü isimlerin konukluğunda düzenlediği ‘Türkiye’de Yükseköğretim Sohbetleri’ web seminerleri serisinin ikincisi, 27 Ekim Salı günü düzenleniyor. Türkiye ve Birleşik Krallık’tan profesyoneller, bu oturumda ‘Covid-19 koşullarında yükseköğretimde İngilizce eğitimi: Yabancı dil programları sonbahar dönemi ve sonrasına nasıl hazırlandı?’ konusunu ele alacak.

British Council’ın, güncel yükseköğretim konularını ve yaklaşımlarını ele almak üzere başlattığı ‘Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri’ webinar serisinin ikinci oturumu, 27 Ekim Salı günü gerçekleşiyor. Türkiye ve Birleşik Krallık’tan birçok yükseköğretim profesyonelinin konuk olarak katıldığı ‘Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri’, dünyanın farklı yerlerindeki yükseköğretim uzmanlarını meslektaşlarıyla iletişime geçirerek tecrübelerini paylaşmalarını sağlıyor.
 
27 Ekim Salı günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek serinin ikinci oturumunun konusu, ‘Covid-19 koşullarında yükseköğretimde İngilizce eğitimi: Yabancı dil programları sonbahar dönemi ve sonrasına nasıl hazırlandı?’ olacak. Yaklaşan akademik yılla birlikte İngilizce dil programları, yükseköğretim kapsamında İngilizce eğitim şekillerinde büyük revizyonlar yapmak zorunda kaldı. Halihazırda pek çok İngilizce dersi çevrimiçi olarak verilirken, bazı kurumlar harmanlanmış modelllere geçiş yaptı. Türkiye’de bazı yazma temelli derslerin değerlendirme süreçleri hala yüz yüze gerçekleştiriliyor ve liste bu şekilde devam ediyor…
 
British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven’in moderatörlüğünde yapılacak oturumda İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretmen Geliştirme Birimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Gün, ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bilal Kırkıcı, Goldsmiths, Londra Üniversitesi Akademik Dil ve Edebiyat Merkezi Direktörü Conrad Heyns, De Montfort Üniversitesi Dijital Öğrenme Uzmanı ve İngilizce Öğretim Görevlisi Sophia Mavridi’nin katılımıyla, Birleşik Krallık ve Türkiye'deki üniversitelerde İngilizce dil eğitiminin mevcut koşullarda nasıl verileceği konuşulacak. Panelistler aynı zamanda, ‘İngilizce programları, dil eğitimini çevrimiçi ortama taşımanın zorluklarına nasıl karşılık verdi?’, ‘Yüksek kaliteli çevrimiçi İngilizce öğretimini destekleyebilecek kalite güvence sistemlerine ilişkin mevcut kurumsal düşünceler nelerdir?’, ‘Uzaktan öğretimi kolaylaştırmak için hangi öğretmen destek sistemlerine ihtiyaç vardır?’ ve ‘Öğrencilerin çevrimiçi İngilizce öğrenimine tepkisi ne oldu?’ gibi soruların cevaplarını arayacak.
 
İngilizce olarak gerçekleştirilecek web seminerinde, katılımcıların soruları konuklar tarafından canlı olarak cevaplandırılacak. Bu ücretsiz seminere kayıt, https://www britishcouncil org.tr/events/turkey-higher-education-talks-2 web sitesi üzerinden yapılmaktadır.
 
“Yükseköğretim alanındaki ihtiyaca çözüm sunduk”
Türkiye Yükseköğretim Sohbetleri webinar serisinin devam edeceğini duyuran British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven, “Yükseköğretim kurumlarımızı, Birleşik Krallık ve diğer uluslararası yükseköğretim kurumlarıyla bir araya getirmekten dolayı memnuniyet duyuyoruz. Ortak sorunları paylaşıp iyi uygulamaları çoğaltmak için bu platfomu oluşturduk. Daha önce bu alanda gerçekleştirdiğimiz web seminerlerine Türkiye’den yüksek ilgi oldu. Bizim de bu seriyi hayata geçirirken ilham aldığımız, British Council tarafından global olarak düzenlenen ve 15 ülkenin desteği ile gerçekleştirilen yükseköğretim konulu web seminerleri serisi, Türkiye’den binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yaptı. Bu alandaki ihtiyacı ve boşluğu, Covid-19 döneminde dijital çözümlerle doldurduğumuza inanıyoruz” dedi.
 
