Apsiyon'lu sitelerden ihtiyaç sahiplerine büyük destek
Site Yöneticisinin Dijital Asistanı Apsiyon, Türkiye Sakatlar Derneği ile yaptığı iş birliğiyle, 1.5 milyon site sakinini ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor.
Apsiyon kullanan sitelere yerleştirilen “Giysi Toplama Kumbaraları” sayesinde kullanılmayan kıyafetler ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.
Türkiye Sakatlar Derneği öncülüğünde başlayan ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz kıyafet sağlamayı amaçlayan “Giysi Toplama Kumbaraları” Projesi’ne bir destek de Apsiyon’dan geldi. Yapılan yeni geliştirmeyle birlikte Apsiyon kullanan site yöneticileri, sistem üzerinden form doldurarak siteleri için kolaylıkla giysi kumbarası talep edebiliyor. Başvurunun ardından harekete geçen Apsiyon Ekibi, Türkiye Sakatlar Derneği ile birlikte sitedeki uygun bir bölgeye giysi kumbarası yerleştiriyor. Böylelikle site sakinlerine kullanmadıkları giysileri ihtiyaç sahipleriyle paylaşabilmeleri için fırsat sunuluyor.
Toplumsal yardımlaşma teknolojiyle kolaylaşıyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğiyle gerçekleştirilen TOBB Türkiye 100 Listesi’ne giren Apsiyon, bu çalışmayla birlikte sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşıyor. Apsiyon CEO’su Kudret Türk; “Ülke olarak nüfusumuz ve ihtiyaçlarımız hızla artıyor. Apsiyon ekibi olarak iyi teknolojinin toplumsal sorunlara da çözüm sunabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Dijital dönüşümle tüm süreçleri insanlar için çok daha hızlı ve kolay hale getiriyoruz. Türkiye Sakatlar Derneği gibi değerli bir sivil toplum kuruluşunun toplu yaşam alanlarına doğrudan temas etmesini sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.
Giysi kutularının yaygın kullanılan bir yardımlaşma yöntemi olmasına karşın, korunaksız alanlarda toplanan giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın zorlaştığını hatırlatan Türk, “Apsiyon ve Türkiye Sakatlar Derneği iş birliğiyle gerçekleşen bu projede ise kumbaraların site güvenlik kulübelerine yakın noktalarda kuruluyor. Böylelikle yardımın ihtiyaç sahibine ulaşmasını zorlaştıran her türlü olumsuzluk etkin biçimde bertaraf ediliyor.” dedi.
Dayanışma kültürü teknolojiyle yayılıyor
İçinde yüzlerce ailenin yaşadığı toplu konut projeleri, kentsel dönüşümle birlikte Türkiye’nin yeni gerçeklerinden birisi haline geliyor. Bu projelerdeki idari sorunlara teknolojiyle çözüm getiren Apsiyon, yalnızca site sınırları içinde değil site dışındaki problemlerle de yakından ilgileniyor. Türk, sözlerini şöyle tamamladı: “Giysilerin ihtiyaç sahipleriyle buluşturulması, yaymak istediğimiz toplumsal dayanışma kültürüne önemli bir katkı sunuyor. Biz iyi teknoloji üretmekten fazlasını yapmak istiyoruz. Site yönetimlerine ve site sakinlerine ürün ve hizmetlerini tanıtmak isteyen kişi ve kuruluşlar için de köprü görevini üstleniyoruz.”
Apsiyon Hakkında: Site Yöneticisinin Dijital Asistanı sloganıyla 2012 yılından bu yana hizmet veren Apsiyon, toplu yaşam alanı yöneticilerinin işlerini daha hızlı ve kolay yapmasını sağlayan bulut tabanlı bir dijital asistandır. Türkiye ve Avrupa’nın en büyük yatırım fonlarından biri olan Earlybird Venture Capital’den Eylül 2016’da ve Aralık 2017’de olmak üzere iki kez yatırım alan Apsiyon, "Deloitte Technology 2018 Fast50 Türkiye Programı"nda, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 10 teknoloji şirketi arasında listelendi.
2019’un Mayıs ayında ise; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğiyle gerçekleştirilen TOBB Türkiye 100 Listesi’nde, “En Hızlı Büyüyen 100 Şirket” arasında yerini aldı.
Apsiyon; çoğunluğu Ar-Ge çalışanlarından oluşan 105 kişilik ekibi, bir Merkez Ofis, bir Ar-Ge Merkezi ve 6 bölge müdürlüğü ile 71 ildeki 7200 sitede, 620.000’den fazla konuta hizmet veriyor.
www.apsiyon.com