Konuşmacılar hakkında:
 
Yrd. Doç. Dr. Bahar Gün – Öğretmen Geliştirme Birimi Başkanı, İzmir Ekonomi Üniversitesi: İngilizce dil eğitimi (ELT) alanında 27 yıllık deneyime sahiptir. Araştırma ilgi alanları arasında genel olarak EFL öğretmen eğitimi ve özellikle öğretmen bilişselliği, yansıtıcı öğretim ve öğrenim bulunmaktadır. Aynı zamanda Diğer Dilleri Konuşanlara İngilizce Öğretme Sertifikası (CELTA) ve İngilizce Öğretiminde Hizmet İçi Sertifika (ICELT) eğitmeni, OTA eğitmeni ve İngilizce Dil Programı Akreditasyonu Komisyonu için eğitimli bir hakemdir. İngilizce dil eğitimi alanında birçok ulusal ve uluslararası konferansta sunum yapmış ve sunumlar kapsamlı olarak yayınlanmıştır. Aynı zamanda, İngiliz Dili Eğitimi ve Mesleki Gelişim Türkiye Derneği Başkanı (TESOL Türkiye) ve Dil Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (DEDAK) Yönetim Kurulu Üyesidir.

- Conrad Heyns - Akademik Dil ve Edebiyat Merkezi Direktörü, Goldsmiths,Londra Üniversitesi: Bundan önce Birleşik Krallık'taki birçok yüksek öğrenim kurumlarında ve ayrıca Güney Afrika, Japonya, Avustralya, ABD ve Çin genelinde bir dizi uluslararası pozisyonda çalıştı. İlgi alanları arasında yükseköğretim kurumlarında kültürlerarası iletişim, öğrenci deneyimi ve kalite güvencesi bulunmaktadır. Şu anda BALEAP Akreditasyon Planı, Kaliteli Dil Hizmetlerinin Değerlendirilmesi ve Akreditasyonu, International House World Organisation ve Cambridge English CELTA öğretmen eğitimi olmak üzere dört program için müfettiş olarak görev yapmaktadır: BALEAP Akreditasyon Programının Başkanıdır. Kendisi ayrıca British Council ELTons ve English-Speaking Union Duke of Edinburgh Ödülleri'nde jüri üyesidir.

- Professor Dr. Bilal Kırkıcı –Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara: Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü görevinin yanı sıra Bilal Kırkıcı, aynı zamanda Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Yabancı Diller Eğitimi Bölümü'nde Dilbilim Profesörüdür. Ağırlıklı olarak, yerli ve yabancı konuşmacıların morfolojik ve sözdizimsel işleme mekanizmaları hakkında araştırma yapmaktadır.

- Sophia Mavridi - Dijital Öğrenme Uzmanı ve İngilizce Öğretim Görevlisi, De Montfort Üniversitesi, Leicester, Birleşik Krallık: Araştırmaları çevrimiçi öğrenmeye ve eğitimde dijital okuryazarlığın giderek artan rolüne odaklanmaktadır. British Council gibi büyük kuruluşlar için eğitim vermiştir ve uluslararası konferanslarda düzenli olarak açılış konuşmacısı olarak yer almaktadır. Sophia, IATEFL Öğrenme Teknolojileri Özel İlgi Grubu'nun ortak koordinatörüdür. Ortaklaşa düzenlediği yayınlar ‘21. Yüzyıl Becerileri İçin İngilizce’ (Ekspres Yayıncılık, 2020) ve ‘Dil Öğreniminde Dijital Yenilikler ve Araştırma’dır (IATEFL, 2020) ve her ikisi de onun dil eğitiminde yenilikçi pedagojilere olan yoğun ilgisini yansıtmaktadır.

- Moderatör: Ayşen Güven - British Council Türkiye Eğitim Direktörü: Türkiye'de yükseköğretim sektöründe İngilizce hizmet kalitesini ulusal ve kurumsal düzeyde geliştirmek için yoğun olarak çalışmaktadır. Ayşen, eğitim dili İngilizce olan bir üniversitede 20 yıl boyunca akademik amaçlı İngilizce eğitimi için müfredat tasarımı, yansıtıcı uygulama, liderlik ve değişim yönetimi konusunda uzmanlaşmış ve Akademik Amaçlı İngilizce (EAP) üzerine odaklanan bir öğretmen, eğitmen ve süpervizör olarak çalışmıştır. Halen IATEFL Özel Amaçlı İngilizce Özel İlgi Grubu'nun (ESP SIG) koordinatörüdür.